Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

De la Torre: ‘Promotie moet gebeuren’

Geschreven door Bjorn Wind op 2 apr. 2023

Twee dagen na zijn interland tegen El Salvador schuift Luca de la Torre voor de camera voor een Zoom gesprek. Aan de andere kant van het door La Liga georganiseerde groepsgesprek zitten 25 fans. Het merendeel komt uit The States, een enkeling uit Spanje en dan is er nog een eenzame Almeloër die de kans krijgt om de ‘Frenkie van het Erf’ ook nog wat vragen te stellen.

Één van die vragen gaat over de vergelijking tussen hem en Frenkie. Hoe ziet hij die vergelijking? “Het was voornamelijk de manier hoe ik bij Heracles wat meer moest spelen. Frank Wormuth zag mij graag in die rol, wat meer teruggetrokken en lopend met de bal. Bij Celta speel ik dan ook anders, wat aanvallender.”

Tussen de zelfbedachte vragen worden er op een Jeopardy-achtige manier wat quizvragen voorgelegd. Tegen welke club maakte Luca zijn debuut in La Liga, bij welke wedstrijd maakte hij zijn officiële terugkeer in het nationale team in 2022 of welke muziekvoorkeur heeft Luca? Een leuke opzet met feiten maar natuurlijk ook om de voormalig Heraclied wat beter te leren kennen.

Maar waar ik nieuwsgierig naar ben is hoe hij vanaf de bank keek naar de uitschakeling van Amerika tegen Nederland op het WK afgelopen winter? “Waar ik vooral van onder de indruk was, was de verdedigende kwaliteit bij Oranje. Timber, Van Dijk, Aké. Hoe goed ze waren in de duels! Onze jongens hadden het daar heel moeilijk mee. Dat is ook wat mij het meest is bijgebleven van die wedstrijd.”

Na nog een paar vragen over hoe Pulisic is in de groep (leuke gast, maar baalt van zijn beroemdheid) en van welke speler Luca vroeger fan van was (Oranje-beul Andrés Iniesta), drukte ik er brutaal nog een laatste vraag doorheen. Want zo’n WK en een vergelijking met Frenkie is leuk, maar het belangrijkste is natuurlijk: Houdt hij Heracles nog in de gaten? “Ik moet het doen met de highlights op Youtube, omdat ik het hier niet live kan ontvangen. Maar ze zouden moeten promoveren. Hoeveel punten staan ze nu los? Tien, elf? Dat moet gewoon gebeuren.”

Het gesprek zit er op, maar voor het gesprek eindigt, meldt hij toch wel even dat het fijn is om weer een Heracles-fan te spreken. Dat gevoel was geheel wederzijds.

Voor de liefhebbers: de antwoorden op de eerste drie vragen waren Real Madrid, Honduras en rap. Ja, Luca houdt van rap. Wie had dat gedacht.

Discussieer mee

13

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    @Robbie….de lijntjes zijn idd dun…Jason v Duiven al van jongs af aan heracles supporter,echte Almeloër en neefje van Kruzen…….maar vrees dat v Nistelrooy hem al bij het eerste haalt komend seizoen ipv een jaartje verhuren.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Gerrit zo is dat. Laten ze Olaf kok maar meenemen. 4-4-2 spelen

  • Rob

    Robbiezegt

    één jaar geleden

    Torre was een topper, missen we.
    Die Van Duiven al 3x gescoord vnvnd, gelijk halen die man. Kan misschien wel op merr posities. Almere nog 0-0, gaat niet heel makkelijk

  • Jor

    Jorinhozegt

    één jaar geleden

    @ Pepijn
    Zuivelweg in Doetinchem, prima te doen parkeer je gewoon in en wijk en loop je zo over de randweg naar het stadion. Kost niks en je bent er zo weer weg met 3 punten!

  • Mar

    Markzegt

    één jaar geleden

    Mooie sierlijke speler.
    Genot om naar te kijken.

