Vrijdagavond speelt Heracles alweer een uitwedstrijd. De ploeg van Peter Bosz neem het in het Goffertstadion op tegen NEC. Eerder dit seizoen won Heracles moeizaam met 3-2 in de laatste minuut van NEC door een doelpunt van Samuel Armenteros.

Heracles speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen AZ. Het was qua inzet zeker een verbetering gezien de derby eerder, maar het spel was niet om warm van te worden. Vrijdagavond dus weer een uitwedstrijd waarin Heracles dit seizoen een ander gezicht heeft dan in thuiswedstrijden waar de tegenstander wel onder druk kan worden gezet. Trainer Peter Bosz mist alleen Andrej Rendla vanwege een knieblessure. De oefenmeester vindt NEC één van de beter voetballende ploegen in de Eredivisie. Met de Belgische Kuyt Björn Vleminkx hebben de Nijmegenaren dit seizoen een echte afmaker. De spits heeft tot nu toe al 15 doelpunten gemaakt. Heracles ne

emt de uitwedstrijd uiterst serieus, want de Heraclieden vertrokken vandaag al naar Ommen om daar te trainen en in een hotel te overnachten. Bosz kon met zijn selectie vandaag op echt gras trainen bij OZC.

NEC staat momenteel op een 11e plek en heeft vijf punten meer verzameld dan Heracles. De ploeg van Wiljan Vloet probeert waar mogelijk te voetballen en van achteruit op te bouwen. Peter Bosz gaf in zijn voorbeschouwing al aan dat de Nijmegenaren te weinig punten hebben en te laag. Spits Björn Vleminkx blijft het net maar vinden en heeft zijn draai echt gevonden bij de Nijmeegse formatie. Trainer Wiljan Vloet kan vrijdagavond niet beschikken over de twee geschorsten Leroy George en Bram Nuytinck. Vloet over Heracles: 'Van Heracles Almelo wordt gezegd dat ze alleen thuis hun punten pakken en uit niet. Als je puur naar de cijfers kijkt dan is dat misschien zo, maar in de wedstrijden die ze spelen kennen ze zowel hoogte- als dieptepunten. Soms halen ze hierin gewoon echt een hoog niveau.'

NEC – Heracles Almelo
Aanvang: 20:45 uur
Arbiter: J. Sanders
Stadion: McDOS Goffertstadion

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!