Heracles heeft vanavond zijn eerste play-off wedstrijd gewonnen van FC Groningen. In het Polman Stadion werd het 3-2, waar ook een 5-2 zege niet had misstaan geweest gezien de vele kansen die de Heraclieden kregen. Voor Heracles scoorden Darl Douglas en Armenteros twee maal. Aankomende zondag in Groningen volgt de return in de Euroborg.

Het duel tussen de nummer 8 en 5 van de competitie begon aardig. Heracles kwam al naar zes minuten spelen op voorsprong. Een schot van Everton Ramos da Silva werd niet goed gekeerd door Luciano waarnaar de bal precies voor de voeten van Samuel Armenteros kwam die de 1-0 kon binnen tikken. De beginfase was zeer aantrekkelijk. Heracles ging door met aanvallen om de voorsprong uit te breiden. Nog geen tien minuten later lag het tweede doelpunt erin. Darl Douglas kon ongehinderd naar binnen trekken en verschalkte Luciano met een diagonaal schot: 2-0. Het leek een droomstart voor Heracles, maar nog geen minuut later was het alweer 2-1 door slecht verdedigen aan Heracles-zijde. Dusan Tadic kon eenvoudig Jonas Ivens bedienen die van dichtbij binnen schoot. Dit bleef ook de ruststand na 45 minuten spelen.

In de tweede helft was de eerste goede kans voor FC Groningen. Leandro Bacuna verprutste de kans en zo bleef het 2-1 voor Heracles. Heracles domineerde de tweede helft en bleef zoeken naar een marge van 2 doelpunten. Dit gebeurde dan ook na tien minuten spelen in de tweede helft. Een hoekschop van Mark-Jan Fledderus belandde precies op het hoofd van Samuel Armenteros die van dichtbij simpel raak kon koppen. Opnieuw konden de Heraclieden niet lang genieten van deze voorsprong, want opnieuw werd er achterin niet goed verdedigd. Geen minuut later was de stand alweer 3-2 nadat Leandro Bacuna een fout achterin kon afstraffen. De wedstrijd speelde zich af in een moordend tempo en Heracles in het resterende deel van de wedstrijd enorme kansen om alsnog de marge te vergroten. Everton Ramos da Silva kreeg aantal goede kansen en Mark-Jan Fledderus raakt nog de lat. FC Groningen moest de wedstrijd vlak voor tijd met tien man uitspelen nadat Kieftenbeld 2x geel had ontvangen van scheidsrechter Wegereef.

Heracles kon helaas met de fantastische steun van het publiek de score niet verder uitbreiden en zo bleef het toch een beetje teleurstellend slechts 3-2. Of de 3-2 zege voldoende is voor de return in Groningen zullen we zondag zien. Met de massale steun van de Heracles-fans moet de volgende ronde gehaald kunnen worden als de Heraclieden ook net zo hartstochtelijk spelen als vanavond.

Sponsoren

Reacties (43)

Reageer nu!