Heracles heeft zaterdagavond met 2-1 verloren in de Kuip tegen Feyenoord. Bij de rust was de eindstand al bereikt. De Rotterdammers kwamen via twee momenten op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust schoot Mark-Jan Fledderus een vrije trap fraai raak in de kruising (2-1).

De Heraclieden speelde een aardige eerste helft, maar gingen toch met 2-1 de rust in. Met Mike te Wierik voor het eerst in de basis voor de geschorste Tim Breukers die het overigens verdienstelijk deed tegenover de Japanner Ryo Miyaichi speelde Heracles gedurfd op de aanval. Dit leverde echter geen echte kansen op. Na ruim 18 minuten spelen kwam Feyenoord op voorsprong door een Ryo Miyaichi die in de zestien meter de bal achter Remko Pasveer werkte. Even later redde de doelman een inzet van diezelfde Miyaichi knap uit het doel. Een kwartier later was het al 2-0. Oud-Heraclied Diego Biseswar krulde de bal fraai in de verre hoek. Vlak voor rust kon Heracles nog wat terug doen. Samuel Armenteros werd neergehaald op de rand van de zestien meter waarna Mark-Jan Fledderus de vrije trap fraai in de kruising schoot.

In de tweede helft probeerde Heracles de gelijkmaker te forceren. Antoine van der Linden was dichtbij toen zijn boogbal nog net kon worden over getikt door doelman Erwin Mulder. Daarna kreeg ook Feyenoord kansen via Castaignos en Wijnaldum. Castaignos was in de 73e minuut dichtbij de 3-1 maar Birger Maertens redde op de lijn. In blessuretijd had Everton Ramos da Silva de 2-2 moeten binnen schieten. Samuel Armenteros omspeelde behendig Ron Vlaar en bediende de Braziliaan op maat. Everton miste jammerlijk de bal waardoor het 2-1 bleef en Feyenoord zijn eerste zege van 2011 boekte.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (0)

Reageer nu!