Heracles heeft vanavond met 4-2 gewonnen van SC Heerenveen. Het is de derde keer op rij dat de ploeg van Peter Bosz vier doelpunten maakt in een wedstrijd. Eerder werd er al met 1-4 gewonnen bij Groningen en vorige week werd het 4-1 tegen Excelsior. Ditmaal scoorden Everton Ramos da Silva, Samuel Armenteros, Antoine van der Linden en Darl Douglas namens de Heraclieden die nu gestegen zijn naar de negende plaats in de Eredivisie.

Heracles begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Een schot van Mark-Jan Fledderus werd ternauwernood met de voeg weg gehaald door doelman Stuhr Ellegaard. SC Heerenveen kreeg tussendoor een kans via Bas Dost, maar Antoine van der Linden kon op tijd redding brengen. Na 20 minuten werd de wedstrijd opgebroken door Everton Ramos da Silva. De Braziliaan wurmde zich door de verdediging en klopte Stuhr Ellegaard.  Daarna kreeg notabene rechtsback Tim Breukers twee keer de kans om dee score uit te breiden naar 2-0. Hij kon de doelman van SC Heerenveen niet passeren. Tien minuten voor rust kwamen de Friezen toch uit het niets op gelijke hoogte. Mika Väyrynen klopte Pasveer van dichtbij. Daarna zwijnde Heracles. Luciano Narsingh wist de bal voorlangs het doel te schieten. Vlak voor rust kwam Heracles toch nog weer op voorsprong. Samuel Armenteros omspeelde doelman Stuhr Ellegaard fraai en rondde beheerst af: 2-1.

Na rust kwam Heracles beter in zijn spel en besliste het in een kwartier de wedstrijd. Eerst wist Antoine van der Linden de bal hard achter doelman Stuhr Ellegaard te koppen en Darl Douglas tekende voor de 4-1 met puntertje. Daarna deed SC Heerenveen nog wel iets terug via Philip Haglund. Remko Pasveer zorgde in het resterende deel van de tweede helft dat de Friezen niet dichterbij kwamen met een paar goede reddingen. Samuel Armenteros had nog de 5-2 op zijn schoen, maar de spits lobde de bal net over het doel. Heracles steeg door deze zege naar de negende plaats en heeft nu al 37 punten verzameld. Een knappe prestatie van Bosz en zijn mannen na de winterstop!

Sponsoren

Reacties (23)

Reageer nu!