Heracles speelt zaterdagavond in het Gelredome tegen Vitesse. Vorig jaar won Heracles nog in Arnhem. Het werd toen 0-2 voor de Heraclieden door doelpunten van Willie Overtoom en Sebastiaan Steur. Peter Bosz wil ook zaterdagavond de volle drie punten weer meenemen naar Almelo.

Heracles revancheerde zich afgelopen weekend overtuigend van de bekerblamage. FC Groningen werd verdiend met 3-0 verslagen in het Polman Stadion. De Heraclieden willen zaterdagavond de eerste uitoverwinning van het seizoen behalen. Peter Bosz kan tegen Vitesse niet beschikken over Alexander Bannink in Marko Vejinovic. Alexander heeft een lichte terugslag van een teenblessure en bij Marko Vejinovic is geconstateerd dat hij een bacterie heeft in zijn darmen. De middenvelder heeft daar een kuur voor gekregen en zal over een aantal weken weer inzetbaar zijn. Peter Bosz vindt Vitesse een ploeg met veel individuele kwaliteiten. “Ik vind Vitesse een ploeg met veel individuele kwaliteiten, met getalenteerde spelers. Als je ze de tijd en ruimte geeft kunnen ze goed voetballen. Maar het gaat er vooral om hoe wij het doen. En wij gaan zoals altijd ons eigen spel spelen. Proberen dominant te zijn in balbezit en proberen de tegenstander achter ons te laten aanlopen. Wij gaan voor de tweede overwinning op rij en voor de eerste uitoverwinning.”

Bij Vitesse is vanaf deze week Albert Ferrer de hoofdtrainer van de Arnhemmers dat onlangs werd overgenomen door de Georgiër Mareb Jordania. Albert Ferrer, de oud-verdediger van FC Barcelona zal voor het duel met Heracles direct zijn stempel drukken op het elftal. Zo is de verwachting dat nieuweling Laryea Kingston en Genaro Snijders in de basis starten. Huurling Nacer Barazite zit zelfs op de tribune. Ook de nieuwe spits Marcus Pedersen kan rekenen op zijn eerste basisplaats. De spits scoorde afgelopen nog twee als invaller in de gewonnen wedstrijd bij VVV (1-5).

Vitesse – Heracles Almelo
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: S. Gozubuyuk
Stadion: Gelredome

Sponsoren

Reacties (0)

Reageer nu!