Heracles heeft zaterdagavond het belangrijke thuisduel tegen Excelsior met 4-1 gewonnen. In een moeizame wedstrijd waarin Excelsior was gekomen om zo weinig mogelijk weg te geven scoorde Heracles toch vier maal tegen de Kralingers. Mark-Jan Fledderus, Kwame Quansah, Mark Looms en Glynor Plet scoorden. Heracles is zo goed als veilig nu en kan met 34 punten nu omhoog kijken naar een mooie klassering in de Eredivisie.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang in het Polman Stadion. In het eerste kwartier waren er dan ook geen kansen te noteren aan beide zijden. Excelsior was duidelijk defensief ingesteld en probeerde via een counter enigszins gevaarlijk te worden. De eerste goede kans kwam dan ook naar een twintig minuten spelen. Mark Looms ging goed door op links en zette de bal hard voor het doel. Darl Douglas wist de bal net over de lat te werken. Daarna moesten de Kralingers ook nog met tien man verder. Rechtsback Daan Bovenberg moest na het vasthouden van Everton Ramos da Silva met rood van het veld. Alex Pastoor haalde daarna direct aanvaller Roland Bergkamp eruit. Het was daarna éénrichtingsverkeer naar het doel van Excelsior. Heracles profiteerde acht minuten later direct. Mark-Jan Fledderus schoot via de paal raak. Dit bleek ook de ruststand.

In de tweede helft leek het weer een doelpuntenfestijn te worden toen Kwame Quansah na dik vijf minuten spelen met een geweldig schot in de kruising er 2-0 van maakte.  Twaalf minuten later stond de 3-0 al op het scorebord na een blunder van doelman Nico Pellatz, die een schot van Mark Looms los liet. Heracles liet het daarna afweten om het publiek te trakteren op een voetbalfestijn. De Heraclieden speelden in een te laag tempo om Excelsior echt op de pijnbank te leggen. Excelsior kwam met tien man onnodig terug een kwartier voor tijd toen Kwame Quansah in de fout ging. Gyon Fernandez profiteerde van deze fout: 3-1.  Daarna kreeg Heracles nog kansen. Invaller Marko Vejinovic raakte de paal en Kwame Quansah raakte de lat uit een rebound. In blessuretijd werd het alsnog 4-1 toen invaller Glynor Plet zijn doelpunt kon meepikken en zo de eindstand bepaalde.

Sponsoren

Reacties (25)

Reageer nu!
willemvakc 12:54 16 maart 2011

Zeker een felicitatie waard dit resultaat.vooral ook ben vandaag ook nog 72 jaar geworden.dit doet mijn oude Heracles hart goed.Weer een jaar eredivisie.Zolang ik gezond blijf ben ik er volgend seizoen weerbij
00
timpie 18:28 15 maart 2011

Nu op naar het linker rijtje en we maken er een groot feest van.
00
damir 17:42 15 maart 2011

Wat heb ik genoten van fledderus, die man is laatste tijd TOP!!!
Denk dat meeste met mij eens zullen zijn dat een vervanger in zomer moet komen voor Douglas???
00
Henkuh 21:13 14 maart 2011

Offtopic

Onze eigen Mark Almeloooooms in de Gilette Speler van de week !!
TOPPIE !!
00
DePaupersUitAlmelo 21:10 14 maart 2011

Ik dacht dat we nu niet opeens moeten klagen. We hebben in 3 wedstrijden 14 x gescoord en 3 doelpunten tegen gekregen. Wat willen we nog meer dan? Verzorgd voetbal zoals Barca speelt?

Hoop toch wel stiekem op de 8e plek.

De overwinning op excelsior was toch wel dik verdiend dacht ik zo.
00
hafctje 16:42 14 maart 2011

dik verdiende overwinning
00
Henkuh 13:19 14 maart 2011

Offtopic

Marc Höcher naar ADO
00
Slaatje 11:18 14 maart 2011

Heracles is goed bezig, niet goed spelen en nog met 4-1 winnen.
Na de rode kaart was de wedstrijd gelopen.
Misschien kunnen we een keer een hengeltje uitgooien naar Guyon Fernandes als Excelsior degradeert, goeie spits is dat zeg. Snel en hield constant 2 man bezig, maar over Armenteros ook niets dan positiefs hoor. Is altijd in beweging en werkt hard.
Voor de rest was Looms goed op dreef en speelde Fledderus weer uitstekend. Hoop echt dat hij zijn contract wil verlengen, want Mark-Jan zal moeilijk te vervangen zijn!
00
ZwartWitVakF 10:46 14 maart 2011

