Heracles heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in Breda. De ploeg van Peter Bosz won met 1-2 van NAC Breda en klom mede door deze overwinning naar de fel begeerde achtste plaats dat recht geeft op play-offs voor Europees voetbal. Heracles zag zijn concurrenten FC Utrecht en Feyenoord beiden verliezen. Voor Heracles scoorden Mark-Jan Fledderus en invaller Glynor Plet.

Heracles begon zwak aan het duel in Breda. Na een kleine twintig minuten spelen kwam NAC Breda dan ook op voorsprong na een blunder in de defensie van Heracles kon Matthew Amoah simpel de bal in het doel werken. Daarna moest NAC Breda verder met tien man. Csaba Feher moest na een forse tackle op Everton Ramos da Silva met rood van het veld. Heracles werd daarna beter maar de beste kans was nog voor NAC. Donny Gorter werd neergehaald in de zestien meter en kreeg een penalty. Hij nam hem daarna zelf maar schoot slap in de handen van Remko Pasveer. Zo bleef het tot de rust 1-0 in Breda.

In de tweede helft duurde het lang voor dat Heracles de man-meer situatie kon uitdrukken in de stand. Invaller Ellery Cairo miste een goede kans in een één-op-één situatie met doelman Jelle ten Rouwelaar. In de 70e minuut viel alsnog de verdiende gelijkmaker voor Heracles. Een schot van Mark-Jan Fledderus was onhoudbaar voor doelman Jelle te Rouwelaar. Invaller Glynor Plet bezorgde drie minuten later Heracles de belangrijke zege door de 1-2 aan te tekenen. Tien minuten voor tijd kreeg Everton Ramos da Silva nog zijn tweede gele kaart en moest daardoor met rood van het veld. Door de overwinning staat Heracles nu op de achtste plaats en heeft het aan een punt genoeg tegen ADO Den Haag over twee weken om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken.

Sponsoren

Reacties (34)

Reageer nu!
FELIX Hengelo 22:14 6 mei 2011

Dacht ik toch al veel meegemaakt te hebben als Heraclessupporter.
Minder dan 250 man op de tribune in de winter ’87-’88.
Het mooie: “De wedstrijdbal van vanavond wordt aangeboden door zes supporters die de moed nog niet hebben opgegeven”.
Gerard Somer die de wedstrijdkleding van de spelers mee naar huis neemt om te wassen.(of was dat echt niet waar?).
MAAR DAT ER VOLSLAGEN IDIOTEN LOPEN TE VERKONDIGEN DAT WE BETER GEEN EUROPEES VOETBAL KUNNEN SPELEN EN WE DUS ALS HET TEGEN ADO PER ONGELUK OP EEN OVERWINNING UITDRAAIT WE ZO SNEL MOGELIJK VAN GRONINGEN MOETEN VERLIEZEN????

Sorry voor de capslock.

Europees levert normaal geld op; alleen als je de pech hebt clubs uit Kyrchizie of Moldavie te loten kan het een paar duizend euro kosten.
Europees voetbal zou het allerhoogste zijn dat Heracles de laatste zestig jaar heeft bereikt.
Ik ben voor!
00
Roel 09:44 9 mei 2011

Europees voetbal levert helemaal niets op; pas als je in de halve finale zit, levert het misschien iets op.
Bij europees voetbal speel je dus in juli al voorronde-wedstrijden. Zit je hierop te wachten? Het is wel leuk zo’n europese wedstrijd maar al met al schopt het de voorberieidng in het honderd en het kost je alleen maar veel geld. De kans is ook nog zeer groot dat je tegen een of andere Siberische ploeg moet spelen.
Nee, voor mij 1 play-off ronde winnen en daarna finito.
laten we trouwens eerst maar eens proberen achtste te blijven.
00
marcel vak L 11:57 6 mei 2011

@ Gerrit

ik ben het volkomen met jou eens.
mocht je europees voetbal halen dan moet je als heracles supp met elke gespeelde wedstrijd uitzinnig blij en tevreden zijn WAT HET OOK KOST VOOR DE CLUB . Het zou zowie zo al een wereldprestatie zijn als je met het een na laagste budget playoffs zou halen!!! dat vergeet men vaak.

zwartwitte groet
00
Robbert 19:28 5 mei 2011

Hoezo veranderen Henkuh. Je denkt toch niet dat Dortmund het stadion gaat verbouwen omdat ze nu Europees gaan spelen. Achter de doelen hebben ze alleen maar staanplaatsen en dat zijn er ca. 24.000. Die gaan zijn niet veranderen tot zitplaatsen en als Dortmund niet hoeft, dan hoeft Heracles (met zo’n 500 staanplaatsen) toch ook niet?

