Op vrijdagavond 1 april a.s. (geen grap) houdt supportersvereniging Hart voor Heracles de Grote Heracles Quiz. Het is de tweede keer dat de vereniging zo’n evenement organiseert. De eerste keer, in maart 2009, was een ongekend succes en een reprise kon dus niet uitblijven.

Voor deze quiz heeft de supportersvereniging onder meer beslag weten te leggen op unieke, nooit eerder vertoonde, historische filmopnamen uit het archief van de Stichting Beeld & Geluid. Zo zijn er films te zien van de eerste derby in de eredivisie tussen Heracles en Sportclub Enschede uit 1962 en de klinkende 1 – 4 overwinning in 1964 op Ajax. Veel vragen worden ondersteund door filmbeelden, niet alleen uit het verleden, maar ook uit het heden. Spelers en stafleden werken onder meer mee aan het maken van filmpjes.

De quiz is opgebouwd uit zes rondes met elk negen vragen, gebaseerd op verschillende thema’s, zoals de oude doos, eerste divisie in het Polman en de recente Eredivisieseizoenen. Het is een multiple choice quiz, bij elke vraag kan men kiezen uit vier antwoorden. Daardoor heb je als deelnemer altijd kans op het goede antwoord. Gestemd wordt door middel van stemkastjes, zodat na elke ronde snel de uitslagen per ronde en tussenklassementen kunnen worden vertoond.

Er zijn schitterende prijzen te winnen, per ronde en voor het eindklassement. Daarnaast mag de winnaar natuurlijk rekenen op eeuwige roem al ‘Heracles-kenner 2011’. Deelname is gratis en staat voor iedereen open. Opgeven kan via de site van Hart voor Heracles, www.hartvoorheracles.nl. Bij de komende thuiswedstrijden kan men zich ook schriftelijk opgeven.

Ook publiek is van harte welkom. Ook als je niet deelneemt valt er veel te genieten dankzij het fraaie filmmateriaal. De presentatie is net als twee jaar geleden weer in handen van Dani Kleinlugtenbeld en Wilma de Knegt. Aanvang 19.30 uur. Locatie Supporterscafé Hart voor Heracles.

Sponsoren

Reacties (1)

Reageer nu!