    En ach wat rendement betreft. Hij laat anderen beter uit de verf komen.
    Damen met Vloet zag onze aanval er heel anders uit vorig seizoen

  • Wim

    Wimzegt

    één jaar geleden

    Ze horen niet in de Eredivisie, hoe moeten ze dat dan laten zien Gerrit? Dom lullen zeg. Gelukkig maakt het allemaal weinig meer uit en is de marge groot genoeg. Maar verwacht er vrijdag helemaal niets van.

  • Ger

    Gerritzegt

    één jaar geleden

    Ik bezoek regelmatig de training. Meestal staan zo’n 25 spelers op het veld. Dat er nu een aantal geblesseerd is en een enkele geschorst, mag geen belemmering zijn om een goed elftal de wei in te sturen. Laat de invallers, vrijdagavond tegen De Graafschap, maar laten zien dat ze in de basis behoren te staan. Zo niet, dan maken ze het Hoogma gemakkelijk bij het doorselecteren voor komend seizoen als we weer terug zijn in de Eredivisie. Zelf verwacht ik vrijdagavond een uitzege!

  • Jor

    Jorinhozegt

    één jaar geleden

    @pepijn
    Zuivelweg in Doetinchem, prima te doen loop je via een tunneltje onder de randweg door zo naar het stadion.
    Je staat gewoon in een woonwijk, kost niks en je bent makkelijk weer weg met de 3 punten 😎

  • Haf

    HafcPepijnzegt

    één jaar geleden

    Iemand nog een tip waar ik vrijdag het beste kan parkeren (eigen vervoer) in de buurt van de vijverberg? Wil best een kwartiertje moeten lopen maar ben daar totaal niet bekend.

  • Kaa

    Kaaartjuhh gemistzegt

    één jaar geleden

    Geen kans vanmorgen om 10 uur.
    Is er via omweggetjes mogelijk geweest om voor 10 uur vanmorgen al kaarten te bemachtigen?
    Neem ik de loyaliteit gebeuren en via supportersvereniging er niet in mee natuurlijk.

  • Jor

    Joriszegt

    één jaar geleden

    Iemand nog kaarten voor graafschap uit?
    Wil graag mee maar kon geen kaartje krijgen.
    Het liefst 2 kaarten.

  • HAF

    HAFC1903zegt

    één jaar geleden

    Zie net dat ze sinds hij een vaste basisplaats heeft veroverd van plek 18 naar plek 9 zijn gegaan, dus Celta draait een minder slecht seizoen dan ik dacht. De la Torre kwam dus wel op een lastig moment in de basis, dus dat punt blijft staan 🙂

  • HAF

    HAFC1903zegt

    één jaar geleden

    Jammer dat hij op zo’n vervelend moment wegging bij ons, geweldige speler die met iets meer rendement nooit bij ons had gespeeld. Vind het ook mooi voor hem dat hij na een lastige 1e seizoenshelft nu al een hele poos vrij onbetwist basisspeler is terwijl Celta niet haar beste seizoen draait. Ook bij het nationale elftal krijgt hij steeds vaker speelminuten. Hoop voor hem dat hij dit doorzet en misschien nog een mooie stap kan maken over een aantal jaar.

TopReacties

HAFC1903één jaar geleden

Jammer dat hij op zo'n vervelend moment wegging bij ons, geweldige speler die met iets meer rendement nooit bij ons had gespeeld. Vind het ook mooi voor hem dat hij na een lastige 1e seizoenshelft nu al een hele poos vrij onbetwist basisspeler is terwijl Celta niet haar beste seizoen draait. Ook bij het nationale elftal krijgt hij steeds vaker speelminuten. Hoop voor hem dat hij dit doorzet en misschien nog een mooie stap kan maken over een aantal jaar.

HAFC1903één jaar geleden

Zie net dat ze sinds hij een vaste basisplaats heeft veroverd van plek 18 naar plek 9 zijn gegaan, dus Celta draait een minder slecht seizoen dan ik dacht. De la Torre kwam dus wel op een lastig moment in de basis, dus dat punt blijft staan :)

Joriséén jaar geleden

Iemand nog kaarten voor graafschap uit? Wil graag mee maar kon geen kaartje krijgen. Het liefst 2 kaarten.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia