Heracles heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in Breda. De ploeg van Peter Bosz won met 1-2 van NAC Breda en klom mede door deze overwinning naar de fel begeerde achtste plaats dat recht geeft op play-offs voor Europees voetbal. Heracles zag zijn concurrenten FC Utrecht en Feyenoord beiden verliezen. Voor Heracles scoorden Mark-Jan Fledderus en invaller Glynor Plet.

Heracles begon zwak aan het duel in Breda. Na een kleine twintig minuten spelen kwam NAC Breda dan ook op voorsprong na een blunder in de defensie van Heracles kon Matthew Amoah simpel de bal in het doel werken. Daarna moest NAC Breda verder met tien man. Csaba Feher moest na een forse tackle op Everton Ramos da Silva met rood van het veld. Heracles werd daarna beter maar de beste kans was nog voor NAC. Donny Gorter werd neergehaald in de zestien meter en kreeg een penalty. Hij nam hem daarna zelf maar schoot slap in de handen van Remko Pasveer. Zo bleef het tot de rust 1-0 in Breda.

In de tweede helft duurde het lang voor dat Heracles de man-meer situatie kon uitdrukken in de stand. Invaller Ellery Cairo miste een goede kans in een één-op-één situatie met doelman Jelle ten Rouwelaar. In de 70e minuut viel alsnog de verdiende gelijkmaker voor Heracles. Een schot van Mark-Jan Fledderus was onhoudbaar voor doelman Jelle te Rouwelaar. Invaller Glynor Plet bezorgde drie minuten later Heracles de belangrijke zege door de 1-2 aan te tekenen. Tien minuten voor tijd kreeg Everton Ramos da Silva nog zijn tweede gele kaart en moest daardoor met rood van het veld. Door de overwinning staat Heracles nu op de achtste plaats en heeft het aan een punt genoeg tegen ADO Den Haag over twee weken om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken.

Sponsoren

Reacties (34)

Reageer nu!