Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Keijzer vs FC Utrecht: werd het hierdoor gelijkspel?

Geschreven door Mat op 17 apr. 2024

Afgelopen donderdag, 18 april, heeft HAFC standgehouden tegen een sterker FC Utrecht. In het oefenduel hield HAFC de deur op slot maar kon tegelijkertijd zelf niet goed doorbreken. Toch kan deze uitslag gezien worden als een schouderklopje voor HAFC, vooral door het fantastische werk van de keepers gedurende de hele wedstrijd.

FC Utrecht domineert

Iedereen die de wedstrijd heeft gezien, zal erkennen dat FC Utrecht de bovenliggende partij was. Het team zette constant druk op de Almelose verdediging en zocht naar openingen om de wedstrijd te beslissen.

Vooral aan het eind van de wedstrijd nam de druk toe, en stond keeper Keijzer vaak lijnrecht tegenover zijn oude ploeggenoten. Wellicht mede doordat Keijzer de speelstijl van zijn oude ploeggenoten goed kent, wist hij de 0 op het scorebord te behouden. 

De doelmannen van HAFC

In deze wedstrijd, werd de kwaliteit van Keijzer goed zichtbaar. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wist de keeper een geweldige schietkans van Ole Romeny te stoppen. Hierdoor werd niet alleen een tegendoelpunt voorkomen, ook kon HAFC hierdoor uitbreken op de counter, al leidde dit helaas tot weinig resultaat.  

Toch mag doelman Brouwer, die eerder in de wedstrijd tussen de palen stond, ook zeker niet vergeten worden. Brouwer wist niet alleen een fraaie schietkans van de Zweedse spits Isac Lidberg te stoppen, ook de doelpogingen van spits Sam Lammers wist hij onschadelijk te maken. Beide keepers werden tijdens deze oefenwedstrijd dus uitvoerig getest en bleken goud waard voor Almelo.

De waarde van Keijzer

Een vlugge blik op de stand van de Eredivisie, had het verloop van de wedstrijd van tevoren al aardig kunnen voorspellen. Met 7 posities verschil lag een winst voor Utrecht in lijn der verwachting.

Dat het uiteindelijk gelijkspel is geworden, is echter ook niet zo verwonderlijk. Wanneer we kijken naar de zeven belangrijkste voetbalwedden tips, zien we namelijk dat kijken naar het verleden en het heden essentieel zijn om een uitslag te voorspellen.

Dat Keijzer bij FC Utrecht vandaan komt, heeft er mogelijk toe geleid dat HAFC met een betere strategie de wedstrijd in ging. Samen met de geweldige prestatie van de keeper zelf tijdens de wedstrijd, kan dat net het verschil gemaakt hebben tussen verlies en gelijkspel. 

Op dit bericht kun je niet reageren

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia