Zondagmiddag speelt Heracles zijn laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen ADO Den Haag. De Heraclieden hebben aan één punt genoeg om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. Eerder dit seizoen verloor Heracles met 3-2 in Den Haag.

Heracles kan met vertrouwen de wedstrijd in gaan. De ploeg van Peter Bosz speelt vooral na de winterstop erg goed en staan dan ook nu verdient op de achtste plaats. Twee weken geleden won Heracles met 1-2 bij NAC Breda tegen tien man. De concurrentie (FC Utrecht en Feyenoord) verloor en daardoor staat Heracles nu twee punten los van FC Utrecht. Trainer Peter Bosz kan zondag niet beschikken over topscorer Everton Ramos da Silva. De Braziliaan pakte na 2x geel een rode kaart tegen NAC Breda. Het meespelen van Birger Maertens leek eerst twijfelachtig, maar volgend Bosz kan de verdediger zondag gewoon spelen. De Belg heeft tijdens de training zijn knie wat overstrekt. Peter Bosz wil tegen ADO het goede gevoel proberen vast te houden. “Wij moeten het goede gevoel proberen vast te houden. ADO Den Haag heeft een aantal zeer goede spelers en het is een goed geheel. Ze hebben uit gewonnen bij Ajax en PSV, we zullen dus zeer scherp en geconcentreerd moeten spelen. We gaan proberen te winnen en als dat lukt dan hebben we de play-offs gehaald. Maar ik ben nog helemaal niet bezig met de play-offs, we focussen ons volledig op ADO Den Haag. Na de winst bij NAC en de uitslagen van onze concurrenten hebben we een goede positie, maar we zijn er nog niet.”

In ADO Den Haag treft Heracles een zeer goede ploeg die dit seizoen vriend en vijand verrast met de uitstekende prestaties. De ploeg van John van den Brom stond op een gegeven moment zelfs vierde op de ranglijst. Momenteel staan ze een plek hoger als Heracles (7e). Bij ADO Den Haag is het een seizoen waarin alles klopte. Met enkele aankopen als Kubik en Bulykin en de nieuwe trainer John van den Brom vallen de puzzelstukjes precies op zijn plaats. De Hagenezen zijn al verzekerd van de play-offs en willen met een overwinning in Almelo de play-offs met een goed gevoel beginnen. “Het gaat vooral op het gevoel. Als je wint van Heracles, ga je met een lekker gevoel de play-offs in. De wedstrijden volgen al heel kort op de laatste wedstrijd. Bovendien kunnen wij nog vijfde worden. Voor de club is dat prettig, omdat er meer premies binnenkomen. Ten slotte geeft de eindstand weer invloed op wie je treft in de play-offs en of je eerst thuis of uit speelt. Reden genoeg om er vol tegenaan te gaan.” Trainer John van den Brom kent op N’Toko na geen personele problemen in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles.

Heracles Almelo – ADO Den Haag
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: E. Janssen
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (6)

Reageer nu!