Heracles treft zondagmiddag FC Groningen in het Polman Stadion. Het is de nummer 13 tegen de nummer 4 op de ranglijst. Vorig seizoen verliep het nog sensationeel in het Polman Stadion en won Heracles met 4-3 van de Groningers.

Heracles zal zich moeten revancheren naar het bekerdebacle in Groesbeek afgelopen donderdag. Er werd schandalig met 5-3 verloren van Achilles’29. Willie Overtoom en Mark Looms kwamen niet ongeschonden uit het bekerduel. Het tweetal is desondanks wel inzetbaar voor het duel met FC Groningen. Willie Overtoom had griep en Mark Looms had last van een heupblessure. Peter Bosz start wel met Andrej Rendla in de basis. Het Slowaaks talent speelde tegen SC Heerenveen zijn eerste duel in het eerste en mag zondag opnieuw starten in de basis. Dit zal waarschijnlijk ten koste gaan van Everton Ramos da Silva. De Almeloërs hebben wat goed te zetten na het verlies in Heerenveen (3-2) en Achilles’29 (5-3). Passie, strijd en drie punten worden zondag verlangt van de Heraclieden!

FC Groningen kent een uitstekend seizoen tot nu toe. De ploeg onder leiding van de nieuwe coach Pieter Huistra presteert buitengewoon goed en staat dan ook op een vierde plaats op de ranglijst. De Groningers staan gelijk met het aantal punten als nummer drie Ajax. Op voorhand zeker geen eenvoudige wedstrijd zondag. De Noorderlingen hadden donderdag penalty’s nodig om ADO Den Haag te verslaan in het bekertoernooi. Pieter Huistra kan in Almelo niet beschikken over Niklas Pedersen. De spits heeft een ontsteking aan de pees onder zijn voet. Danny Holla is nog een vraagteken. Oud-Heraclied Gonzalo Garcia-Garcia zal beginnen in de basis op de nummer 10 positie.

Heracles Almelo – FC Groningen
Aanvang: 16:30 uur
Arbiter: J. Wegereef
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (0)

Reageer nu!