Heracles heeft vanmiddag met 3-0 gewonnen van ADO Den Haag. Door deze overwinning zijn de Heraclieden verzekerd van de play-offs voor Europees Voetbal. In een wedstrijd die lang moeizaam verliep, scoorden Willie Overtoom twee maal en Samuel Armenteros namens Heracles.

Heracles trad aan met Marko Vejinovic als vervanger van de geschorste Everton Ramos da Silva. De ploeg van Peter Bosz domineerde de eerste helft, maar kwam niet verder dan de zestien. Het positiespel zag er verzorgd uit maar alleen de eindpass ontbrak eraan. Door de voorzichtigheid duurde het ook lang voor dat de eerste kans genoteerd kon worden. Marko Vejinovic schoot hoog over na ruim een half uur spelen. Vlak voor rust kreeg Heracles nog de beste kans. Samuel Armenteros kon van dichtbij met een schot doelman Gino Coutinho niet verschalken. De ruststand bleef dus 0-0.

Ook na rust was het Heracles dat het betere van het spel had. De Heraclieden hadden moeite om een gaatje in de defensie van ADO te vinden. Daarnaast werd ADO niet gevaarlijk en loerde het op een counter. Na een dikke 70 minuten spelen werd Samuel Armenteros foutief tegen gehouden in de zestien in ging de bal op de stip. Willie Overtoom schoot onberispelijk de penalty raak: 1-0. Na de penalty leek de scherpte er aan ADO-zijde eraf en kon Heracles uitlopen na een 3-0 overwinning. Vijf minuten voor tijd maakte Willie Overtoom op aangegeven van invaller Glynor Plet er 2-0 van en twee minuten voor het einde zorgde Samuel Armenteros voor de eindstand. Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van de zes vertrekkende spelers en konden de supporters een kaartje kopen voor de play-off wedstrijd van komende donderdag thuis tegen FC Groningen (aanvang: 20:45 uur).

Sponsoren

Reacties (57)

Reageer nu!