Dat geld niet gelukkig maakt bleek vanavond maar weer eens. Heracles won in het eigen Polman Stadion met maar liefst 6-1 van Vitesse, dat afgelopen winter veel geld in de ploeg stak mede door de komst van Merab Jordania. Voor de Heraclieden scoorden Mark Looms, Everton Ramos da Silva, Mark-Jan Fledderus en Willie Overtoom (2x). Het zesde doelpunt was een eigen doelpunt van Vitesse.

Heracles begon de wedstrijd met Mike te Wierik op de rechtsbackpositie. Hij verving Tim Breukers. De wedstrijd kwam moeizaam op gang in het Polman Stadion. In het eerste kwartier viel er dan ook weinig te beleven. De Heraclieden waren beter dan Vitesse. Willie Overtoom was met een schot nog dichtbij de openingstreffer. Aan Vitesse-zijde was spits Marcus Pedersen dichtbij de openingstreffer. Heracles drong daarna wel aan maar kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Ruim vijf minuten voor tijd was het dan wel raak. Rajkovic kopte een bal verkeerd weg waarna Mark Looms niet aarzelde en de bal achter doelman Room wist te schieten: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf was Heracles duidelijk een maatje te groot voor Vitesse. Vijf minuten na rust stond de teller al op 2-0. Everton Ramos da Silva maakte de bal goed vrij een scoorde daarna fraai. Heracles ging maar door en Vitesse kwam er niet aan te pas. Tien minuten later was het dan ook dik verdiend 3-0. Opnieuw was het een doelpunt om in te lijsten. Mark-Jan Fledderus liet Room kansloos met een prachtig schot in de kruising. Weer tien minuten was het opnieuw raak. Everton Ramos da Silva weer neergehaald en de bal ging op de stip. Willie Overtoom rondde dit karwei simpel af: 4-0. Niet veel later ging de bal weer op de stip na een domme overtreding van Vitesse. Willie Overtoom benutte opnieuw de penalty ondanks dat het dit keer wat moeizamer ging: 5-0. Het was nog niet gedaan daarna met de vernedering voor Vitesse. Een hoekschop werd door Kashia in eigen doel gewerkt. In de slotminuut wist Vitesse nog de eer enigszins te redden door tegen te scoren nadat eerder Pasveer fraai redde.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (16)

Reageer nu!