Heracles heeft vanmiddag met 2-1 gewonnen van FC Utrecht. In het Polman Stadion was het tot de rust nog 0-0. Na rust kwam Heracles op voorsprong door een eigen doelpunt van Alje Schut. Vlak voor tijd bezorgde Willie Overtoom de Heraclieden opnieuw drie punten in een thuiswedstrijd door een penalty te benutten.

Het eerste kwartier ging op en neer. Beide ploegen kregen kansen om de score te openen. Voor Heracles waren Samuel Armenteros en Everton Ramos da Silva dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant verzuimden Eduard Duplan en Dries Mertens te scoren. Na het flitsende kwartier zakte de wedstrijd in en gebeurde er weinig voor beide doelen. Birger Maertens moest er na een dikke twintig minuten uit met een blessure. Peter Reekers was zijn vervanger. Heracles had het meeste balbezit, maar kon dit niet uitdrukken in kansen. De grootste kans was voor FC Utrecht vlak voor rust. Ricky van Wolfswink

el miste van dichtbij de bal.

In de tweede helft was diezelfde Ricky van Wolfswinkel opnieuw dichtbij een treffer. Peter Reekers kon zijn inzet blokkeren. Een paar minuten mochten de Domstedelingen een penalty nemen. Kwame Quansah had een voorzet van Dries Mertens met de hand aangeraakt. Gelukkig wist Ricky van Wolfswinkel hier geen raad mee. De spits schoot de bal keihard over het doel van Remko Pasveer. Even later viel de goal wel aan de andere kant en hoe! Door een misverstand tussen verdediger Alje Schut en doelman Michel Vorm rolde de bal tergend langszaam het doel na een kopbal van Alje Schut. Dit betekende een gelukkige 1-0 voorsprong voor de Heraclieden. Het verdere verloop van de tweede helft was slorderig en beide ploegen kregen nauwelijks kansen. FC Utrecht kwam na een klein kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Tim Cornelisse kon van dichtbij scoren. Ondertussen moest ook Kwame Quansah nog met een blessure van het veld. In de slotfase wist Heracles toch nog de drie punten in Almelo te houden. Everton Ramos da Silva werd opzichtig in de zestien meter vastgehouden, waarna Willie Overtoom koelbloedig de penalty verzilverde.


zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (17)

Reageer nu!