Heracles treft komende zondag Roda JC. Een tegenstander waar Heracles het traditioneel lastig tegen heeft. Vorig seizoen werd er thuis met 3-2 gewonnen van de Limburgers. Eerder dit sezoen verloren de Heraclieden in Kerkrade met 4-2.

Heracles pakte vorig weekend weer eens een punt buitenshuis. In Nijmegen hielp Mark-Jan Fledderus Heracles aan een punt tegen NEC uit een vrije trap (1-1). Mark Looms liep in die wedstrijd tegen zijn vijfde gele kaart aan van het seizoen aan en is zondagmiddag geschorst. Volgens de ene laatste training lijkt het erop dat trainer Peter Bosz Mark-Jan Fledderus een linie naar achteren zal schuiven om zo een plek in te ruimen voor Marko Vejinovic op het middenveld. De oefenmeester beslist dit na de zaterdagtraining. Andere opties om Mark Looms te vervangen zijn Olivier ter Horst of Gaby Jallo. Daarnaast is het nog onzeker of Glynor Plet (spierblessure) en Peter Reekers (schouderblessure) bij de wedstrijdselectie zitten. Andrej Rendla is er in ieder geval niet bij vanwege knieklachten. Bosz vindt Roda JC een zeer sterke tegenstander. “Roda is een levensgevaarlijke ploeg. Ze beheersen het 4-4-2 systeem met een ruit op het middenveld tot in de perfectie.”

Roda JC bivakkeert momenteel in de subtop van de Eredivisie en heeft de zaken aardig op orde. De ploeg van Harm van Veldhoven heeft de goede lijn van vorig seizoen doorgetrokken. De Limburgers staan keurig op een 6e plek op de ranglijst en heeft met Mads Junker een makkelijk scorende spits in huis. Afgelopen weekend ging het ruim onderuit op bezoek bij Vitesse. In het Gelredome werd het 5-2. Roda was in de beginfase veel sterker dan Vitesse en kwam verdiend op 0-1, maar de wedstrijd draaide daarna volledig om toen Vitesse snel de gelijkmaker maakte. Trainer Harm van Veldhoven kent geen personele problemen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles. De keeper van Roda jC Przemyslaw Tyton vindt het altijd lastig uit tegen Heracles, maar hoopt dat zijn team leert van de fouten.

Heracles Almelo – Roda JC
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: E. Janssen
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (13)

Reageer nu!