De derby FC Twente – Heracles Almelo ging vanavond niet door vanwege de sneeuwval. De veiligheid kon niet worden gegarandeerd ondanks de kleine afstand die er afgelegd moest worden. Trainer Peter Bosz betreurt de afgelasting van deze toch altijd bijzondere wedstrijd tussen de streekgenoten. “Wij zaten met de spelersgroep te eten in restaurant Het Maatveld toen er tegen zes uur een telefoontje binnenkwam”, vertelt de oefenmeester aan TC Tubantia. “Toen werd het even heel stil. We hadden heel graag gespeeld maar dit bepalen wij niet. We hadden on

s goed voorbereid, waren er klaar voor maar er wordt niet gespeeld. Jammer.”

Aanvoerder Antoine van der Linden betreurt het besluit eveneens. “Dit is een grote teleurstelling. We wilden heel graag spelen. Tegen PSV hadden we twee weken geleden heel aardig gevoetbald en we waren erg benieuwd hoe het tegen FC Twente zou gaan. Het voordeel voor ons is dat straks iedereen weer fit is. Ik ook met mijn neus. Maar dat voordeel heeft FC Twente natuurlijk ook.”

Naast trainer Bosz en verdediger Van der Linden reageerde ook voorzitter Jan Smit. “Er viel een hele vreemde stilte toen bekend werd dat de wedstrijd niet doorging. Jammer, de hele week zijn we bezig met de voorbereiding. Iedereen was volledig geconcentreerd en dan valt het weg. Maar goed: veiligheid gaat voor alles”, spreekt de verstandige preses.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (1)

Reageer nu!