Heracles speelt zaterdagavond thuis tegen De Graafschap. De Heraclieden zijn nog volop in de race voor de achtste plek. De ‘Superboeren’ zijn zo goed als veilig. Eerder dit seizoen werd het 0-0 op de Vijverberg in Doetinchem.

Heracles verloor afgelopen weekend zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen PSV (0-2). In een wedstrijd waarin Heracles (ook met 10 man) de betere was, counterde PSV met anti-voetbal na een zakelijke 2-0 overwinning in Almelo. Dat Heracles nog maar twee keer heeft verloren thuis zegt genoeg. De ploeg van trainer Peter Bosz speelt zijn thuiswedstrijden erg dominant en weet het net makkelijk te vinden de afgelopen weken. Heracles speelt nog drie wedstrijden waarin het nog twee keer thuis speelt. Heracles zal in deze drie wedstrijden zoveel mogelijk punten moeten vergaren om de achtste plek te bemachtigen. Er is hevige concurrentiestrijd. Zowel Feyenoord, sc Heerenveen en NEC maken nog kans. Peter Bosz kan zaterdagavond alleen niet beschikken over de geschorste Mark-Jan Fledderus, die rood kreeg tegen PSV. De rest van de selectie is fit. Darl Douglas had een tik op de enkel gekregen, maar kan zaterdagavond gewoon spelen en Mark Looms keert terug als linksback na een schorsing.

Tegenstander De Graafschap is nagenoeg veilig voor nog een jaar Eredivisie. De ‘Superboeren’ staan op een 15e plaats en staan zes punten los van nummer 16 Excelsior. De ploeg van Darije Kalezic speelde de laatste twee wedstrijden gelijk uit bij Excelsior (0-0) en afgelopen weekend thuis tegen FC Twente (1-1). Vooral het resultaat tegen FC Twente was knap. In de slotminuut maakte De Graafschap gelijk door een doelpunt van Rogier Meijer. De middenvelder zal er zaterdagavond niet bij zijn vanwege een schorsing. Darije Kalezic kent verder weinig personele problemen.

Heracles Almelo – De Graafschap
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: T. van Sichem
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (4)

Reageer nu!