Heracles speelt komende zondag zijn laatste uitwedstrijd van deze competitieronde. De Heraclieden zijn nog steeds in de race  om de achtste plaats en dus zal er gewonnen moeten worden in Breda. Voor NAC Breda staat er niets meer op het spel en is het een wedstrijd ‘om des keizers baard’. Eerder dit seizoen werd het 4-1 in Almelo tegen NAC Breda.

Heracles won afgelopen weekend thuis van De Graafschap. Door de winst blijven de Heraclieden kans houden op de play-offs voor Europees voetbal. Naast Heracles is ook Feyenoord nog nadrukkelijk in de race voor de fel begeerde achtste plek die momenteel wordt ingenomen door FC Utrecht. Volgens trainer Peter Bosz moet Heracles het zelf doen door het maximale resultaat te halen in de resterende twee competitiewedstrijden: “De strijd om de achtste plaats zal tussen FC Utrecht, Feyenoord en ons gaan. We zullen het zelf moeten doen. We zullen moeten winnen en dat gaan we proberen te doen.” Bosz kan tegen NAC Breda beschikken over een fitte selectie. Alleen de geschorsten Marko Vejinovic en Anmar Almubaraki ontbreken. Mark-Jan Fledderus keert terug van een schorsing.

NAC Breda is veilig. De ploeg van trainer Gert Aandewiel staat op een 13e plaats en kan hooguit nog twee plaatsen stijgen op de ranglijst. NAC ging afgelopen weekend hard onderuit bij Roda JC met 5-1 en ging daarvoor thuis onderuit tegen laagvlieger Excelsior (1-2). De oefenmeester kan zondag zeker niet beschikken over Anthony Lurling (kuit), Pim Bouwman (knie) en Ferne Snoyl (enkel). Daarnaast is Ali Boussaboun nog een vraagteken (lichte hamstringklachten). Gert Aandewiel zal zondag niet starten met Gabor Horvath en Leonardo. Beide spelen een mindere periode en worden vervangen door Kees Luijckx en Joonas Kolkka. Aandewiel zegt het volgende over Heracles: “Heracles zal gas willen geven, want ze zullen moeten winnen om in de race te blijven voor plaats acht. Heracles is degelijk achterin, creatief op het middenveld en snel en beweeglijk voorin. Het is een leuke ploeg om naar te kijken. Maar oh ja, nog iets: we hebben ook nog iets goed te maken met hen, want we zijn de voor ons dramatisch verlopen uitwedstrijd beslist niet vergeten. Nóg een reden om er zondag keihard tegenaan te gaan.”

NAC Breda – Heracles Almelo
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: K. Blom
Stadion: Rat Verlegh Stadion

Sponsoren

Reacties (20)

Reageer nu!