Heracles heeft vanmiddag met 3-0 verloren in de Arena van Ajax. In een zeer matige wedstrijd kwam Ajax in de tweede helft het zadel na een blunder van Remko Pasveer. Daarna viel de 2-0 snel en liep Ajax in de slotfase uit naar een 3-0 overwinning. Heracles dwong zeer weinig af in de Arena, maar de 3-0 was echter wat veel van het goede.

De Heraclieden begonnen wel scherp aan de wedstrijd. Samuel Armenteros kreeg een kans in de eerste minuten, maar stuitte op Kenneth Vermeer. Daarna werd de inzet van Willie Overtoom van de lijn gehaald. Dit bleek ook de enige kans in de eerste helft voor de Heracles. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en viel bitter weinig te beleven in een sfeerloze Arena. De stand was dan ook 0-0 bij rust.

In de tweede helft bracht Peter Bosz Marko Vejinovic voor Ben Rienstra, die in de eerste helft niet goed in de wedstrijd zat. Het betekende een aanvallender Heracles, dat ook in de beginfase leidde tot een schietkans van Marko Vejinovic. De spelmaker schoot hard, maar doelman Kenneth Vermeer redde goed. De rebound van Mark-Jan Fledderus ging naast. Na een klein half uur kwam Ajax dan toch uit het niets op voorsprong. Remko Pasveer ving mis, waardoor Oleguer simpel de bal kon binnen koppen. Heracles probeerde zich mentaal te herstellen, maar moest toezien dat een paar minuten later Siem de Jong de 2-0 kunnen binnen tikken na slecht verdedigen aan Heracles-zijde. Tien minuten voor tijd werd het nog 3-0. Invaller Araz Ozbiliz kon de bal simpel in het doel schuiven.

Sponsoren

Reacties (70)

Reageer nu!