Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

MZWB S01E34 | Thuiswedstrijd in Rotterdam

Geschreven door Bjorn Wind op 10 apr. 2024

In deze aflevering van Met Zwart-Witte Blik bespreken Bjorn, Dyon en Tom natuurlijk de overwinning op Sparta, zijn Tom en Dyon niet meer bang voor degradatie en komt Bjorn met twee eventuele vervangers voor een van de sterspelers. En zoals wel vaker is er gestuntel bij Wie ben ik?

Discussieer mee

21

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Bla

    Blackandwhitezegt

    25 dagen geleden

    @hafc1903: respect voor je opmerking maar denk dat je ook moet begrijpen als medesupporters het anders zien.
    Notabene 2 jaar geleden hadden we eigenlijk al genoeg punten voor handhaving (onder wormuth).
    Een makkelijk programma om het seizoen uit te spelen. En toch is het ons gelukt in dat dramajaar om te degraderen.
    Nee, ik ga 100% voor zekerheid.
    Wij moeten gewoon 110% erop klappen tegen Heerenveen thuis en als Excelsior dan verliest tegen Volendam, dan is handhaving pas een feit.
    🖤🤍🖤🤍

    +3

    • tic

      ticketbox spotterzegt

      25 dagen geleden

      exelsior volendam 4-0

      -1

    • haf

      hafc1903zegt

      25 dagen geleden

      Ik snap dat velen door dat trauma niet willen roepen dat we al veilig zijn, maar als je objectief kijkt naar beide seizoenen zie je duidelijk dat 2 jaar geleden bijna de gehele onderste 5/6 teams in best wel hele goede vorm staken. Dit jaar is het compleet anders met Vitesse dat dood en begraven is, Excelsior dat al sinds Oktober ofzo niet meer gewonnen heeft, RKC dat met moeite wat punten sprokkelt en Volendam dat toevallig nu een kleine opleving heeft maar al heel ver achter ons lagen en nog steeds liggen. Oftewel je kunt zondag lekker rustig achterover zitten en hopelijk genieten van een nieuwe 3 punter.

      -1

  • haf

    hafc1903zegt

    één maand geleden

    Opta (die alle statistieken voor de Eredivisie verzamelen) hebben een model dat een rating geeft per team naar sterkte selectie/vorm/etc. Wij hebben volgens dat model het makkelijkste programma de rest van dit seizoen van de hele Eredivisie, dus ik zou zeggen volle bak voor die tv-gelden gaan en heel stiekem misschien nog plek 9 en dus een gestolen play-off plekje;) Ik zeg niet dat we play-offs gaan of moeten halen, maar als je van Heerenveen wint ga ik er haast in geloven want dan hebben we wel het meeste momentum van alle clubs tussen plek 7 en 14 en dus het makkelijkste programma.

    +7

  • Ber

    Berendzegt

    één maand geleden

    Haha Jesse, een betonnen plaat voor de kop. Zou best weleens kunnen kloppen.

    Vooruitlopend op de handhaving (Excelsior bakt er werkelijk niets van), geef ik alvast mijn eindoordeel over NJH over 2 seizoenen TD. Ik wacht met smart op het eindoordeel van Jesse straks. Zal zich wel in alle bochten wringen om zijn gelijk te halen.

    1 jaar kampioen KKD. Niet verwacht, wel gehoopt bij de 1e twee plekken maar was vooraf geen zekerheid. 1 van mijn mooiste momenten op de tribune toen we kampioen werden.
    2e jaar; in ieder geval handhaving en hopelijk nog een paar plaatsjes hoger voor meer geld. Was vooraf ook sceptisch en kritisch over het materiaal.

    Wellicht heeft NJH niet altijd de juiste spelers aangetrokken. Of het was een vooruitziende blik van hem of hij heeft het geluk aan de kont hangen.

    Volgend seizoen doorselecteren, als je ziet welke contracten er aflopen en niet verlengd worden, kun je het volgend jaar alleen maar beter doen. BDK en Hornkamp graag wel houden en anders voor een mega
    bedrag verkopen. Liever niet natuurlijk.

    +6

  • Mrk

    Mrklomszegt

    één maand geleden

    Ik vind dat de heren aan de top wat meer credits mogen krijgen (Directie / RVC). Als je ziet waar we vandaan komen na de degradatie.