@colinhelle

Nu zou ik de moeite kunnen doen je dat allemaal uit te leggen, maar je kan het ook gewoon zelf lezen op http://www.tegenhetmodernevoetbal.nl (verassing ? )
00
Roy vak R 00:02 14 maart 2011

@Robbert & Spook,
ik zeg helemaal niet dat ik heb staan fluiten gisteren maar dat even terzijde.
Ik ben nog wel zo snugger om te snappen dat je soms een balletje achterin rond speelt om de tegenstander uit de defensieve stellingen te lokken zoals jij zegt, maar gisteravond kwam het diverse keren voor dat Excelsior uit de verdediging kwam en ging jagen op de bal waardoor er zeeen van ruimte op de beide zijkanten lag…..maar als dan zelfs op zulke momenten een diepe bal op 1 vd buitenspelers nog teveel gevraagd is en steeds maar weer “de veilige oplossing” naar Pasveer / Maertens / vd Linde gekozen wordt, dan kan ik begrijpen dat een deel van de supporters daar behoorlijk van gaat balen op den duur en dat heeft (nogmaals) niets met te hoge verwachtingen te maken!
Tuurlijk is het resultaat heilig en soms heb je er wedstrijden bij zitten die je “proffesioneel” uit moet spelen door de bal rond te spelen, maar tegen Excelsior die met 10 man speelde en vooral na de 3-0 rijp was voor de sloop hadden ze door moeten drukken en de score hoger op moeten of kunnen voeren, ipv op balbezit spelen!!

Oke misschien verschillen wij hierover van mening maar dat mag ook…
Nu maar weer de blik op komende zaterdag als SC Heerenveen op bezoek komt, hopelijk kunnen we na de wedstrijd ruilen van plek met Heerenveen die nu 1 punt meer heeft dan Heracles…We Shall See.
00
Robbert 15:36 14 maart 2011

Nogmaals jou verwachtingen van onze club zijn veel te hoog en dat blijkt weer uit het bovenstaande. Natuurlijk had je er meer dan 4 kunnen en mogelijk moeten maken, maar wees realist. Soms zit het mee en is elk schot op de goal bingo zoals tegen Fitess, en soms heb je alle moeite om tot scoren te komen ook al speel je tegen 10 man. Laten we er met zijn allen een feest van maken omdat het wederom gelukt is om als kleine eredivisieclub je te handhaven. En dat op 7 wedstrijden voor het einde! Tel je zegeningen in het leven en zit niet je eigen club uit te fluiten als er op een bepaald moment (bij een 3-0 voorsprong) onvoldoende aanvallend gespeeld wordt. Allemaal negatieve energie. Dat is voor mij een teken dat er “Heracles fans” zij die nog steeds op een rose wolk leven en nog (steeds) niet op aarde beland zijn.
00
colinhelle 23:47 13 maart 2011

Waarom heeft iedereen de laatste tijd: Tegen het moderne voetbal.nl en voetbal is van ons?
00
Robbert 18:31 13 maart 2011

Sommige fan zijn de realiteit helemaal verloren en denken, na een 6e plaats van vorig seizoen, dat Heracles voor een Europese plaats kan gaan en de tegenstander vast kan leggen. Wel eens nagedacht dat als ze de ballen in de verdediging rond spelen het doen om de tegenstander uit de defensieve stellingen te lokken? Excelsior moest gewoon komen want ze stonden met 3-0 achter en bleven met 8 man achter de bal spelen. Dan moet je geduld hebben en de bal achterin rondspelen. Je begrijpt er geen bal van om vervolgens de eigen ploeg uit te fluiten!
00
Spook 17:18 13 maart 2011

@ Roy

En jij vindt dat een reden tot fluiten? Ik vind het een compleet overtrokken reactie. Van mijn part hadden ze na de 3-0 de bal 20 minuten lang achterin rond gespeeld. Resultaat was prima, het voetbal was ook behoorlijk. Om dan te gaan fluiten als ze een aantal keer terug spelen ipv de zijkanten / diepte te zoeken, dan vind ik dat je vergeet wie we zijn en waar we vandaan komen. Voorgaande seizoenen had niemand daar over geklaagd, maar ik merk toch dat sinds vorig seizoen de verwachtingen eigenlijk toch wel hoog zijn. Maar goed, that’s just the way it is I suppose.
00
Roy vak R 16:14 13 maart 2011

