Heracles neemt het zaterdagavond op tegen Feyenoord in een uitverkochte Kuip. Een echt degradatieduel dat voor beide ploegen erg belangrijk is. De selectie en staf reisden vandaag (vrijdag) al af richting Rotterdam om daar te overnachten en te trainen. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Almelo in een 1-1 gelijkspel. Looms en Wijnaldum scoorden.

De ploeg van Peter Bosz pakte afgelopen weekend drie belangrijke punten tegen Roda JC. In het Polman Stadion werd er uiteindelijk met tien man een belangrijke 1-0 overwinning geboekt op de Limburgers. Willie Overtoom tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Komende zaterdag wacht Feyenoord in de Kuip en weer zullen de Heraclieden er alles aan moeten doen om een goed resultaat te behalen (logisch). Bosz kan niet beschikken over Tim Breukers (geschorst) en Andrej Rendla (knieblessure). Glynor Plet is nog een twijfelgeval of hij bij de selectie. De spits voelde zich nog niet helemaal fit en Bosz beslist op de wedstrijddag of hij bij de selectie zit. Voor Bosz is het een speciale wedstrijd. Als speler van Feyenoord maakte hij mooie tijden mee, terwijl hij als technisch directeur faalde bij de club uit Rotterdam. Peter Bosz over: “Feyenoord speelt soms in een wedstrijd heel goed en dan is er soms een mindere fase. Ik heb ze tegen FC Twente gezien en toen vond ik ze erg goed spelen. Ze hebben nu natuurlijk een aantal nieuwe jongens waarvan we Marcel Meeuwis uit zijn Roda tijd goed kennen.”

Feyenoord staat momnteel op een 15e plek met drie punten minder dan Heracles. De Kuipbewoners kennen een zwaar seizoen, waarin jonge spelers het voortouw moeten trekken. Zo werd er thuis al verloren van De Graafschap als diepte punt, maar werd er een week later wel goed gevoetbald bij FC Twente maar stond Feyenoord na het eindsignaal toch weer met lege handen. Het zit de Rotterdammers dan ook niet echt mee. Afgelopen weekend kwam het niet verder dan 1-1 bij Vitesse. Mario Been kan zaterdagavond niet beschikken over Luigi Bruins, Gerson Gabral en Jhonny van Beukering. Luigi Bruins en Gerson Gabral zijn niet wedstrijdfit. Tim de Cler keert terug van een griep. Been wil zaterdagavond de eerste zege van 2011 behalen. ‘Het wordt tijd dat we wedstrijden gaan winnen’, zei Been vrijdagmiddag in De Kuip.

Feyenoord – Heracles Almelo
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: R. Wiedemeijer
Stadion: De Kuip

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (50)

Reageer nu!