Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

“Er zijn nog steeds twaalf punten te halen”

Geschreven door Bjorn Wind op 14 apr. 2024

Na de verloren thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (0-2) sprak Bjorn met trainer Erwin van de Looi. Over het druk zetten, doortastendheid en de komende vier wedstrijden. “Drie punten? We kunnen er nog steeds twaalf halen”

Discussieer mee

37

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • hen

    henkzegt

    22 dagen geleden

    Ik hoor dat Vitesse zo goed als failliet is? Personeel zou al worden ingelicht; wat heeft dit mogelijk voor gevolg tas de punten en dus de stand??

    -2

    • Jes

      Jessezegt

      22 dagen geleden

      Reken er maar niet op dat dit gaat gebeuren. Er zullen ongetwijfeld Arnhemmers opstaan die de club op de been houden. Er wordt een deal gemaakt met de crediteuren en ook de stadion eigenaar als wel wat doen, want de man blijft met een leeg huis zitten en dat kost nog meer geld. Als ze echt failliet gaan is het einde betaald voetbal in Arnhem en dan is er niets meer in die stad over. Ook de gemeente zal dan niet meer aan de zijlijn blijven staan. Waar hebben we dat meer gezien 🤨🤔😉😂😂

      +1

    • ren

      renenrdriezegt

      22 dagen geleden

      Als Vitesse failliet gaat zal dit beteken dat de uitslagen niet meetellen en de competitie na 32 wedstrijden stopt. Dit zal voor RKC de grootste strop zijn aangezien ze 2x van Vitesse hebben gewonnen. Als mijn berekening klopt zal de stand, mocht morgen alles bekend worden, er zo uit zien.

      11 Fort 27 32
      12 Alm 28 29
      13 HER 28 29
      14 Pec 28 28
      15 EXC 28 24
      16 RKC 28 18
      17 VOL 28 16

      +6

  • Jef

    Jeffreyzegt

    22 dagen geleden

    Is er ondertussen al iets meer bekend over hele zijde van Q staanplekken?

    +5

  • haf

    hafc1903zegt

    22 dagen geleden

    Heb de samenvatting nog eens even teruggekeken en kom tot de conclusie (die ik deels al meteen na de wedstrijd ook had) dat het echt niet heel slecht was en dat je minstens een punt had verdiend. Ik bekritiseer ze vaak, maar moet nu ook zeggen dat ze bij Oost eindelijk positief waren (terwijl we nu juist verloren) en ik deelde hun mening dat de 2 buitenspelgoals van Sankoh zeer twijfelachtig waren. Met een andere scheids dan de vreselijke Dieperink had de kans er zeker ingezeten dat ze beide telden. Bij de eerste wil Oppegaard Hornkamp aanspelen die totaal ergens anders staat als Sankoh, maar een Heerenveen speler veranderd de bal zo van richting dat hij bij Sankoh komt, en bij de 2e goal van Sankoh probeert de Heerenveen speler duidelijk gewoon de bal te spelen (wat het criteria is voor geen buitenspel in zo’n situatie) maar omdat hij zo incapabel is raakt hij hem compleet verkeerd en komt de bal bij Sankoh. Dat opgeteld met de kansen van Hornkamp/Hrustic/Sonnenberg en het kinderlijk eenvoudig weggeven van de 2 goals zorgt ervoor dat je eigenlijk gewoon 3 punten had kunnen/moeten pakken met iets meer scherpte bij onszelf en het scheidsrechterskorps onder leiding van die verschrikkelijke Dieperink.

    +11

  • pie

    piet-iiizegt

    23 dagen geleden

    We moeten na na vorige week ook niet doen alsof we een hele goede ploeg hebben. Met Scheperman, Bakboord en Sonnenberg stonden er drie voetballers in die te kort komen. Leerdam had ook moeite met het spelen aan de linkerkant, gaf hier en daar (vooral eerste helft) nog wel wat mooie ballen tussen de linies. Vooraf ook gezegd, plek 12 tot 14 is een realistische plek om te eindigen.

