Jong Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Jong AZ met 1-2 gewonnen. De doelpunten werden gescoord door Thomas Bruns en Glynor Plet. Door dit resultaat is de ploeg van René Kolmschot opgerukt naar de derde plaats in de Eredivisie.

Het eerste half uur was volledig voor Heracles Almelo. In de zevende minuut ging Xander Houtkoop goed door aan de linkerkant en legde de bal terug op Thomas Bruns. De middenvelder mikte van een meter of vijftien knap in de kruising. Glynor Plet zorgde in de 24e minuut voor de 0-2. De aanvaller sneed door de Alkmaarse defensie, stuitte in eerste instantie op de doelman en had in de rebound wel succes.

De formatie kwam in de tweede helft, waarin Andrej Rendla en Ellery Cairo hun rentree maakten, onverwachts in de problemen. Rendla kreeg in de 55e minuut een rode kaart en vanaf dat moment moest de ploeg achteruit. De aanvaller is voor drie duels geschorst. AZ kreeg in het vervolg nog de nodige kansen maar de thuisclub wist alleen in de slotminuut nog te scoren via Mitchell te Vrede.

Jong AZ – Jong Heracles Almelo 1-2 (0-2)
7.Thomas Bruns 0-1, 24.Glynor Plet 0-2, 90.Mitchell te Vrede 1-2.
Rode kaart: Andrej Rendla
Gele kaart: Marko Vejinovic

Opstelling: Dennis Telgenkamp, Semol Souhuwat, Mike te Wierik, Olivier ter Horst, Gaby Jallo, Ben Rienstra, Marko Vejinovic, Thomas Bruns (46.Andrej Rendla), Anmar Almubaraki (60.Ellery Cairo), Glynor Plet en Xander Houtkoop (75.Erwin Nieuwboer)

Bron: Heracles.nl

Sponsoren

Reacties (8)

Reageer nu!