Heracles heeft vanmiddag in het eigen Polman Stadion met 2-0 verloren van PSV. In een wedstrijd waarin Heracles de betere ploeg was, scoorde PSV in de counter tweemaal. Balazs Dzsudzsak en invaller Marcus Berg scoorden namens de Eindhovenaren. De Heraclieden moesten de tweede helft zelfs met tien man spelen na een domme tweede gele kaart van Mark-Jan Fledderus.

In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er weinig. Heracles speelde verzorgd voetbal en echte kansen leverde dat nog niet op. De Heraclieden domineerden, maar na 25 minuten spelen kwam PSV toch op voorsprong in Almelo. Jeremain Lens werd weg gestuurd waarna hij de bal breed lag voor Balazs Dzsudzsak kon geven die binnen tikte. Het was de enige kans voor rust die PSV had gekregen. Daarna kreeg Heracles de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren maar doelman Andreas Isaksson lag in de weg bij een inzet van Everton Ramos da Silva. Heracles kreeg vervolgens nog enkele goede kansen via Darl Douglas en Marko Vejinovic. Andreas Isaksson redde PSV waardoor de ruststand 0-1 bleef.

Direct na rust moest Heracles verder met tien man. Mark-Jan Fledderus kreeg zijn tweede gele kaart na een onbesuisde tackle op het middenveld. Heracles was met een man minder in de tweede helft veel beter dan PSV en domineerde de wedstrijd. De ploeg van Peter Bosz bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker. Willie Overtoom verraste Andreas Isaksson na een uur bijna met een lob van afstand. In de 74e minuut kreeg Heracles een penalty toen Samuel Armenteros neer werd gehaald in de zestien. Willie Overtoom miste jammerlijk de uitgelezen mogelijkheid en doelman Andreas Isaksson groeide uit tot uitblinker bij de Eindhovenaren die daarna uit een counter de wedstrijd besliste met een doelpunt van Marcus Berg: 0-2.

Sponsoren

Reacties (7)

Reageer nu!
Slaatje 13:05 18 april 2011

Weinig bier gedronken en toch met een kater het stadion uitkomen, jammer.
Niet piepen op Willie, iedereen kan wel eens een penalty missen, voor hem lullig dat het op zo’n belangrijk moment was, maar volgende keer gewoon weer de penalty laten nemen.
Scheidsrechter was slecht. Manolev mocht alles en kwam ermee weg. Ook Maza had mazzel dat hij mocht blijven staan. Fledderus maakt 2 overtredingen en mag gaan douchen, maar dat was niet onterecht, maar gewoon niet slim.
Volgende week de ‘Superboeren’ verslaan, hopen dat Utrecht punten laat liggen en op naar plek 8!
00
Vjenne 21:32 17 april 2011

Het had verdomme zo mooi kunnen zijn als Fledderus niet na 8 seconden al zo’n domme actie maakte. Maar zelfs met 10 man hebben we laten zien dat we over geweldige strijdlust en kwaliteit te beschikken. Jammer dat Overtoom mist, maar als je al je penalty’s zo inschiet dan weet je dat de kans bestaat dat je eens finaal mist. Ik heb liever iemand die de bal met geweld erin ragt in het vervolg ondanks dat Overtoom de vorige 7 penalty’s wel benutte.

Zaterdag niks minder dan 3 punten tegen DGS anders kon het nog wel eens knap lastig worden. De concurrentie wordt nu wel erg groot met Utrecht, NEC, Heerenveen, Feyenoord en NAC…
00
Daniel 19:32 17 april 2011

Ajax, Twente en PSV verdienen het alledrie niet op kampioen te worden. Het niveau van het Nederlandse voetbal is bedroevend slecht.

Vandaag zat het ons een keer niet mee. Volgende week gewoon weer drie punten!
00
Henkuh 18:51 17 april 2011

Tja, van Pusvu verliezen is geen schande alleen weten ze daar in Zeist ook dat Pusvu de CL moet halen anders zitten ze met een schuld van € 30 miljoen !! Met 10 hebben wij dapper stand kunnen houden en ‘t
missen van de penalty deed ons de das om.
Koppies leeg en volgende week er weer vol tegen aan !!
00
kieft8 17:39 17 april 2011

Looms weer back!!!!
Marko MID.
3 punten.
8e!!!!!!!!!!!!
meer hoeven ze niet te doen!!
00
marcel vak L 17:20 17 april 2011

heracles goed gespeeld eerste helft had wat meer lef getoond moeten worden van heracles maar ok tweede helft dacht ik dat de rode kaart zwaar overdreven was maar aan de reacties om mij heen te horen moet ik daar eerst de tv beelden voor terug zien wat wel zeker is is dat de knvb een spannende ontknoping wil in de eredivisie anders kun je zo niet fluiten in het voordeel van psv schande voor het nederlandse voetbal maar ja geld is geld zal de knvb wel denken ten koste van wie dan ook

volgende week er vol tegen aan met ter horst als linker verdediger dan komt het allemaal goed

zwartwitte groet
00
piecke 17:18 17 april 2011

belachelijk psv wat een vreselijk slecht voetbal moeten deze mensen voor ons land in de champions leque uit komen dat zou schandalig zijn.

en wbt heracles goed gevoeltbal zeker met 10 man vond alleen morko geen man van de wedstrijd
00