    +6

    • pie

      piet-iiizegt

      22 dagen geleden

      Klopt Wim. Zeker een rechtsback, centrale verdediger, centrale middenvelder, rechtsbuiten en linksback. Je houdt een aantal (potentiële) basisspelers over: Brouwer, Hoogma, Leerdam, De Keersmaecker, Bruijn, Limbombe en Hansson. Hoogma moet dus flink aan de bak; kwaliteit boven kwantiteit.

      +2

    • Wim

      Wimzegt

      22 dagen geleden

      Precies dit. En Marko kun je daar eigenlijk aan toevoegen. Deed het tegen AZ en Sparta echt bovengemiddeld goed, maar kan het eigenlijk niet meer belopen. Wat mij betreft moeten we die 4 door selecteren volgend jaar en aangezien Hrustic ook weggaat moeten we toch wel 5 nieuwe spelers halen.

      +2

  • Joo

    Joop muthingzegt

    23 dagen geleden

    Je mag blij zijn dat je erin blijft,

    +2

  • gij

    gijszegt

    23 dagen geleden

    Niks aan de hand na zo`n seizoen staan we waar we horen en blijven er gewoon in. Middelmatige selectie

  • Thi

    Thiemozegt

    23 dagen geleden

    Weet iemand hoe het werkt met de kaartverkoop pec uit? Heeft een fankaarthouder ook kans op kaarten?

    • mb

      mbzegt

      22 dagen geleden

      Eerst loyaal (vorig seizoen 7+ uitwedstrijden). Dan SZ, dan fankaart. Vermoed dus nee

      +3

  • Thi

    Thiemozegt

    23 dagen geleden

    Laten we nou niet doen alsof we nu weer degraderen. Excelsior moet nog tegen psv en feyenoord. Als ze die allebei verliezen is er niks aan de hand. Forza heracles🖤🤍🖤🤍

    +6

    • Tho

      Thomaszegt

      23 dagen geleden

      Ajax zal je bedoelen in plaats van psv
      Ajax thuis je weet het nooit met Ajax.
      Maar ik ga er vanuit dat dat 0 punten zijn.

  • Sco

    Scoutzegt

    23 dagen geleden

    Jammer, we hadden veilig kunnen zijn maar helaas.
    Keersmaecker was niet zo goed als de wedstrijden ervoor. Veel media aandacht doet wel wat met je.
    Sonneberg heeft al zoveel punten gekost en dan mis je Justin Hoogma wel. Niet iedereen zal het met mij eens zijn.
    Vd Looi je ziet als vrij lang in de wedstrijd dat er iets moet gebeuren waarom doe je dat dan niet eerder?

    +3

    • Pol

      Pollyzegt

      23 dagen geleden

      Ik vond de Keersmaeker juist de beste man van het veld. Zoals zo vaak dit seizoen. Snap alleen niet dat we met scheperman beginnen terwijl Engels en bruin beschikbaar zijn. Scheperman kan het niveau totaal niet aan.

      +4

    • haf

      hafc1903zegt

      23 dagen geleden

      De Keersmaecker kreeg die aandacht na Twente-uit al en vervolgens was hij tegen AZ geweldig goed en schiet hij een bal fantastisch binnen. Denk dus niet dat dit aan de media aandacht ligt. Tevens vond ik hem zo slecht niet, hij maakte geen fouten in tegenstellingen tot sommige anderen, wel eens dat hij misschien iets minder ballen afpakte en iets minder dominant was, al komt dat denk ik ook door het verdedigende spel van Heerenveen waardoor hij meer aanvallend moest denken dan verdedigend.

      +8

  • Vak

    Vak bbzegt

    23 dagen geleden

    2 seizoenen geleden hadden we ook nog puntje nodig en hebben we ook niet gered sonneberg weer in de fout daarvoor heerenveen helemaal zat niet in de wedstrijd

  • Gij

    Gijszegt

    24 dagen geleden

    Het aankoopbeleid moet volgende seizoen stukken beter. Het dubbeltje op de 1ste rang beleid moet weg. We hebben veel te veel.middelmaat. sinds dat bekend is dat bakboord en sonnberg hun contract niet wordt verlengd spelen ze stukken beter. En vandaag zag je eigenlijk waarom de contracten niet worden verlengd. Sonnberg werr een fou ook al tegen sparta thuis. We hebben teveel spelers met persoonlijke fouten helaas. Laat het nou niet weer van die laatste wedstrijd afhangen

    +4

  • Tim

    Timzegt

    24 dagen geleden

    @jan , inmiddels is het 2-1 voor NEC en we spelen volgende week niet.

