Heracles heeft zaterdagavond het belangrijke thuisduel tegen Excelsior met 4-1 gewonnen. In een moeizame wedstrijd waarin Excelsior was gekomen om zo weinig mogelijk weg te geven scoorde Heracles toch vier maal tegen de Kralingers. Mark-Jan Fledderus, Kwame Quansah, Mark Looms en Glynor Plet scoorden. Heracles is zo goed als veilig nu en kan met 34 punten nu omhoog kijken naar een mooie klassering in de Eredivisie.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang in het Polman Stadion. In het eerste kwartier waren er dan ook geen kansen te noteren aan beide zijden. Excelsior was duidelijk defensief ingesteld en probeerde via een counter enigszins gevaarlijk te worden. De eerste goede kans kwam dan ook naar een twintig minuten spelen. Mark Looms ging goed door op links en zette de bal hard voor het doel. Darl Douglas wist de bal net over de lat te werken. Daarna moesten de Kralingers ook nog met tien man verder. Rechtsback Daan Bovenberg moest na het vasthouden van Everton Ramos da Silva met rood van het veld. Alex Pastoor haalde daarna direct aanvaller Roland Bergkamp eruit. Het was daarna éénrichtingsverkeer naar het doel van Excelsior. Heracles profiteerde acht minuten later direct. Mark-Jan Fledderus schoot via de paal raak. Dit bleek ook de ruststand.

In de tweede helft leek het weer een doelpuntenfestijn te worden toen Kwame Quansah na dik vijf minuten spelen met een geweldig schot in de kruising er 2-0 van maakte.  Twaalf minuten later stond de 3-0 al op het scorebord na een blunder van doelman Nico Pellatz, die een schot van Mark Looms los liet. Heracles liet het daarna afweten om het publiek te trakteren op een voetbalfestijn. De Heraclieden speelden in een te laag tempo om Excelsior echt op de pijnbank te leggen. Excelsior kwam met tien man onnodig terug een kwartier voor tijd toen Kwame Quansah in de fout ging. Gyon Fernandez profiteerde van deze fout: 3-1.  Daarna kreeg Heracles nog kansen. Invaller Marko Vejinovic raakte de paal en Kwame Quansah raakte de lat uit een rebound. In blessuretijd werd het alsnog 4-1 toen invaller Glynor Plet zijn doelpunt kon meepikken en zo de eindstand bepaalde.

Sponsoren

Reacties (25)

Reageer nu!