Zaterdagavond staat er een cruciale wedstrijd op het programma voor Heracles. De Heraclieden ontvangen Vitesse in het eigen Polman Stadion dat evenveel punten heeft (25) en onder Heracles staat. Heracles kan door een zege een belangrijke stap zetten om de degradatiezone te ontlopen. Eerder dit seizoen verloor Heracles in Arnhem van Vitesse met 2-0.

Heracles pakte afgelopen weekeinde een belangrijk punt in Utrecht. Ellery Cairo redde de Heraclieden in de slotminuut met een fraaie hakbal en zorgde daarmee voor een 1-1 eindstand. Tim Breukers liep in die wedstrijd een gebroken pink op en is deze week succesvol geopereerd daaraan. De rechtsback zal echter zaterdagavond niet spelen. Mike te Wierik zal net als tegen Feyenoord-uit zijn plek achterin gaan innemen. Ook voor Glynor Plet en Andrej Rendla komt Vitesse-thuis nog te vroeg. Plet zal maandag meedoen met de Beloften. Bosz vindt de tegenstander een kwalitatief goede ploeg: “Ik vind dat Vitesse op heel veel posities goede spelers heeft. Het is een ploeg die wil voetballen en daar hebben ze ook de spelers voor. Feit is dat we met drie ploegen drie punten boven de nacompetitiestreep staan, en De Graafschap is met een punt meer ook in zicht. Maar het heeft geen zin om naar andere ploegen te kijken, wij kijken naar onszelf.”

Dit seizoen is er veel gebeurt bij Vitesse. Zo kwam er een nieuwe eigenaar (Merab Jordania), een nieuwe trainer (Albert Ferrer) en veel nieuwe spelers die voor een kwaliteitsimpuls moesten zorgen. Zo werden onder andere Aisatti, Matic, Rajkovic, Pedersen, Lopez, Yasuda en Riverola aangetrokken om de Arnhemmers de weg naar boven in te zetten. Tot op heden is dat nog niet gelukt. De ploeg van Albert Ferrer heeft veel kwaliteit in huis maar als elftal draait het momenteel nog niet optimaal. Afgelopen weekend werd er wel weer eens gewonnen. De Graafschap werd met 2-0 verslagen in het Gelredome. Ferrer mist zaterdagavond Aisatti en Matic vanwege een schorsing en ook de nieuwe Ivoriaanse spits Wilfried Bony is er niet bij. De spits die afgelopen weekend nog scoorde wordt rust gegund. Marcus Pedersen keert wel terug in de wedstrijdselectie. Albert Ferrer over Heracles: “Heracles is een goede ploeg. Als we daar geen drukzetten kunnen ze goed voetbal spelen. We kunnen daar zaterdag gewoon winnen. We gaan daar ook heen om te winnen.”

Heracles Almelo – Vitesse
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: B. Haverkort
Stadion: Polman Stadion

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (8)

Reageer nu!