    We krijgen het nog makkelijk.

    -4

  • ste

    stefzegt

    24 dagen geleden

    Vreemd dat Bruin geen minuten heeft gemaakt.

    -4

  • Jan

    Janzegt

    24 dagen geleden

    Pec staat 1_0 voor tegen nec
    Volgende week tegen pec nul punten
    We krijgen het nog moeilijk helaas

    -15

  • DDB

    DDBzegt

    24 dagen geleden

    Ome Gerrit, in wat voor bubbel leef jij? Als een nachtkaars uit. Man man man. We mogen blij zijn dat we er zo goed voorstaan. Besef even dat we ons handhaven zonder Eredivisie waardige rechtsback, RCV, geen nummer 10. We zijn geen Utrecht of NEC. En dan is Hansson nu ook nog eens geblesseerd. We hebben naast Engels ook geen kwaliteit op de bank. Dat we ons handhaven is top. Meer zit er dit seizoen absoluut niet in. Als je dacht van wel ben je het spoor bijster.

    +11

  • Gij

    Gijszegt

    24 dagen geleden

    Iedereen heeft het altijd over hoogma. Maar ik vond het vandaag achterin dramatisch staan. Heerenveen sneed er aan alle kanten doorheen. Is hoogma dan toch belangrijker dan we denken? Alleen oppgard was echt goed. Hopelijk kunnen ze die nog een jaar huren of kopen. Leerdam viel me ook vies tegen. Heel traag en vertraagde het spel en was helemaal niet scherp achterin en werd er zo uitgelopen.

    +11

  • haf

    hafc1903zegt

    24 dagen geleden

    Zo slecht was het vandaag naar mijn mening niet. Tot de 1-0 speel je uitstekend voetbal en had je Heerenveen totaal onder controle. Daarna geeft usual suspect Sonnenberg weer een goal weg met een verschrikkelijke verdedigende actie, hij moet toch zien dat die Nunnely in 5 secondes 10 meter op hem goedmaakt en in zn nek staat te hijgen en nog gaat Sonnenberg met zijn slechte motoriek bij zo’n vervelende stuiterbal voor een terugspeelbal ipv hem de tribunes in te rammen. Daarna vond Heerenveen het wel best, die hebben al nooit aanvallende intenties met van Wonderen als trainer en dat is te zien, want de linies kort op elkaar houden en inzakken hadden ze goed onder de knie. Er zat telkens als wij de bal hadden maximaal 10 meter tussen hun centrale verdedigers en spits, waardoor de ruimtes heel klein werden en wij er niet tussendoor kwamen. Het was het vandaag gewoon net niet, ballen net achter de man, net een slechte aanname als het gevaarlijk kan worden, net een stap te laat, etc. Al met al was het niet slecht, maar ook zeker niet goed genoeg, al had minimaal een punt verdiend geweest. Als we wonnen had ik nog hoop op play-offs Europees voetbal maar die kunnen nu de kast in (tenzij we 4x winnen), nu maar focussen op paar plekjes stijgen voor de tv-ranking en hopelijk nog wat leuke potjes spelen deze laatste 4 wedstrijden.
    Mijn beoordelingen voor vandaag:

    Brouwer 6: Bij de eerste goal aan het twijfelen om wel/niet uit te komen, deed hij vorig jaar ook vaak en dat zorgt vaak voor tegengoals. Helemaal gaan of blijven staan, niet dit halve. Voor de rest deed hij zijn ding, maar was aan de bal niet geweldig.
    Bakboord 6.5: Vond hem niet perse tot de minderen behoren, snapte zijn wissel ook niet helemaal.
    Sonnenberg 4: 0-1 zijn fout, en had weer eens een wedstrijd waarin hij elke bal die hij aanraakte (bedoeld of onbedoel) inleverde bij de tegenstander, jammer na een paar betere wedstrijden.
    Leerdam 5.5: Niet echt een fout gemaakt maar was ook niet echt overtuigend.
    Oppegaard 7: Een van de weinigen die wel zijn niveau haalde, speelt eigenlijk elke wedstrijd goed en ik hoop dat we eens iets meer de portemonnee trekken om hem te halen.
    De Keersmaecker 7: Onttrok zich ook redelijk aan het matige spel van het team in het geheel, heeft wel eens betere wedstrijden gespeeld maar was gewoon prima in de passing en pakte de nodige ballen af.
    Vejinovic 4.5: Vorige week in de 3 wedstrijden zeer nuttig en redelijk goed gespeeld, maar vandaag was het stukken minder. Heerenveen liet ons komen en loerde op de counter, en dat kan Marko niet meer bijbenen waardoor een aantal keer spelers helemaal vrij kwamen te staan. Ook in de passing was hij matig vandaag, en dat is normaal gesproken natuurlijk zijn kracht.
    Scheperman 6: Niet slecht maar ook niet goed, veroverde de 1e helft een aantal keer goed de bal, maar voegt aan de bal (nog) te weinig toe.
    Hrustic 6.5: Haalde niet helemaal zijn niveau, maar was aan de bal nog steeds een van de betere.
    Hornkamp 6: van Beek en die Pool waren sterk en lang waardoor Hornkamp eigenlijk niet in het spel voorkwam, die kans 10min voor tijd had er ingemoeten. Wel weer veel arbeid verricht en als hij een keer aan de bal kwam was het wel redelijk.
    Limbombe 5.5: Helaas een stukje minder als vorige week, alsnog wel wat dreiging maar dat leidde niet tot hele grote kansen. Wel duidelijk te zien dat hij bij balbezit tegenstander veel nuttiger is als Hansson, hij veroverde ook een paar keer goed de bal toen Heerenveen wou counteren.

    Engels bracht dit keer als invaller helaas echt veel te weinig, heeft volgens mij ook maar 3 keer de bal geraakt. Sankoh viel verrassend goed in, helaas dat hij 2x buitenspel stond. Willems viel redelijk in als centrale verdediger.

    Op naar de volgende wedstrijd, 3 punten in Zwolle zou mooi zijn.

    +12

  • JHR

    JHRzegt

    24 dagen geleden

    Heerenveen ging gewoon heel slim met om met de kansen die ze kregen! ik vond ons absoluut niet minder dan hun! Ik vind sonnenberg altijd wel heel zwaar wordt gestraft al hij iets fout doet! tuurlijk is het een fout maar als 3en Leerdam hem maakt dan is het minder erg ofzo!

    verder vond ik vooral de eerste helft dat we echt wel goed aan het voetballen waren.

    wel missen we een echte rechtsbuiten, of een opkomende back. alles moet nu vanaf links komen.

    vond de 2e buitenspel bal van Sanko ook een nieuwe situatie die van heereveen werkt hem toch gewoon slecht weg.

    Op naar PEC daar 3 punten ophalen!

    WE ARE BLACK WE ARE WHITE WE ARE FUCKING DYNAMITE

  • Ren

    Rene vak rzegt

    24 dagen geleden

    Beste heraclieden laten we realistisch zijn en gewoon met beide benen op de grond blijven staan.In de winterstop gaf men niks meer voor onze ploeg en nu mag je blij zijn met ieder puntje. Het is en blijft een middelmatig elftal dat een wereld prestatie levert wanneer men zich handhaaft. We hebben 3 toppers binnen dit team kearsmaker- hornkamp – brouwer. De rest is van middelmatige kwaliteit.Het grote manco ook vandaag weer onze verdediging en dat zijn dingen waar in de zomerstop aan gewerkt zal(moet) worden .Nog 4 keer vol gas en dit seizoen snel vergeten.

