Heracles speelt vrijdagavond een belangrijke thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde VVV Venlo. Het is daarnaast ook de laatste thuiswedstrijd van dit jaar en dat moet natuurlijk afgesloten worden met drie punten is normaal gesproken de verwachting.

Heracles speelde afgelopen weekend een goede wedstrijd bij PSV maar hield er helaas geen goed resultaat aan over. De Eindhovenaren wonnen geflateerd met 5-2 nadat Peter Reekers met rood van het veld werd gestuurd. Komende vrijdag kan Peter Bosz weer beschikken over Birger Maertens. De verdediger is hersteld van een liesblessure en zal dus weer centraal achterin spelen naast Antoine van der Linden. Ook Willie Overtoom is fit genoeg om te spelen nadat hij tegen PSV een lichte enkelblessure op liep. Peter Bosz moet alleen Peter Reekers (g

eschorst), Xander Houtkoop (enkelblessure), Marko Vejinovic (nog niet helemaal wedstrijdfit) en Resit Schuurman (gekneusde rib) missen voor het duel met de Venlonaren.

VVV Venlo staat op een 17e plek op de ranglijst boven hekkensluiter Willem II. De Venlonaren hebben tot nu toe slechts negen punten bij elkaar gesprokkeld. De ploeg van Jan van Dijk verloor de afgelopen drie wedstrijden op rij: Vitesse-thuis (1-5), Excelsior-uit (1-0) en Ajax-thuis (0-2). VVV Venlo zal dus minimaal voor een punt naar Almelo afreizen om proberen afstand te nemen van de degradatiezone. Jan van Dijk: “We moeten punten pakken, dat is duidelijk” De oefenmeester zet Alex Nkume vrijdag weer in de basis en Ken Leemans verkast naar de bank. Jan van Dijk vindt Heracles thuis erg sterk: “Het is een bijzonder agressieve ploeg die je dwingt tot fouten maken. Op hun kunstgras en met hun fanatiek publiek erachter zijn ze in het voordeel in Almelo.”

Heracles Almelo – VVV Venlo
Aanvang: 20:45 uur
Arbiter: M. Winter
Stadion: Polman Stadion

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (13)

Reageer nu!