Heracles speelt zaterdagavond tegen Excelsior in het Polman Stadion. De Heraclieden kunnen zich bij winst definitief veilig spelen. Eerder dit seizoen verloor Heracles op Kralingen met 2-1 van Excelsior. Mark-Jan Fledderus opende toen nog de score, maar dit bleek niet genoeg.

De ploeg van Peter Bosz speelt de laatste weken uitstekend voetbal en dat is te zien aan de resultaten. Er werd gelijk gespeeld bij FC Utrecht en tegen Vitesse en FC Groningen werd er totaal 10 keer gescoord. Afgelopen weekend boekte Heracles enigszins gelukkig zijn eerste uitzege van het seizoen bij FC Groningen met 1-4. Peter Bosz kent in zijn selectie weinig problemen. Everton Ramos da Silva kreeg deze week een tik op zijn enkel maar trainde vandaag gewoon volledig mee en kan dus spelen. Alleen Ellery Cairo (hamstring) en Andrej Rendla (nog niet helemaal fit) zijn de enige afwezigen tegen Excelsior. Bosz vindt de wedstrijd erg belangrijk. “De tegenstander staat op dit moment zestiende. We staan nu negen punten voor, en dat kunnen er 12 worden maar ook 6. En dus is het heel belangrijk. We gaan voor de winst en onze manier van spelen is bekend.” De oefenmeester vindt dat tegenstander Excelsior goed met zijn mogelijkheden omgaat. “In de winterstop hebben ze onder meer met Roorda en De Graaf goede spelers aangetrokken, er staat een goed elftal. Ze zetten de organisatie zo neer dat spelers erin gedijen en dat is knap.We zullen goed uit de startblokken moeten komen als we onze derde wedstrijd op rij willen winnen. En dat willen we.”

Excelsior staat momenteel op een nacompetitieplaats (plek 16) en heeft de punten dus hard nodig. De ploeg van trainer Alex Pastoor staat zes punten los van VVV Venlo (17e) en zes punten achter op Vitesse (15e). Afgelopen weekend werd er ongelukkig verloren van PSV in de laatste minuten die spectaculair waren met twee penalty’s. PSV won uiteindelijk met 3-2 op Woudestein. De ploeg van Alex Pastoor pakte dit seizoen pas twee punten in de uitwedstrijden.   Pastoor denkt wellicht dat in Almelo de kans groter is op winst vanwege het kunstgras. “Het is in elk geval een ondergrond die we gewend zijn”, lacht Pastoor. “Nou moet ik zeggen dat ik me nooit zo druk maak over de tegenstander, het veld of de stand op de ranglijst. Ik richt me liever op mijn eigen ploeg en wat ik van mijn spelers kan en mag verwachten. Wij benaderen elke wedstrijd op dezelfde manier. Elke week willen we winnen en het liefst met goed voetbal. Tegen Heracles Almelo is dat niet anders.”

Heracles Almelo – Excelsior
Aanvang: 18:45 uur
Arbiter: K. Blom
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (6)

Reageer nu!