@ Spook,

het was inderdaad zeer lastig voetballen tegen de handbalverdediging van Excelsior, maar als ze de bal maar blijven rondspelen terwijl diverse keren een hele zijkant (links of rechts) gewoon openligt waar de bal heen kan waardoor een voorzet kan worden gegeven, dan begin ik daar best wel van te balen ja…!
Dit heeft niets met sterallure’s of te hoge verwachtingen te maken, maar als er dan een opening is dan mag je die best eens een keer opzoeken, ipv maar op balbezit te blijven spelen achterin.
Verder natuurlijk absoluut zeer gelukkig met de overwinning en de 3 punten…
00
Johan 15:35 13 maart 2011

We gaan voor het periodekampioenschap!

Genoten gisteren van het verzorgde voetbal. Ondanks dat het allemaal soms wat moeizaam en traag leek. Dat komt ook omdat het moeilijk voetballen is tegen een tegenstander die zich zo terugtrekt op eigen helft.

Ik vind dat we met Looms een terechte man of the match hebben. Heeft hij soms 3 paar longen? Wat een werker zeg.
Ook mooi dat Quansah voor het eerst in drie jaar weer eens heeft gescoord.
00
ZwartWit 13:02 13 maart 2011

leuk dat we gewonnen hebben, maar wanneer gaat douglas nou een keer zn kansen afmaken? tjongejonge elke wedstrijd opnieuw word er moe van, maar verder weer een lekker resultaat maar ben alleen bang dat de 8e plaats toch wel erg enthousiast geopperd is.
00
Henkuh 12:41 13 maart 2011

@Robbert

Sterallures heet dat geloof ik, troch ??
00
Robbert 11:01 13 maart 2011

Krijgt het Heracles publiek zo langzamerhand eigenaardige “Ajax Arena” trekjes? Als er niet meer dan 2 doelpunten worden gescoord en we krijgen er één tegen dan gaat men fluiten. Wat een volk!
00
hafctje 10:35 13 maart 2011

mooie wedstrijd heracles heeft verdiend gewonnen ik denk dat heracles wel in het linker rijtje komt
00
Spook 10:17 13 maart 2011

Tuurlijk was het moeizaam. Excelsior ging ala Glasgow Rangers voor de goal liggen. Dan kun je nog een man meer hebben, maar dan is het gewoon erg lastig voetballen. Echt ongelofelijk dat veel mensen gisteravond begonnen te fluiten.
00
Robbert 10:16 13 maart 2011

Mooie en goede overwinning. Ik ga pas in een 8e plaats geloven als we volgende week van Heerenveen en daarna van Ajax hebben gewonnen. Peter heeft zijn doel bereikt en daarvoor verdient de man met zijn staf een groot compliment. Heracles moet vanaf maandag hard aan het werk om de selectie op nivo te krijgen voor volgend seizoen. Het 7e jaar eredivisie, wie had dat kunnen hopen toen we er in 2005 aan begonnen. Vooral in de wetenschap dat in het seizoen 1985-1986 we er kansloos na een seizoen uitvlogen met 99 goal tegen! Heracles wordt zo langzamerhand een blijvertje in de eredivisie.
00
FELIX Hengelo 03:11 13 maart 2011

Mooie wedstrijd!
Zeven wedstrijden voor het eind veilig gespeeld.
Europees zal na Utr-Gro niet meer lukken denk ik.
En er waren veel mensen (ik ook ) die Bosz een beetje te stoicijns vonden dit seizoen.
Maar ik heb genoten van zijn show na de tribuneverwijzing door Blom
Die Blom begon bijna te huilen.

En toch hoop ik stiekem op de 8ste plaats.
00
Pin 00:24 13 maart 2011

ut was toch een moeizame wedstrijd. Weet niet echt wat ik er van moet vinden…… eerst maar ff slapen 🙂
00
patrick 10:48 13 maart 2011

het was een goede maar slome wedstrijd.
wel sneu voor Bosz zegt hij een keer wat wordt hij weggestuurd.
****** blom.
00