Heracles Almelo speelt komende zondag een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Heracles speelt de laatste weken goed terwijl de Groningers in een dip zitten. Eerder dit seizoen werd het 3-0 in Almelo.

Heracles kan met een goed gevoel afreizen naar Groningen. Nadat er een punt werd gepakt in Utrecht rolde de ploeg van trainer Peter Bosz afgelopen weekend Vitesse op met maar liefst 6-1! Bosz wil graag deze lijn zondag doortrekken in Groningen: “Wij zullen zondag vol aan de bak moeten en dat zullen we ook doen. Hopelijk kunnen we de goede manier van spelen van de laatste tijd in Groningen voortzetten.” De oefenmeester moet Ellery Cairo, Xander Houtkoop en Andrej Rendla missen in Groningen. Glynor Plet is wel weer fit om bij de selectie aan te sluiten. Oud-speler van Groningen Antoine van der Linden denkt dat Groningen revanche wil nemen op de afgelopen twee wedstrijden die verloren gingen. De verdediger vindt het mooi dat er zondag meer dan 200 supporters Heracles achterna zullen reizen naar het hoge noorden.

FC Groningen had een uitstekende start van de competitie dit jaar. Heel lang stonden de Groningers op een derde plek. Door de twee verliespartijen van de afgelopen weken hebben ze de derde plaats moeten afstaan aan Ajax. Thuis tegen Roda JC werd er met 1-4 verloren en afgelopen weekend bij Feyenoord werd er met 5-1 verloren. Het was even wennen van trainer Pieter Huistra die voornamelijk in de eigen Euroborg moeilijk was te verslaan. Een revanche op de afgelopen weken zal zondag ook tegen Heracles het uitgangspunt zijn. Het is nog onzeker of Pieter Huistra zondag over topscorer Tim Matavz en Niklas Pedersen kan beschikken. Dit wordt zaterdag besloten of zij kunnen spelen. Huistra kan in iedergeval niet beschikken over de geblesseerden Petter Andersson, Gonzalo Garcia Garcia en Koen van de Laak. Oluwafemi Ajilore en Jorrit Kunst behoren wel weer tot de selectie maar zijn nog niet wedstrijdfit. Huistra over de wedstrijd: “De afgelopen week vlogen de vonken er af op de training. Het is nu zaak dat richting de wedstrijd te vertalen in een goede wedstrijd. We spelen voor de tiende keer op rij voor een uitverkochte Euroborg en zijn voornemens onszelf er weer hernieuwd ‘in te zetten’.

FC Groningen – Heracles Almelo
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: S. Gözübüyük
Stadion: Euroborg

Sponsoren

Reacties (15)

Reageer nu!