Woensdagavond zal de derby worden gespeeld in de Grolsch Veste tegen buurman FC Twente. Het duel werd vorig jaar op 17 december wegens hevige sneeuwval afgelast en zal komende woensdag om 18:45 uur worden ingehaald. Eerder dit seizoen hield Heracles de buurman op een 0-0 gelijkspel in Almelo.

Heracles heeft een goed trainingskamp achter de rug in Turkije. De selectie en technische staf verbleven 11 dagen in de Turkse badplaats Belek. Onder prima weersomstandigheden, een goed resort en mooie velden heeft Heracles zich optimaal kunnen voorbereiden op de tweede competitiehelft. Heracles speelde twee oefenduels tegen Turkse clubs (Bursaspor 2-2 en Genclerbirligi 2-0 winst). Trainer Peter Bosz kan over een 27-koppige fitte selectie beschikken. Mar

k-Jan Fledderus en Marko Vejinovic zijn weer fit na blessures. Het is de verwachting dat Peter Bosz zijn vertrouwde elf zal gaan opstellen tegen FC Twente. ,,We hebben een uitstekende trainingsweek in Turkije achter de rug en daar zijn alle spelers goed uitgekomen. We staan er goed voor,” aldus Peter Bosz.

FC Twente belegde tijdens de winterstop een trainingskamp in het Spaanse La Manga. De ploeg van Michel Preuddomme  oefende tegen 1.FC Kaiserslautern (4-1 nederlaag) en Hoffenheim (0-0). Nicky Kuipers kreeg tijdens het trainingskamp een zware knieblessure en zal weer lang uit de roulatie zijn. Daarnaast zijn er nog twee twijfelgevallen bij FC Twente. Theo Janssen heeft nog last van een griep en Bryan Ruiz heeft een zware knieblessure gehad en werkte tot nu toe aan zijn herstel en is nog onzeker of hij fit genoeg is voor de derby.

FC Twente – Heracles Almelo
Aanvang: 18:45 uur
Arbiter: P. van Boekel
Stadion: Grolsch Veste

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!