Heracles heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de ontmoeting bij NEC in Nijmegen. In het Goffertstadion werd een slechte wedstrijd afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Bjorn Vleminkx schoot NEC na rust op voorsprong, maar een dikke tien minuten later scoorde Mark-Jan Fledderus de gelijkmaker fraai uit een vrije trap.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. De eerste helft was erg rommelig en van goed verzorgd voetbal was geen sprake. De ploeg van Peter Bosz kreeg nauwelijks kansen. Tot de zestien meter was het aardig, maar daarna was het inleveren. Een kopbal van Everton Ramos da Silva werd afgekeurd wegens duwen. Dit was de enige 'kans' voor rust. Daarnaast had NEC in de eerste helft ook wat kansen om te scoren, maar doelman Remk

o Pasveer stond een doelpunt in de weg. Beide ploegen gingen rusten met een teleurstellende 0-0.

In de tweede helft werd het niet veel beter. NEC opende desondanks na tien minuten spelen in de tweede helft wel de wedstrijd door de 1-0 te scoren. Topscorer Bjorn Vleminkx mocht geheel vrijstaand de 1-0 langs Remko Pasveer schuiven. Het was duidelijk dat bij deze goal de organisatie in de verdediging ver te zoeken was. Heracles probeerde daarna de wedstrijd enigszins naar zich toe te trekken ook omdat NEC niet goed speelde. Mark-Jan Fledderus scoorde tien minuten later de 1-1. De middenvelder krulde prachtig een vrije trap in de verre hoek. De gelijkmaker leek Heracles goed te doen, want het nam steeds meer het iniatief zonder dat het grote kansen opleverde. NEC probeerde in de slotfase nog wel de winnende te forceren, maar het gelijkspel leek gezien de hele wedstrijd terecht. De wedstrijd verdiende geen winnaar, ondanks dat er voor Heracles in deze uitwedstrijd wellicht meer in had gezeten dan één punt.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!