Heracles heeft vanmiddag drie zeer belangrijke punten gepakt tegen Roda JC. In het Polman Stadion werd het 1-0 door een zwabber doelpunt van Willie Overtoom. In de tweede helft moest Heracles verder met tien man toen Tim Breukers 2x geel gekregen had. Peter Bosz startte met Mark-Jan Fledderus op de linksback positie en Marko Vejinovic keerde terug in de basis.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang in het Polman Stadion. Pas na een dikke 20 minuten spelen viel er wat te beleven voor beide doelen. Everton Ramos da Silva kopte eerst over het doel van Roda JC en niet veel later kreeg Mads Junker voor Roda een enorme kans. De spits volleerde over het doel van Remko Pasveer. In de beginfase was ook Marko Vejinovic dichtbij een doelpunt, maar zijn geplaatste schot werd prachtig u

it de hoek gehaald door de vervanger van Tyton, Mateusz Prus. De Heraclieden kreeg het duel steeds meer in handen maar konden dit niet uitdrukken in de score. Enkele kansen werden onbenut gelaten.

Heracles drukte in de tweede helft door en dit leidde na zeven minuten spelen uit het niets de voorsprong op. Een zwabber bal van Willie Overtoom belandde achter doelman Prus en betekende de openingstreffer. Het duel had ook echt een doelpunt nodig omdat Roda JC zelf niet het spel wilde maken. Na het doelpunt werd het duel pittiger met harde overtredingen en opstootjes. Scheidsrechter Ed Janssen had de wedstrijd niet meer echt onder controle en gaf ook Tim Breukers 2x geel. De rechtsback kon inrukken naar de kleedkamer. Geheel onterecht vonden velen. Heracles werd achteruit gedrukt met tien man, maar bezweek niet door alles te geven om de overwinning tot de eindsignaal veilig te stellen. Het betekende de eerste zege weer sinds 28 november in een competitieduel en vergroot zo het verschil met concurrent Feyenoord tot drie punten.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (15)

Reageer nu!