    +11

    • haf

      hafc1903zegt

      24 dagen geleden

      Hrustic mag ook wel tot de toppers behoren vind ik hoor;)

      +7

  • Jop

    Jopie vogelzangzegt

    24 dagen geleden

    Vooral de 1ste helft uitstekend voetbal gespeeld! Perfect en snel gevoetbald vanuit achteren. Die tegen goal is gewoon erg zonde.

    +9

  • Ome

    Ome Gerritzegt

    24 dagen geleden

    Niet voor het eerst dit seizoen lijden we opnieuw een nederlaag tegen een ploeg die tot aan vandaag aan een slechte reeks bezig was. Dit kan geen toeval meer zijn maar eerder een kwestie van zelfoverschatting. Erg jammer. Op deze manier gaat het seizoen als een nachtkaars uit.

    -2

    • Jes

      Jessezegt

      24 dagen geleden

      Wat een ongepaste opmerking ‘ het seizoen gaat als een nachtkaars uit’ alsof we op poll position stonden voor Europees voetbal 😉🤔 We mogen, na onze terugkeer in de eredivisie, blij zijn als we ons handhaven, helemaal na het overschatte aankoop beleid afgelopen zomer. Deze blunder is gelukkig op tijd hersteld, nu nog enkele puntjes erbij sprokkelen en we zijn veilig. Moet kunnen want ons spel geeft vertrouwen. Dat was wel degelijk anders in 2022.

      +10

  • Ale

    Alexzegt

    24 dagen geleden

    Van Looi had zich vooraf in de media juist anders moeten opstellen ipv te verklaren dat hij verwacht dat de selectie wel eens iets minder scherp zou kunnen voetballen dan de afgelopen 3 wedstrijden. Hij had juist het accent moeten leggen op de mogelijkheid om eventueel nog de Pla

    +3

    • Ale

      Alexzegt

      24 dagen geleden

      Vervolg : Play-offs te kunnen halen.

  • tic

    ticketbox spotterzegt

    24 dagen geleden

    als als als… we niet de wil en strijdlust tonen dan kunnen we er ook 4verliezen..

    +9

    • Ice

      Icezegt

      23 dagen geleden

      Dat dus. Vond de scherpte en vechtlust een stukkie minder dan de wedstrijden hiervoor.
      De wedstrijd hebben we helaas onnodig verloren.
      Over 2 weken bij PEC wordt het lastig genoeg een goed resultaat te halen en dan komt het toch weer aan op die laatste wedstrijden en we hebben geen goede trackrecord als het gaat om spelen onder druk.
      Ik ben er (nog ) niet gerust op.

