Komende zondag staat er opnieuw een uitwedstrijd voor Heracles op het programma. Heracles gaat dan op bezoek in Alkmaar waar AZ de tegenstander is. Het is een weerzien met oud-trainer Gertjan Verbeek.

Heracles verloor afgelopen weekend in Den Haag van ADO Den Haag. Er werd met 3-2 verloren in het Kyocera Stadion en Heracles is inmiddels afgezakt naar een de voor laatste plaats op de ranglijst met vijf punten uit zeven duels. Een zeer teleurstellende competitiestart waarin veel meer punten gehaald konden worden. De ploeg van trainer Peter Bosz verloor de laatste uitwedstrijd telkens met één doelpunt verschil op Roda JC uit na. Peter Bosz gaf deze week aan dat er nog geen sprake van paniek is. De oefenmeester kan zondag over een fitte selectie beschikken. Alleen aanwinst Ellery Cairo is nog niet fit genoeg om aan te sluiten bij het eerste elftal. De vleugelaanvaller zal eers

t voldoende minuten moeten maken in de beloften. Mark-Jan Fledderus keert terug van een schorsing.

Het AZ van trainer Gertjan Verbeek is erg veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Zo zijn Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembele vertrokken. Momenteel wordt Jonathas als spits gebruikt, waar eerder Erik Falkenburg deze positie mocht invullen. AZ staat momenteel op een elfde plaats met negen punten. Zes punten werden behaald in de laatste twee competitiewedstrijden. Uit werd er gewonnen bij NEC (0-1) en afgelopen weekend werd er met 1-0 gewonnen van FC Utrecht. Donderdag kregen de manschappen van Gertjan Verbeek wel een grote tegenslag te verwerken. In Europa League werd er in Wit-Rusland met 4-1 verloren van BATE Borisov. Bij AZ zijn Simon Poulsen (knieblessure), Gill Swerts (pols), Erik Heijblok (voet), Maarten Marten (enkel) en Charlison Benschop (niet wedstrijdfit) zondag niet inzetbaar. Celso Ortiz is vanwege een knieblessure mogelijk ook niet inzetbaar.

AZ – Heracles Almelo
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: J. Wegereef
Stadion: AFAS Stadion

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (0)

Reageer nu!