Heracles heeft vanavond met 2-0 gewonnen van De Graafschap. Door de zege blijft de ploeg van Peter Bosz kans houden op de fel begeerde achtste plaats dat rechts geeft op play-offs voor Europees voetbal. Namens Heracles scoorden Everton Ramos da Silva en Willie Overtoom. De Heraclieden waren de gehele wedstrijd de betere ploeg en won verdiend van de stugge ‘Superboeren’.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig in het Polman Stadion. Heracles speelde zorgvuldig rond en kansen waren er niet te noteren. Na de openingsfase dwong Heracles twee goede kansen af via Everton Ramos da Silva. De Braziliaan kwam twee maal oog in oog met doelman Boy Waterman, maar wist niet te scoren. Het stugge De Graafschap kon alleen maar tegenhouden en Heracles kwam maar niet door de goed georganiseerde defensie. Vlak voor rust kon er eindelijk een gaatje in de defensie gevonden worden en scoorde Everton Ramos da Silva de 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef het wachten op de tweede treffer voor de Heraclieden. De Graafschap bleef loeren op de counter, maar werd zelden gevaarlijk. Heracles kreeg een grote kans via Samuel Armenteros, die zichzelf goed vrijspeelde maar Boy Waterman niet kon passeren. Even later moest de doelman redding brengen op een vlammend schot van Everton Ramos da Silva. De Graafschap bleef overeind en hoopte nog op de gelijkmaker. In blessuretijd besliste Willie Overtoom de moeizame wedstrijd alsnog. De middenvelder werd bedient door invaller Glynor Plet en scoorde de dik verdiende 2-0. Daarna floot Tom van Sichem af, die ook Kujala nog van het veld stuurde met een rode kaart en is Heracles nog altijd in de race voor de achtste plek en kan het zondag kijken wat o.a. FC Utrecht doet tegen Vitesse.

Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!
Andere Hans 23:03 25 april 2011

Wat mij zaterdag vooral opviel waren de prachtige passes van Marko
en de prima spelhervattingen van Pasveer
00
Gerrit 11:55 26 april 2011

Inderdaad. Vooral een uittrap in de eerste helft, precies bij Breukers in de voeten was geweldig. Zoiets heb ik Piecke nooit zien doen.
00
kieft8 11:50 24 april 2011

Hopen dat Utrecht, Nec en Feyenoord vandaag punten laten liggen.
00
fammetz 10:54 24 april 2011

Weer prima gedaan ….als we de eerste helft van het seizoen net zo goed gevoetbald hadden inclusief het scorende vermogen van de laatste tijd ….zouden we de prestaties van vorig jaar hebben benaderd.
En daarmee wellicht weer een 6e plek hebben behaald.

Daarom wellicht volgend seizoen meedraaien bij de eerste 6/7/8 plaats.

En voor dit seizoen weer puike goed gedaan (gezien de begroting) en hopen op de play-offs.
00
Spook 09:12 24 april 2011

Zou een goede zet van de club zijn. Platje is absoluut 1 van de betere voetballers in de Jupiler League en heeft tevens in de eredivisie later zien een balletje te kunnen trappen.

On-topic: Prima uitslag, ik vond de wedstrijd niet geweldig maar de 3 punten zijn binnen.
00
heinrich 08:10 24 april 2011

Hele belangrijke overwinning en wie weet hoe mooi dit nog gaat eindigen.
Even terzijde lk lees op RTV N-H dat Melvin Platje bijna rond is met Heracles
00
Henkuh 03:41 24 april 2011

3 belangrijke punten, chapeau !!
00
Robbert 23:27 23 april 2011

Uitstekend gedaan Heracles, we doen weer mee voor het toetje. We raken er zo langzamerhand aan gewend, maar laten we vooral niet vergeten wat de doelstelling was: dat was toch “op tijd handhaven” . Dat hadden we al in maart gerealiseerd. Daarom verleng ik graag mijn seizoenkaart. De club verdient het, ondanks wederom een kleine verhoging.
00
Peddie 23:15 23 april 2011

Netjes gedaan jongens !
00