      +3

TopReacties

+12
hafc190324 dagen geleden

Zo slecht was het vandaag naar mijn mening niet. Tot de 1-0 speel je uitstekend voetbal en had je Heerenveen totaal onder controle. Daarna geeft usual suspect Sonnenberg weer een goal weg met een verschrikkelijke verdedigende actie, hij moet toch zien dat die Nunnely in 5 secondes 10 meter op hem goedmaakt en in zn nek staat te hijgen en nog gaat Sonnenberg met zijn slechte motoriek bij zo'n vervelende stuiterbal voor een terugspeelbal ipv hem de tribunes in te rammen. Daarna vond Heerenveen het wel best, die hebben al nooit aanvallende intenties met van Wonderen als trainer en dat is te zien, want de linies kort op elkaar houden en inzakken hadden ze goed onder de knie. Er zat telkens als wij de bal hadden maximaal 10 meter tussen hun centrale verdedigers en spits, waardoor de ruimtes heel klein werden en wij er niet tussendoor kwamen. Het was het vandaag gewoon net niet, ballen net achter de man, net een slechte aanname als het gevaarlijk kan worden, net een stap te laat, etc. Al met al was het niet slecht, maar ook zeker niet goed genoeg, al had minimaal een punt verdiend geweest. Als we wonnen had ik nog hoop op play-offs Europees voetbal maar die kunnen nu de kast in (tenzij we 4x winnen), nu maar focussen op paar plekjes stijgen voor de tv-ranking en hopelijk nog wat leuke potjes spelen deze laatste 4 wedstrijden. Mijn beoordelingen voor vandaag: Brouwer 6: Bij de eerste goal aan het twijfelen om wel/niet uit te komen, deed hij vorig jaar ook vaak en dat zorgt vaak voor tegengoals. Helemaal gaan of blijven staan, niet dit halve. Voor de rest deed hij zijn ding, maar was aan de bal niet geweldig. Bakboord 6.5: Vond hem niet perse tot de minderen behoren, snapte zijn wissel ook niet helemaal. Sonnenberg 4: 0-1 zijn fout, en had weer eens een wedstrijd waarin hij elke bal die hij aanraakte (bedoeld of onbedoel) inleverde bij de tegenstander, jammer na een paar betere wedstrijden. Leerdam 5.5: Niet echt een fout gemaakt maar was ook niet echt overtuigend. Oppegaard 7: Een van de weinigen die wel zijn niveau haalde, speelt eigenlijk elke wedstrijd goed en ik hoop dat we eens iets meer de portemonnee trekken om hem te halen. De Keersmaecker 7: Onttrok zich ook redelijk aan het matige spel van het team in het geheel, heeft wel eens betere wedstrijden gespeeld maar was gewoon prima in de passing en pakte de nodige ballen af. Vejinovic 4.5: Vorige week in de 3 wedstrijden zeer nuttig en redelijk goed gespeeld, maar vandaag was het stukken minder. Heerenveen liet ons komen en loerde op de counter, en dat kan Marko niet meer bijbenen waardoor een aantal keer spelers helemaal vrij kwamen te staan. Ook in de passing was hij matig vandaag, en dat is normaal gesproken natuurlijk zijn kracht. Scheperman 6: Niet slecht maar ook niet goed, veroverde de 1e helft een aantal keer goed de bal, maar voegt aan de bal (nog) te weinig toe. Hrustic 6.5: Haalde niet helemaal zijn niveau, maar was aan de bal nog steeds een van de betere. Hornkamp 6: van Beek en die Pool waren sterk en lang waardoor Hornkamp eigenlijk niet in het spel voorkwam, die kans 10min voor tijd had er ingemoeten. Wel weer veel arbeid verricht en als hij een keer aan de bal kwam was het wel redelijk. Limbombe 5.5: Helaas een stukje minder als vorige week, alsnog wel wat dreiging maar dat leidde niet tot hele grote kansen. Wel duidelijk te zien dat hij bij balbezit tegenstander veel nuttiger is als Hansson, hij veroverde ook een paar keer goed de bal toen Heerenveen wou counteren. Engels bracht dit keer als invaller helaas echt veel te weinig, heeft volgens mij ook maar 3 keer de bal geraakt. Sankoh viel verrassend goed in, helaas dat hij 2x buitenspel stond. Willems viel redelijk in als centrale verdediger. Op naar de volgende wedstrijd, 3 punten in Zwolle zou mooi zijn.

+11
Rene vak r24 dagen geleden

Beste heraclieden laten we realistisch zijn en gewoon met beide benen op de grond blijven staan.In de winterstop gaf men niks meer voor onze ploeg en nu mag je blij zijn met ieder puntje. Het is en blijft een middelmatig elftal dat een wereld prestatie levert wanneer men zich handhaaft. We hebben 3 toppers binnen dit team kearsmaker- hornkamp - brouwer. De rest is van middelmatige kwaliteit.Het grote manco ook vandaag weer onze verdediging en dat zijn dingen waar in de zomerstop aan gewerkt zal(moet) worden .Nog 4 keer vol gas en dit seizoen snel vergeten.

+11
Gijs24 dagen geleden

Iedereen heeft het altijd over hoogma. Maar ik vond het vandaag achterin dramatisch staan. Heerenveen sneed er aan alle kanten doorheen. Is hoogma dan toch belangrijker dan we denken? Alleen oppgard was echt goed. Hopelijk kunnen ze die nog een jaar huren of kopen. Leerdam viel me ook vies tegen. Heel traag en vertraagde het spel en was helemaal niet scherp achterin en werd er zo uitgelopen.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia