Heracles heeft vanavond met 1-1 gelijk gespeeld in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. In een wedstrijd waarin FC Utrecht een kleine tiental goede kansen kreeg, pakte Heracles in de slotminuut alsnog een gelijkspel in Utrecht. Invaller Ellery Cairo maakte de 1-1 met een hakbal.

Heracles begon zwak aan de wedstrijd. Het felle begin van FC Utrecht leverde al na 3 minuten spelen de openingstreffer op nadat de Domstedelingen onterecht een inworp meekregen. Op aangeven van Dries Mertens kon Ricky van Wolfswinkel zijn rentree direct bekronen met een doelpunt. De spits liep uit de rug van Antoine van der Linden en verschalkte Remko Pasveer. Daarna had FC Utrecht zomaar kunnen uitlopen naar een 3 of 4-0 tussenstand. Asare schoot oog in oog met Pasveer over. Na deze overtuigende start van FC Utrecht kreeg Heracles meer het duel in handen. Dit resulteerde in een tweetal kansen voor de Heraclieden. Eerst schoot Darl Douglas hard over en even later raakte Everton Ramos da Silva de lat met een geplaatste bal. Heracles mocht in de eerste helft blij zijn dat het nog maar 1-0 stond. Zo stond Kwame Quansah te slapen in de zestien en kon Pasveer redding brengen op een schot van Van Wolfswinkel. Ook Mertens en Strootman waren dichtbij een doelpunt.

In de tweede helft ging FC Utrecht door met het missen van kansen en leek het duel uit te lopen in een 1-0 eindstand. Voor Utrecht was Duplan nog dichtbij een doelpunt maar ze wisten maar niet te scoren. Daarna kreeg ook Heracles wat kansen en mocht het blijven hopen op een resultaat. Met invallers Ben Rienstra en Ellery Cairo probeerde Bosz nog iets te forceerde. Dit werd vlak voor tijd ook nog beloond ook. Invaller Ellery Cairo wist een pass van Tim Breukers met een hakbal achter Michel Vorm te werken en zo hield Heracles toch nog een punt over aan het duel. Heracles kreeg in de slotminuut na de 1-1 nog mogelijkheden op meer maar het had ook zomaar dik kunnen verliezen in Utrecht gezien de kansenverhouding.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (5)

Reageer nu!