Birger Maertens keert mogelijk terug naar zijn vaderland België. Diverse Belgische media melden dat Westerlo en Zulte Waregem interesse hebben getoond in de 2-voudig Belgische internatonal, die eerder speelde voor Club Brugge.

Westerlo zou nog het dichtsbij een akkoord zijn met Birger Maertens. De Belg heeft het naar eigen zeggen wel gezien in Nederland en geeft de voorkeur naar een terugkeer naar België. De 30-jarige Maertens heeft bij Heracles echter nog wel een doorlopend contract tot medio 2013. De robuuste verdediger speelde tot nu toe 97 wedstrijden voor Heracles en scoorde daarin twee maal.

Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!
Daniel 20:25 9 juni 2011

Als ie weggaat hoop ik wel dat het bestuur een nieuwe centrale verdediger aantrekt met minstens 5 jaar ervaring op het hoogste niveau. Niet zo’n broekie van 19/20..
00
Arthur 12:38 29 mei 2011

@PS1973: Helemaal mee eens! Als hij heimwee heeft o.i.d. dan had hij dat ook moeten bedenken toen hij bijtekende.
00
snowie 14:38 26 mei 2011

Hij zal in ieder geval niet voor 2 stuivers de deur uitlopen, want hij heeft nog een doorlopend contract.
Dat hij terug wil naar Belgie is opzich redelijk begrijpelijk alleen zou ik het niet begrijpen als hij naar westerlo of zulte waregem gaat. Dat is zeker geen sportieve/financiele verbetering. Maar eerst zien dan geloven, want het zijn steeds anderen die over zijn situatie praten en niet hijzelf.
00
Damy 13:23 26 mei 2011

@heraclied

Iedereen mag zijn mening hebben over een bepaalde speler, bestuurder en technische staf. Maar ik vind jouw reactie eigenlijk een beetje slap. Deze man heeft in mijn ogen de verdediging bij Heracles weer neergezet samen met van der linden. Ik weet niet op jij de tijd nog kunt herinneren dat wuytens en rahim met elkaar in de verdediging stonden maar dat wat dat betreft een ramp t.o.v dit duo. Ook vind ik jouw standpunt erg slecht ‘het is in jouw ogen een verwende Belg’. Nou ik weet niet wat jij onder verwend verstaat maar ik heb hem nooit horen klagen dat hij weg wou, omdat hij graag zijn zoontje wou zien. Weet je als die echt zo verwend was, dan had die Heracles allang de rug toegekeerd en had die nu allang weer in Belgie gevoetbald! Ik ben heel eerlijk erin. Ik zou niet weten wie Heracles als vervanger voor Birger zou moeten halen. Nogmaal IK hoop dat hij blijft en mocht die weggaan dan ga ik ervan uit dat ons bestuur een aantal vervangers op het oog heeft die hem kunnen vervangen!
00
Marvin 11:04 26 mei 2011

Geweldige verdediger die ”normaal gesproken” nooit bij Heracles zou moeten voetballen maar veel hoger. Ik neem aan dat als Birger vertrekt er wel een adequate vervanger wordt aangetrokken?
00
PS1973 10:17 26 mei 2011

Elk halfjaar verschijnt een verhaal over Maertens dat hij terug wil naar België.

Ik moet het eerst zien.
00
Heraclied 09:42 26 mei 2011

geen ramp, Birger is wel vervangbaar
ze mogen van mij die hele verdediging wel weg doen op v.d.Linden na.
Er lopen toch verdedigers rond die 3 of 4 x zo goed zijn in de jupilerleage of top klasse
doe maar weg, verwende belg
00
Pin 10:13 26 mei 2011

Jaja…. Iemand heeft er zo te zien verstand van :S

Het zou erg jammer zijn en Maertens is niet zomaar vervangbaar
je trekt de hele basis weer uit elkaar
00
heraclassic1961 18:44 27 mei 2011

Het zou enorm jammer zijn als er weer een stukje routine uit het elftal verdwijnt. Na Mark-Jan nu waarschijnlijk Birger. Het zijn wel 2 spelers (steunpilaren) met een ENORME wedstrijdmentaliteit, echte winnaars dus! De eventuele vervangers moeten maar aantonen dat ze uit hetzelfde hout zijn gesneden. WANT ZONDER STRIJD GEEN WINST!!!

Zwart-witte groet,

Heraclassic1961

Hoorn (N.H)
00