Heracles heeft vanavond met 2-0 gewonnen van De Graafschap. Door de zege blijft de ploeg van Peter Bosz kans houden op de fel begeerde achtste plaats dat rechts geeft op play-offs voor Europees voetbal. Namens Heracles scoorden Everton Ramos da Silva en Willie Overtoom. De Heraclieden waren de gehele wedstrijd de betere ploeg en won verdiend van de stugge ‘Superboeren’.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig in het Polman Stadion. Heracles speelde zorgvuldig rond en kansen waren er niet te noteren. Na de openingsfase dwong Heracles twee goede kansen af via Everton Ramos da Silva. De Braziliaan kwam twee maal oog in oog met doelman Boy Waterman, maar wist niet te scoren. Het stugge De Graafschap kon alleen maar tegenhouden en Heracles kwam maar niet door de goed georganiseerde defensie. Vlak voor rust kon er eindelijk een gaatje in de defensie gevonden worden en scoorde Everton Ramos da Silva de 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef het wachten op de tweede treffer voor de Heraclieden. De Graafschap bleef loeren op de counter, maar werd zelden gevaarlijk. Heracles kreeg een grote kans via Samuel Armenteros, die zichzelf goed vrijspeelde maar Boy Waterman niet kon passeren. Even later moest de doelman redding brengen op een vlammend schot van Everton Ramos da Silva. De Graafschap bleef overeind en hoopte nog op de gelijkmaker. In blessuretijd besliste Willie Overtoom de moeizame wedstrijd alsnog. De middenvelder werd bedient door invaller Glynor Plet en scoorde de dik verdiende 2-0. Daarna floot Tom van Sichem af, die ook Kujala nog van het veld stuurde met een rode kaart en is Heracles nog altijd in de race voor de achtste plek en kan het zondag kijken wat o.a. FC Utrecht doet tegen Vitesse.

Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!