Ik blijf er bij dat je je moet afvragen of je blij moet zijn als wij Europees mogen meedoen. Als het ten koste gaat van de resultaten in de competitie (en die kans is heel groot gezien de kleine selectie) dan mag het van mij gestolen worden. Financieel is het helemaal niet aantrekkelijk, gezien de kleine prijzenpot.
00
Gerrit 08:48 6 mei 2011

Als je Europees voetbal niet meer als een prijs ziet, maar als een last, kun je beter stoppen met voetballen. Daar speel je toch het hele seizoen voor? Het is toch fantastisch om met Heracles de grens over te gaan om tegen bekende of onbekende buitenlandse clubs te spelen? Of het nou concreet iets oplevert vind ik van minder belang.
00
Robbert 14:48 6 mei 2011

Sportief heb je 100% gelijk en voor ons als supporters zou de club dit seizoen historie gaan schrijven als het gaat lukken @ Gerrit.

Echter: betaald voetbal anno 2011 kan niet alleen leven van sportief succes en de mooie historie als daar geen zakelijk belang aan hangt. Of te wel….voldoende geld opleverd. Voldoende dat het tenminste geen geld kost. Als ik de Nederlandse clubs moet geloven die al ervaring hebben met Europees voetbal, en eerst twee voorrondes moeten spelen alvorens in de Europa League te mogen meedoen, dan kan de conclusie getrokken worden dat het geld kost. Mooi het succes, voor ons supporters, leuk reis, maar de club schiet er zakelijk geen bal mee op. Tenzij Jan de spelers op een nabij gelegen camping laat verblijven in de uitwedstrijd en ze nu als een goedkope vliegtickets gaan boeken bij Easy Jet.
00
Henkuh 17:57 5 mei 2011

@Robbert en kamdanjonge

Mocht het er van komen (en ja de weg is nog lang, heel lang) is ‘t natuurlijk een enorme opsteker m.b.t. de bouw/investering van/voor ‘t nieuwe stadion. een ander iets is ÁLS we ‘t zouden halen zal er aan t huidige stadion ook al ‘t nodige moeten veranderen (geen staanplaatsen e.d.) en dat kost ook weer geld. Concreet zal ‘t ook financieël een rekensommetje worden (luxe probleem). Maaruh laten we nuchter blijven en ons eerst nog maar eens bezighouden met 15 mei en Pasveer !
00
Robbert 12:39 5 mei 2011

Henkuh…..volgens mij ga je te snel. Er moet eerst de play-off worden gehaald en vervolgens moeten we dan ook nog zien of wij de winnaar worden van deze play-off. Pas dan kunnen we aan Europa denken! En als wij eventueel Europees voetbal halen dan moeten wij ons vooraf ook niet rijk rekenen. Je moet eerst 2 voorronde wedstrijden spelen alvorens je in de Europa League mag meedoen. Als je de voorrondes niet haalt dan heeft het de club meer geld gekost dan het heeft opgeleverd. Ook de Europa League is geen vetpot. Als we daar eventueel in mee mochten spelen dan gaat dat ten koste van het resultaat in de competitie, zie FC Utrecht.

