Vrijdagavond staat de derby van het oosten op het programma. In Enschede zal Heracles het gaan opnemen tegen buurman FC Twente. Het is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop. Eerder dit seizoen hield Heracles met tien man een punt over aan de derby in het eigen Polman Stadion (0-0).

Heracles verspeelde afgelopen weekend twee belangrijke punten om uit de onderste regionen weg te komen. In het Polman Stadion werd het teleurstellend 2-2 tegen laagvlieger VVV Venlo nadat er met rust een comfortabele 2-0 op het scorebord stond. Vrijdagavond tegen FC Twente zou een punt al een stunt zijn voor de ploeg van Peter Bosz, die dit seizoen erg slecht presteren buiten huis. Er werd slechts één schamel puntje gepakt (De Graafschap-uit). Peter Bosz kan vrijdagavond niet beschikken over Birger Maertens (liesblessure) en Marko Vejinovic (wedstrijdritme). Peter Reekers zal Birger Maertens vervangen in de derby. Daarnaast speelt Antoine van der Linden wel in de derby met een beschermkap. Van der Linden liep tegen VVV Venlo een gebroken neus op.  Trainer Peter Bosz vindt het een speciale wedstrijd. “Het is geen wedstrijd als alle andere, natuurlijk heeft een derby iets speciaals. Het leeft enorm bij de supporters en de sfeer is altijd geweldig. We hebben, thuis en uit, een bepaalde manier van spelen. Daar houden we aan vast. Het is zaak om g

econcentreerd en vanuit een goede organisatie te spelen, dat geeft de meeste kans op succes.”

FC Twente staat momenteel op een tweede plaats op de ranglijst. De Tukkers werden vorig jaar landskampioen en doen het ook dit seizoen onder de nieuwe trainer Michel Preud’homme erg goed. De ploeg van Michel Preuddomme liet de afgelopen periode een goede indruk achter in de Champions League en ook in de competitie gaat het prima. Toch gaat het de laatste weken wat minder met FC Twente. Eerst werd er in Breda verloren en daaropvolgend werd er thuis van AZ verloren. Het dieptepunt was afgelopen weekend. SC Heerenveen walste over FC Twente heen met maar liefst 6-2. De ploeg van Michel Preud’homme zal zich dus willen revancheren in de derby. Preud’homme kan tegen Heracles niet beschikken over belangrijke spelers als spits Marc Janko en Bryan Ruiz. De normaal gesproken basisspelers kampen met een blessure. Daarnaast zijn de lang geblesseerden Nicky Kuiper en Emir Bajrami niet inzetbaar. Arnold Bruggink is nog een vraagteken.

Michel Preud’homme over Heracles: “Een ploeg die in evenwicht is. Ze hebben een aantal goede technische voetballers en ook spelers met loopvermogen. De ploeg is met een idee opgebouwd. Mijn referentie is hun uitwedstrijd tegen PSV. Tot aan de zeventigste minuut was het 2-2, maar na de rode kaart was het gedaan. In die wedstrijd hebben ze het heel goed gedaan en ik verwacht dat ze tegen ons op dezelfde wijze gaan spelen.”

FC Twente – Heracles Almelo
Aanvang: 20:45 uur
Arbiter: P. van Boekel
Stadion: Grolsch Veste

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (8)

Reageer nu!