Heracles heeft zaterdagavond met 3-2 verloren van SC Heerenveen door een eigen doelpunt van Birger Maertens in de aller laatste minuut.

Heracles begon in Heerenveen met Andrej Rendla in de basis. Peter Bosz had Everton Ramos da Silva gepasseerd. Heracles speelde de eerste helft inspiratieloos waardoor Heerenveen de wedstrijd eenvoudig controleerde zonder zelf goed te spelen. De Heraclieden kregen slechts één kans via Samuel Armenteros die een hakbal voorlangs zag gaan na een goede actie van Andrej Rendla. Heracles kwam na 25 minuten met 1-0 achter nadat Breuer vrijstaand kon inkoppen. Daarvoor hadden de Friezen ook al een paar goede kansen gehad via Bas Dost en Assaidi. Na een dik half uur spelen kwam Heracles goed weg na een fout van Pasveer. Beerens kon niet profiteren. De vleugelaanvaller scoorde vlak voor rust wel uit een penalty: 2-0.

In de tweede helft toonde Heracles veerkracht. Andrej Rendla dwong met een schot Stuhr Ellegaard tot een redding en Mark-Jan Fledderus raakte de lat. Twintig minuten voor tijd kreeg Heracles een penalty nadat Samuel Armenteros was vastgehouden. Willie Overtoom schoot rustig raak: 2-1. Daarna kreeg Heerenveen nog een kans via Assaidi, maar hij schoot naast. Een kwartier voor tijd kwam Heracles op gelijke hoogte. Invaller Everton Ramos Da Silva kopte eerst op de vuisten van de doelman en scoorde in de rebound alsnog de 2-2. Heracles ging uiteindelijk nog met nul punten van het veld. In de aller laatste minuut liep Birger Maertens de bal in eigen doel en kreeg Heerenveen twee punten te veel.

Sponsoren

Reacties (0)

Reageer nu!