    Kampioen in de KKD, terug in de eredivisie, 5 wedstrijden voor het einde veilig gespeeld. Financieel gezond, volgend jaar eindelijk een echte grasmat, een nieuw trainingscomplex, vol stadion, sponsoren volop. Heracles leeft als nooit tevoren. Complimenten aan de verantwoordelijken. Mag ook wel eens gezegd worden lijkt me.

    +35

  • Wik

    Wikkelzegt

    één maand geleden

    Jesse=Niek

    Jahaaa this maar even dat je het weet.

    NJH kun je deze lijn van inkopen doorzetten. Dat zou toch wat zijn. Nu hbbn we een leuk elftal om naar te kijken. Misschien wel een 8ste plek als je het hele……………
    Maar ik heb weer zin in zondag.

    -2

  • Ome

    Ome Gerritzegt

    één maand geleden

    Hidde ter Avest schijnt, als ik de berichten mag geloven, na dit seizoen transfervrij weg te gaan bij FC Utrecht. Een jongen uit Wierden die prima bij ons zou passen.

    +6

  • Ber

    Berendzegt

    één maand geleden

    Ik hoorde van iemand dicht bij het vuur dat we wel iets met het salarisplafond gingen doen volgend jaar.
    Terecht, exceptionele spelers voor Heracles moeten beter betaald worden anders blijven ze net zo lief in de Randstad. Als ze bij Heracles bijv 25k per jaar meer kunnen verdienen dan bij Excelsior of Almere, blijven ze daar toch liever plakken. Geen reistijd en lekker dicht bij de Familie. Bij meer dan 50k wordt het denk ik al een ander verhaal.
    @ Jesse, ik heb gisteren NJH geappt en hem gefeliciteerd met de handhaving. Maar was wel kritisch richting hem. Overigens leest hij in tegenstelling tot Jan Smit nooit de HAFC site. Ik gaf hem aan dat jij allemaal tips hier voor hem opzet haha

    +7

    • Jes

      Jessezegt

      één maand geleden

      Roy je weet niet eens wat het woord narcisme betekend, ander kom je niet met zo’n domme opmerking. Ik schrijf hier niet voor de 👍 dat interesseert mijn geen reet! Jou blijkbaar wel, daarom begin je er over.

      -5

    • Roy

      Royzegt

      één maand geleden

      @Berend heel goed deze contacten die je hebt en goed dat je ook kritisch naar NJH bent de beste man heeft natuurlijk niet goed gegokt deze zomer maar het meer dan rechtgezet in de winter.

      Het is maar beter ook dat NJH deze website niet leest, al die pseudo scouts heb je niets aan natuurlijk. Even over 25K of 50K ik denk dat een speler voor 25K meer echt wel deze kant op komt toch snel 25% tot 20% salaris verhoging voor spelers in onze categorie (ik verzin dit ter plekke hoor, geen gefundeerd onderzoek maar dat doet niemand hier).

      Ik denk dat we veilig zijn, maar ook hier niet gokken, die drie punten zo snel mogelijk binnen harken en dat moet dan voldoende zijn. Dan kan NJH weer echt aan de bak, nieuwe eredivisie waardige spelers binnenhalen. App je hem dat ook even!

      @Jesse je post in ieder geval niet voor de likes en toch doorgaan, netjes hoor of je bent een mega fan of gewoon een ontzettende narcist met een betonnen plaat voor zijn kop.

      +1

    • Jes

      Jessezegt

      één maand geleden

      @Berend ik mis nog dat je ons gaat vertellen dat je hem in zijn hol bent gekropen! 🤔 Man doe eens normaal!

      -23

  • Kri

    Kriszegt

    één maand geleden

    Als we van AZ en Sparta kunnen winnen, kunnen we dat van Heerenveen ook. Het elftal ‘staat’ en we hebben het nodige vertrouwen getankt. Supporters er weer volle bak achter en dan hebben we hopelijk weer een mooie middag.

    Voor volgend seizoen lijkt het me verstandig dat we met een iets kleinere selectie gaan werken. Dan houden we extra geld over wat we dan weer kunnen gebruiken voor salarissen van aanwinsten. Volgens mij hebben we een salaris plafond voor de selectie en daar mogen we, wat mij betreft, wel vanaf. Je moet wel waken voor grote onderlinge verschillen maar ik vind het niet gek dat de beteren ook het beste salaris krijgen. Door met hen te trainen worden de minder betaalden ook weer beter. Ik hoop echt dat we vooral blijven kijken in de KKD. We zien het nu weer aan DKM en Hornkamp (Limbombe nog in iets mindere mate), zij passen zich makkelijk aan op een hoger niveau en gaan straks normaal gesproken met dikke winst verkocht worden. Er lopen echt meer van dit soort jongens rond in de KKD en wij moeten weer een echte springplank voor dat soort spelers worden.

    +18

  • Ren

    Rene vak rzegt

    één maand geleden

    In onze eerste periode 17 jaar eredivisie voetbal was het ieder jaar dat het ging over handhaving. Altijd van hoe snel veilig spelen .Nu onze ( misschien)? 2e periode eredivisie voetbal (zolang mogelijk) is aan gebroken hoop dat wij eindelijk ons gaan meten met ploegen als sparta – Utrecht-h,veen .ik weet alles draait om geld -begroting- spelers materiaal enzo. Maar toch moeten we als club proberen door te groeien , en aanhaken in linkerrijtje. De strijd vechten om handhaving hebben we hopelijk wel gehad.En dat gereken van zus en zo en kijken onderin naar andere clubs moeten we een keer achter ons laten .

    +6

    • Nie

      Niekzegt

      één maand geleden

      Allemaal leuk en aardig dat vergelijken maar verlies daarbij de realiteit niet uit het oog!

      Met Sparta kunnen wij ons idd prima meten. Sterker nog over de afgelopen 20 jaar hebben wij het stukken beter gedaan dan hen.
      Maar om weer daar te komen heeft wat tijd nodig.
      Daarnaast is t ook een kwestie van meerdere seizoenen kunnen door selecteren en goede talenten aantrekken en hopen dat je de beter spelers zolang mogelijk aan boord kan houden. Daar komt uiteraard goed beleid bij kijken maar ook zeker een flinke portie geluk. Het moet ook allemaal net goed vallen en spelers moeten waarmaken wat er op voorhand van hen verwacht word. In het verleden hebben we ook gezien dat dat het ene seizoen beter gaat dan het andere.

      Vergelijken met clubs als Utrecht en Heerenveen vind ik eerlijk gezegd dom. En daarmee leg je de lat qua verwachtingen ook veelste hoog.
      In de seizoenen waar het bij ons allemaal goed valt qua Selectie en bij hen redelijk tot slecht, kunnen we inderdaad in de competitie de strijd met hen aan gaan. Dat hebben we in het verleden ook gedaan.
      Maar feit blijft wel dat zij met een veel grotere begroting kunnen werken en daardoor hogere transfersommen en salarissen kunnen betalen .
      In theorie is t voor hen daardoor ook vele malen makkelijker om ons één of een paar stappen voor te blijven.

      De realiteit is gewoon dat wij qua potentieel gewoon een goede middenmoter zijn met uitschieters naar boven (en uiteraard ook omlaag) .
      Met slim beleid, geluk, en positieve energie kunnen we het de subtoppers als Utrecht Heerenveen etc. knap lastig maken.
      Maar ik denk toch vooral dat we moeten zorgen dat wij weer tot de top van “de iets kleinere clubs” gaan horen.
      Zodat wij clubs als Sparta GAE, NEC,Zwolle etc. Voorblijven.
      Dat is ook precies waar wij eerder stonden en op positieve uitschieters na, is dat ook wel een beetje waar ons plafond ligt gezien ons stadion en aantallen fans en sponsoren die wij trekken.
      Wellicht kan dat in de toekomst nog iets groeien, maar laten we daarin ook geen wonderen verwachten.

      Dromen en hopen mag altijd, maar laten we ook niet vergeten te genieten van wat we hebben. Uiteindelijk zijn wij als club wel in een positie waar vele andere clubs van dromen en krijgen wij fans de kans om naar iets te kijken waar vele andere fans met een jaloerse blik naar kijken.

      -1

    • Jes

      Jessezegt

      één maand geleden

      Een club als Utrecht zullen we nooit kunnen benaderen, omdat daar wat kapitaalkrachtige lieden achter zitten die de tekorten dekken. Daar wordt met geld gesmeten en zie je dat ze 8 middenvelders hebben van hetzelfde niveau. Ik heb de indruk dat ze daar maar wat doen en als het niet goed gaat is er financiële dekking. Wat dat betreft doen we het beter. We moeten ons ook volgend seizoen handhaven en proberen extra geld binnen te harken door hoog in de TV ranking te eindigen. Als het ons lukt om volgend d seizoen als 9e te eindigen komt er wat extra’s binnen, plus een bonus die ESPN uitbetaald omdat het contract in 2025 is verlengd. Wij moeten het van de Tv gelden hebben de komende jaren, dat wordt een van de belangrijkste bronnen van inkomsten.

      +8

    • Ome

      Ome Gerritzegt

      één maand geleden

      Helemaal met jou eens! Hopelijk weet de club extra inkomsten te verwerven uit sponsoring én transfers.

      +3

  • Ome

    Ome Gerritzegt

    één maand geleden

    Degraderen doen we niet! De komende 5 wedstrijden bieden een mooie kans om het geschonden blazoen verder op te poetsen. Met de juiste instelling kunnen we ze alle 5 winnen en komen we nog heel dichtbij de playoffs. Laat ons juichen!

    +11

  • Har

    Hardenbergzegt

    één maand geleden

    Volgens mij hebben we nog minstens 3 punten nodig voor een zeker lijfsbehoud.
    Blijven spelen zoals afgelopen week, dan moet dat gaan lukken en is zelfs het linker rijtje nog mogelijk.

    +12

    • Han

      Hanszegt

      één maand geleden

      Als we alles verliezen blijven we er ook wel in. Excelsior wint echt geen 4 keer. En stop met die vergelijkingen met 2 jaar terug. Toen waren alle teams onderin in vorm en Sparta was zelfs een subtopper qua vorm. Dit jaar zijn de laatste 4 echt bedroevend met als dieptepunt Excelsior. 1 winst in de laatste 22!!! wedstrijden. Hopelijke nog een paar leuke wedstrijden. We zijn in vorm dus nog even knallen en dan maar kijken waar we eindigen.

      +8

TopReacties

+35
Mrklomséén maand geleden

Ik vind dat de heren aan de top wat meer credits mogen krijgen (Directie / RVC). Als je ziet waar we vandaan komen na de degradatie. Kampioen in de KKD, terug in de eredivisie, 5 wedstrijden voor het einde veilig gespeeld. Financieel gezond, volgend jaar eindelijk een echte grasmat, een nieuw trainingscomplex, vol stadion, sponsoren volop. Heracles leeft als nooit tevoren. Complimenten aan de verantwoordelijken. Mag ook wel eens gezegd worden lijkt me.

+18
Kriséén maand geleden

Als we van AZ en Sparta kunnen winnen, kunnen we dat van Heerenveen ook. Het elftal ‘staat’ en we hebben het nodige vertrouwen getankt. Supporters er weer volle bak achter en dan hebben we hopelijk weer een mooie middag. Voor volgend seizoen lijkt het me verstandig dat we met een iets kleinere selectie gaan werken. Dan houden we extra geld over wat we dan weer kunnen gebruiken voor salarissen van aanwinsten. Volgens mij hebben we een salaris plafond voor de selectie en daar mogen we, wat mij betreft, wel vanaf. Je moet wel waken voor grote onderlinge verschillen maar ik vind het niet gek dat de beteren ook het beste salaris krijgen. Door met hen te trainen worden de minder betaalden ook weer beter. Ik hoop echt dat we vooral blijven kijken in de KKD. We zien het nu weer aan DKM en Hornkamp (Limbombe nog in iets mindere mate), zij passen zich makkelijk aan op een hoger niveau en gaan straks normaal gesproken met dikke winst verkocht worden. Er lopen echt meer van dit soort jongens rond in de KKD en wij moeten weer een echte springplank voor dat soort spelers worden.

+12
Hardenbergéén maand geleden

Volgens mij hebben we nog minstens 3 punten nodig voor een zeker lijfsbehoud. Blijven spelen zoals afgelopen week, dan moet dat gaan lukken en is zelfs het linker rijtje nog mogelijk.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia