Heracles treft komende zondag Roda JC. Een tegenstander waar Heracles het traditioneel lastig tegen heeft. Vorig seizoen werd er thuis met 3-2 gewonnen van de Limburgers. Eerder dit sezoen verloren de Heraclieden in Kerkrade met 4-2.

Heracles pakte vorig weekend weer eens een punt buitenshuis. In Nijmegen hielp Mark-Jan Fledderus Heracles aan een punt tegen NEC uit een vrije trap (1-1). Mark Looms liep in die wedstrijd tegen zijn vijfde gele kaart aan van het seizoen aan en is zondagmiddag geschorst. Volgens de ene laatste training lijkt het erop dat trainer Peter Bosz Mark-Jan Fledderus een linie naar achteren zal schuiven om zo een plek in te ruimen voor Marko Vejinovic op het middenveld. De oefenmeester beslist dit na de zaterdagtraining. Andere opties om Mark Looms te vervangen zijn Olivier ter Horst of Gaby Jallo. Daarnaast is het nog onzeker of Glynor Plet (spierblessure) en Peter Reekers (schouderblessure) bij de wedstrijdselectie zitten. Andrej Rendla is er in ieder geval niet bij vanwege knieklachten. Bosz vindt Roda JC een zeer sterke tegenstander. “Roda is een levensgevaarlijke ploeg. Ze beheersen het 4-4-2 systeem met een ruit op het middenveld tot in de perfectie.”

Roda JC bivakkeert momenteel in de subtop van de Eredivisie en heeft de zaken aardig op orde. De ploeg van Harm van Veldhoven heeft de goede lijn van vorig seizoen doorgetrokken. De Limburgers staan keurig op een 6e plek op de ranglijst en heeft met Mads Junker een makkelijk scorende spits in huis. Afgelopen weekend ging het ruim onderuit op bezoek bij Vitesse. In het Gelredome werd het 5-2. Roda was in de beginfase veel sterker dan Vitesse en kwam verdiend op 0-1, maar de wedstrijd draaide daarna volledig om toen Vitesse snel de gelijkmaker maakte. Trainer Harm van Veldhoven kent geen personele problemen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles. De keeper van Roda jC Przemyslaw Tyton vindt het altijd lastig uit tegen Heracles, maar hoopt dat zijn team leert van de fouten.

Heracles Almelo – Roda JC
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: E. Janssen
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (13)

Reageer nu!
Mark 14:17 6 februari 2011

heeft iemand een stream?
00
Robbert 12:10 6 februari 2011

Zo mag ik het graag lezen Eddy, strijdbaar en achter je club blijven staan. Roda is te kloppen, dat hebben we al twee seizoenen laten zien. Het gezeik over spelers moet eens ophouden, alsof dat een garantie is dat je vandaag gaat winnen. Erop kletsen en Roda geen tijd geven om adem te halen, dat verwacht ik vanmiddag! En wij kunnen alleen maar 100% onze club steunen.
00
Eddy 11:53 6 februari 2011

D’rop vandaag! Vanaf beginsignaal bij de keel en niet meer loslaten. De spil (diepgang van Willem Janssen) eruit halen en die Junker kort dekken 90 min lang (is en blijft gevaarlijke spits, weinig kansen nodig om te scoren) en het gaat lukken! De achterhoede van hen met o.a. de alles behalve wendbare Kah, en Armenteros lang se grond aanspelen. Kaatsen, wegdraaien, inspelen en kassa!

Het MOET VANDAAG!!! met feyenoord en utrecht uit voor de boeg! 24 punten om half 5 das het enige wat telt!

Wij met z’n allen erachter. Denk met weemoed terug aan 1/2 finale 2 jaar geleden Amstel Cup. Niet het resultaat met gemiste penalty van Lakic op d epaal, maar de atmosfeer op triubunes, de vuurpiijlen en sierpotten. Man….we waren bijna onoverwinnelijk die avond! Maar……dat is geweest! Hopelijk evenaren we het op het veld vanmiddag en zorgt BTE voor een verassing?!?!
00
Stef1948 21:42 5 februari 2011

Nu excelsior heeft gewonnen en VVV voor staat .
Zeg ik 3 punten en niets minder.
00
Robbert 21:20 5 februari 2011

Dat was geen 3/4 finale maar 1/2 finale en is al twee seizoenen geleden, toen werden we uitgeschakeld door strafschoppen! In de tussentijd hebben we wel weer twee keer thuis van die lui gewonnen!! Door als trainer en fans op voorhand je tegenstander aan te prijzen of a; “angstgegner” te zien maakt het je zelf al moeilijk terwijl het niet nodig is. Roda heeft niet aantoonbaar betere spelers als Heracles! Ik heb met name moeite met de analyse van onze trainer
00
Gerrit 12:28 6 februari 2011

Het is zelfs al 3 seizoenen geleden.
00
hafcboy13 18:57 5 februari 2011

de 3 punten blijven in almelo
00
Robbert 18:42 5 februari 2011

Als wij ook al zo gaan lullen ja dan staan we al met 1-0 achter. Hoezo angstgegner, we hebben de afgelopen jaren thuis altijd gewonnen.
00
PeterD 19:55 5 februari 2011

Robbert, zeker de 3/4 finale niet gezien.
Roda vind ik altijd lastig om in te schaten, kijk maar vorige week bv Vitesse maakt ze dik in en de plaats in de stand zegt weer wat anders. So we see
Gr Peter
00
Henkuh 14:11 5 februari 2011

Roda JC is een “Angstgegner, wordt heel lastig en teken dus voor een punt !
00
Robbert 10:08 5 februari 2011

Ik vind Peter Bosz een aardige man en hij zal tacktisch het spelletje wel goed kunnen zien, maar hij moet een ophouden met de tegenstander groter maken dan dat ze is. Deed hij vorige week tegen NEC en nu tegen Roda. Met een dergelijke opmerking doet hij zijn eigen selectie tekort in mijn optiek. Ga uit van eigen kracht, Heracles heeft, helemaal in de thuiswedstrijden, sterk spel laten zien. Groningen en Utrecht zijn ook met lege handen uit Almelo vertrokken en doen zeker niet onder voor Roda. Dat zij het 4-4-2 systeem tot in de perfectie beheersen is mooi voor Roda en hoeft hij mij niet uit te leggen. Ik lees liever dat hij met zijn spelers een concept heeft bedacht om Roda niet in haar spelletje te laten komen en ze vanaf het eerste fluitsignaal de Limburgers bij de strot grijpen en niet meer zal loslaten. Peter hou daar toch eens mee op en laat ook aan de fans zien dat jou selectie sterk genoeg is om Roda te verslaan. Jou taak is het team zo te prepareren dat ze er ook in gaan geloven en willen, dat bereik je m.i. niet door de tegenstander op een voetstuk te plaatsen! Roda is toch geen Barca! Erop kletsen anders zijn we kansloos, dat mag toch wel duidelijk zijn. Die Kah moet helemaal gek worden gemaakt en Willem Janssen geen ruimte gegeven worden om diep te gaan.
00
marcel vak L 23:18 4 februari 2011

vraag: heren van hafc waarom veranderd mijn ww elke x en is het ook mogelijk om zelf een ww aan te maken

gr marcel
00
marcel vak L 23:16 4 februari 2011

ik hoop op drie punten
en cairo ipv douglas en marco ipv everton dit omdat ze al twee weken niet lekker draaien en dat zie je terug in de wedstrijd zowel vanaf rechts als links komen geen voorzetten en dit hebben wij als heracles wel nodig
maar ok ik laat me verrassen

zwartwitte groet
00