Heracles heeft vanmiddag in het eigen Polman Stadion met 2-0 verloren van PSV. In een wedstrijd waarin Heracles de betere ploeg was, scoorde PSV in de counter tweemaal. Balazs Dzsudzsak en invaller Marcus Berg scoorden namens de Eindhovenaren. De Heraclieden moesten de tweede helft zelfs met tien man spelen na een domme tweede gele kaart van Mark-Jan Fledderus.

In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er weinig. Heracles speelde verzorgd voetbal en echte kansen leverde dat nog niet op. De Heraclieden domineerden, maar na 25 minuten spelen kwam PSV toch op voorsprong in Almelo. Jeremain Lens werd weg gestuurd waarna hij de bal breed lag voor Balazs Dzsudzsak kon geven die binnen tikte. Het was de enige kans voor rust die PSV had gekregen. Daarna kreeg Heracles de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren maar doelman Andreas Isaksson lag in de weg bij een inzet van Everton Ramos da Silva. Heracles kreeg vervolgens nog enkele goede kansen via Darl Douglas en Marko Vejinovic. Andreas Isaksson redde PSV waardoor de ruststand 0-1 bleef.

Direct na rust moest Heracles verder met tien man. Mark-Jan Fledderus kreeg zijn tweede gele kaart na een onbesuisde tackle op het middenveld. Heracles was met een man minder in de tweede helft veel beter dan PSV en domineerde de wedstrijd. De ploeg van Peter Bosz bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker. Willie Overtoom verraste Andreas Isaksson na een uur bijna met een lob van afstand. In de 74e minuut kreeg Heracles een penalty toen Samuel Armenteros neer werd gehaald in de zestien. Willie Overtoom miste jammerlijk de uitgelezen mogelijkheid en doelman Andreas Isaksson groeide uit tot uitblinker bij de Eindhovenaren die daarna uit een counter de wedstrijd besliste met een doelpunt van Marcus Berg: 0-2.

Sponsoren

Reacties (7)

Reageer nu!