Slotsom: het zou prachtig zijn dat Heracles eventueel Europees voetbal gaat halen, ik ga meefeesten als het lukt. Maar laten we vooral niet denken dat onze club daar heel veel geld aan gaat verdienen en we daardoor flink in spelers kunnen investeren.
00
komdanjonge 16:18 5 mei 2011

precies het levert eigenlijk aleen meer uitstraling op en wat geld van eredivisie live en ook dat is bijna niks.
00
Henkuh 21:10 4 mei 2011

Ha die Robbert,
Dat Verbeek gecharmeerd van is Pasveer (én omgekeerd) is alom bekend. Het zou mij ook niet verbAZen dat Pasveer naar AZ vertrekt iets dat ik begin dit seizoen al aangeven heb. En je hebt volkomen gelijk dat Hééérááácles haast moet maken met de vervanger maar denk je niet dat men daar al (lang) mee bezig is.
Wie die vervanger ook zal worden hangt af of wij wel of geen play-off én dus europees voetbal zullen halen.
Kortom, “KWW”
00
Robbert 19:14 4 mei 2011

Ach Armenteros mag dromen en zijn mening geven over het voetbal. Dat hij graag bij Barca wil spelen is een mooi doel en goede ambitie. Voor hem en onze club is het te hopen dat dit ooit uit mag komen. Met de opbrengst kunnen Jan Smit en Co mooie dingen voor de club doen.

En wat Pasveer betreft…….ik vind dat onze club veel te lang wacht en eens een deadline moet noemen. De volger van hem moet Heracles al lang hebben gesproken. Waar is het wachten…….hom of kuit voor Pasveer. Ik hoor Tennapel op binnenkant paal vanmiddag zeggen dat AZ onze keeper zou willen hebben. Hij heeft ” in de wandelgangen van Az” vernomen dat Verbeek Pasveer heeft geadviseerd nog niet te tekenen. Als dit “wandelgangen” verhaal klopt dan zou ik het als Heracles wel weten……Morgen de nieuwe keeper presenteren. Maar Az zal nog wel niets kunnen toezeggen omdat ze Romero nog niet verkocht hebben.
00
Willem-Bonita 15:37 4 mei 2011

Als Pasveer niet bijtekent dan Babos vertrekt transfervrij bij NEC
00
Ruud.E 15:25 4 mei 2011

@henkuh ik weet wat je bedoeld hebt het stuk ook gelezen,
00
Gerrit 15:15 4 mei 2011

Ik zie trouwens net dat Babos’ contract afloopt. Als onze Pasveer niet wil verlengen, is hij misschien wel wat om volgend jaar bij ons onder de lat te staan. Degelijke keeper met veel ervaring.
00
Gerrit 14:04 4 mei 2011

Ik heb de VI nog niet gelezen, maar wat er van op internet staat vind ik het een beetje een vaag verhaal van Armenteros. Hij heeft het over dat hij nooit voor Real Madrid zou willen spelen (als ze morgen met een zak geld op de stoep staan moet ik het nog zien), en voor de rest heeft hij het over Vespa’s en Lamborghini’s en weet ik het allemaal wat.
00
Henkuh 11:48 4 mei 2011

@Ruud.E

Vooropgesteld dat ik ‘t compleet uit de context gehaald heb maar kijk maar ‘ns op
http://www.voetbalprimeur.nl of lees ff de VI van dze week dan snoel je wat ik bedap………
00
Ruud.E 11:12 4 mei 2011

@henkuh nou dat lijkt me niet ;$
00
Henkuh 08:55 4 mei 2011

even uit de context………………..
“Armenteros naar Barca !!”
00
cewi 18:39 3 mei 2011

Lekker, die 3 punten. En achteraf een geweldige wissel van Bosz door Cairo in plaats van Looms in te brengen. Had natuurlijk ook verkeerd kunnen gaan, maar ja, achteraf…
00
Ruud.E 14:15 3 mei 2011

Geweldige prestatie!
Thuis gewoon winnen van Ado.
En dan met volle vertrouwen de Play-offs in !!!
00
HAFC1903 13:57 3 mei 2011

Laatste wedstrijd word denk ik nog moeilijk tegen ADO!
Gewoon proberen te winnen want thuis is Heracles vaak de bovenliggende ploeg.

En dan het beste er proberen uit te halen in de Play-Offs!!
00
Emiel 09:00 3 mei 2011

Laatste wedstrijd gewoon knallen!…
En dan in de Play-Offs nog eenmaal laten zien wie wij zijn!

Wij zijn HERACLES!!
00
Robbert 14:36 2 mei 2011

Man @ Felix wat een gezeur over een incident van 7 JAAR GELEDEN. Meen je dat nu serieus! Hou op kerel! In 7 jaar is er veel veranderd, we zijn met onze informatie gelukkig niet meer alleen afhankelijk van Radio Almelooooooooo. Gemakzucht en lakheid van onze spelers zou wel eens vervelende gevolgen kunnen hebben. Maar ik neem aan dat Peter Bosz en Co de mannen op 15 mei wel scherp zullen krijgen en we er zoals gewoonlijk op kletsen. Een ding mag niet gebeuren en dat is verliezen!
00
FELIX Hengelo 13:18 2 mei 2011

Mooie overwinning in een vrij lelijke wedstrijd.
Ook goed gestopt door Pasveer, die penal. Welliswaar zwak ingeschoten, maar je moet wel het geduld hebben en ‘m pakken. Leek een beetje Overtoom tegen die Keeper van pisvee.

15 Mei moeten we natuurlijk vol erop en van onze eigen kracht uitgaan.
MAAR…
Ik hoop dat de concurentie beter in de gaten wordt gehouden dan tijdens het volendamdrama door Gert-Jan- radio Almelo- Verbeek. Dat amateurisme heb ik hem, en de rest van de staf zeven jaar na dato nog steeds niet vergeven.

Anyway; ik hoop en denk dat over een dag of 16 het op deze site gaat over de hoge prijzen voor de tickets Heracles-Groningen!
00
kieft8 12:22 2 mei 2011

Ja klopt WEL AFMAKEN, dat ze niet denken we zijn eral, hoewel utrecht en feyenoord ook lastige wedstrijden hebben.
Maar ik denk dat het helemaal goed gaat komen.
00
rene vak D 11:11 2 mei 2011

Een beter scenario had natuurlijk niet gekund. Feyenoord als Utrecht verliezen en zelf winnen. Inderdaad een puntje is genoeg, ook gezien ons doelsaldo.

Men kan spreken over knap seizoen Ado, maar als je wint van ADO sta je maar “5 punten” achter deze ploeg. Met daarnaast nog één van de laagste begrotingen is het zeer knap en is er dit seizoen ook het maximale goed uitgehaald. Maar nu wel afmaken over 2 weken. Vooralsnog super gedaan !!!!!
00
Andere Hans 10:33 2 mei 2011

Memed is in mijn ogen absoluut geen loser, hij heeft gewoon gelijk.

Puike prestatie jongens, op dit moment achtste, wie had dat verwacht
aan het begin van het seizoen.
Ook al mocht het mis gaan in de laatste wedstrijd, dan nog een perfect
seizoen weer meegedraaid in de eredivisie!
Beetje dom van Effie, ook niet prachtig gespeeld maar wel 3 punten, menig
clubbestuurder zal jaloers op ons cluppie zijn, ik ben trots.
00
memed 09:49 2 mei 2011

Mooie soeportters zijn jullie. Met zo geweldige prestatie zijn maar vijf reacties. jullie moeten je schamen!jullie zullen opstan alleen als wij niet 8e worden wat ik niet hoop.in dat geval moeten jullie ok blijven slapen
00
imkexxhafc 09:59 2 mei 2011

memed leer jij maar eerst nederlands typen.
loser
00
marccie 09:31 2 mei 2011

minstens een gelijk spel tegen ADO en we spelen weer play offs! HEERLIJK!

En Ajax kampioen ipv FCT dan kunnen wij nog zeggen dat wij vaker kampioen zijn geweest 😉
00
stefanD 21:10 1 mei 2011

Mooie sfeer in het uitvak! Complimenten voor iedereen daarzo. Heb erg genoten! Over 2 weken de play-offs vaststellen en ons ploegje steunen
00
kieft8 20:28 1 mei 2011

Ja, ik hoop ook FCG.
FCG-HAFC
RJC-ADO
en dan HAFC-ADO!
en dan……… EUROPA IN, het is nog te ver weg maar ik begin alvast met dromen.
00
komdanjonge 20:07 1 mei 2011

hoppa krijgen we mooi nog eens 2 extra wedstrijden en ben de zeker bij!!!
hopelijk krijgen we groningen.
00
Daniel 17:27 1 mei 2011

Dit mogen we eigenlijk niet meer weggeven thuis tegen ADO.

Topprestatie!
00