Zaterdagavond speelt Heracles in Tilburg tegen hekkensluiter Willem II. Willen de Heraclieden nog zich houden op de 8e plek dan is een overwinning bij Willem II noodzakelijk. In de openingswedstrijd van dit seizoen won Heracles thuis met 3-0 van de Tilburgers. Destijds was Glynor Plet erg belangrijk met twee doelpunten. De spits zal zaterdagavond op de bank moeten plaatsnemen. Heracles won de afgelopen twee jaar in Tilburg  (0-1) en (0-3). Hopelijk weten de Heraclieden ook zaterdagavond deze lijn door te trekken door opnieuw de winst te pakken.

Heracles wist afgelopen weekend geen punten over te houden op bezoek bij Ajax. Het leek een uitgelezen kans omdat de Ajacieden een aantal belangrijke spelers misten. De Heraclieden konden jammer genoeg geen vuist maken en verloor met een geflatteerde 3-0 nederlaag. Aankomende zaterdag zullen er punten gepakt moeten worden in Tilburg. Ook Peter Bosz vind het erop of eronder kijkend naar plek 8 dat recht geeft op de play-offs. “We moeten naar onszelf kijken”, aldus Bosz. “En dat betekent dat we moeten proberen te winnen van Willem II. Als je ziet waar we vandaan komen en als je ziet dat de achterstand nog maar vier punten is, dan is het geloof er zeker. Het is morgen erop of eronder voor ons. Als we deze wedstrijd niet winnen dan zijn de play-offs vrijwel onhaalbaar. Hierna zijn er nog maar vier wedstrijden te spelen. We moeten er dus alles aan doen om te winnen, maar dat zal zeker niet gemakkelijk worden. We zullen heel hard moeten werken en strak vanuit de organisatie en discipline moeten spelen.” De oefenmeester kan zaterdag niet beschikken over de geschorsten Andrej Rendla en Mark-Jan Fledderus. Laatstgenoemde pakte zijn vijfde gele kaart van het seizoen en zal logischerwijs worden vervangen door Marko Vejinovic.

Voor Willem II komt degradatie steeds dichterbij. De ploeg heeft 12 punten tot nu toe verzameld en het gat met VVV Venlo is nog vijf punten. De Tilburgers zullen dus nog alles moeten geven om degradatie te ontlopen. Afgelopen weekend ging Willem II in een knotsgek doelpuntenfestijn met 4-5 onderuit thuis tegen Roda JC. Trainer Gert Heerkes, die hiervoor trainer was bij Heracles houdt hoop dat directe degradatie nog afgewend kan worden. De oefenmeester kan tegen Heracles niet beschikken over zijn aanvoerder Arjan Swinkels. De verdediger kreeg rood in het duel met Roda JC na een domme overtreding.

Willem II – Heracles Almelo
Aanvang: 20:45 uur
Arbiter: R. Wiedemeijer
Stadion: Koning Willem II Stadion

Sponsoren

Reacties (42)

Reageer nu!