Nieuwe StadionHeracles Almelo lijkt weer wat dichterbij de bouw van het nieuwe stadion te komen. Het college van burgemeesters en wethouders heeft de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met een lening van maximaal 15 miljoen euro voor het nieuwe stadion van Heracles aan de Weezebeeksingel. Het college ondersteunt het initiatief tot bouw van een stadion voor Heracles Almelo vanwege de maatschappelijke en economische waarde die een betaald voetbalorganisatie heeft voor de gemeente.

Geldlening
Het college heeft besloten in principe bereid te zijn medewerking te verlenen aan een geldlening van maximaal vijftig procent van de bouwkosten van het stadion, de grondkosten, de aan te leggen infrastructuur en het aanleggen van de parkeervoorzieningen, tot een maximum leningsbedrag van € 15 miljoen.

Voorwaarden
Aan de geldlening worden voorwaarden verbonden om de risico’s voor de gemeente te beperken. Deze betreffen onder meer het recht van eerste hypotheek en een jaarlijks sluitende exploitatie van zowel de BVO als de Stichting Stadion. Inmiddels is overeenstemming bereikt met de amateursportverenigingen over de herinrichting van het sportpark Ossenkoppelerhoek. Ook dit was een voorwaarde.

Locatie
Uit onderzoek blijkt dat de locatie aan de Weezebeeksingel, waar ook het huidige stadion zich bevindt, de meest geschikte locatie is, onder andere vanwege de goede bereikbaarheid vanuit Almelo én omgeving.

Besluitvorming
De informatieve raadsvergadering over het raadsvoorstel staat gepland voor dinsdag 14 juni. Op dinsdag 12 juli is dan de besluitvormende raadsvergadering over onder andere de eventueel te verstrekken geldlening.

Bron: Gemeente Almelo

Sponsoren

Reacties (10)

Reageer nu!
De Aal 22:42 9 juni 2011

Had de kop niet moeten zijn:
“Gemeente Almelo steunt alleen haar nieuwe Sky-box in het nieuwe stadion” en draait de ballen van de rest er af?

Vanaf nu hebben we het over Heracles en niet meer over Heracles Napoli.
00
marcel vak L 22:16 7 juni 2011

Zoals ik al eerder heb gezegd, maar bij velen toen de reactie kwam almelo hoort bij heracles????????

de naam verranderen in gewoon weer Heracles en niet heracles almelo.
Het nieuw te bouwen stadion buiten de gemeente Almelo plaatsen.
Want de gemeente wil heracles niet helpen punt.
Ze (de gemeente) wil een heleboel voorwaarden aan de deal vastplakken omdat het om veel geld zou gaan??
Heren van de gemeente HOEVEEL KOST HET NIEUW TE BOUWEN GEMEENTEHUIS DAN ???????
Het aanzicht van het gemeentehuis is belangrijker dan de toekomst van heracles.

Zwartwitte groet
00
Henkuh 22:05 7 juni 2011

@RoyHafc

Ik las ‘t ook net…………………. Wat een totaal verkeerde houding van “onze” gemeente !!
Als je in heel Nederland aan een willkeurig iemand vraagt waar denk je aan als je Almelo hoort dan krijg je twee antwoorden nml, “Herman Finkers” en “Heracles”. JS en de zijnen hebben Almelo duidelijk op de kaart gezet ook moet “onze” gemeente weten dan JS en de zijnen geen gekke dingen doen/vragen. hij is tenslotte door zijn zuinigheid en beleid niet voor niets zo ver gekomen (én met Heracles én zelf !!). “Onze” mag zich best wel eens de vraag stellen welk risico ze eigenlijk lopen……………………… !! Ben benieuwd hoelang JS nog voorzitter is…….. !!
“Ja dat kan allemaal in Almelo, de stad waar……… enz enz”
Gemeente Almelo oprechte dank !!
00
RoyHafc 21:52 7 juni 2011

Heracles-preses Smit hekelt gemeente Almelo: ‘Dit lijkt echt nergens op’
Dinsdag, 7 juni 2011 om 22:10

Jan Smit, voorzitter van Heracles Almelo, heeft maandagavond hard uitgehaald naar de gemeente Almelo. De preses wil een geldlening van vijftien miljoen euro voor een nieuw stadion, maar de overheid heeft een enorme reeks voorwaarden opgesteld. “Onacceptabel”, tekent TC/Tubantia op uit de mond van de bestuurder.
/

“De gemeente heeft geen enkel zakelijk inzicht”, begint Smit zijn relaas. “Ze willen 120 zekerheden dat ze hun geld terugkrijgen. Zo kunnen we echt niet verder. Ze hebben blijkbaar geen enkel vertrouwen in ons. Nu de gemeente de gelegenheid krijgt om alles rond het nieuwe stadion af te ronden zetten ze de hakken in het zand. Echt, dit lijkt nergens op.”

Met name de ‘aanvullende en absurde rentevoorwaarden’ van de gemeente zitten Smit hoog. “Dit houden we nooit vol. Ik heb ook geen zin om aan een dood paard te trekken. Zo kunnen we niet verder.” In een eerder stadium verhelderde Smit de situatie al eens. “Inmiddels zijn we al drie jaar bezig met het nieuwe stadion en iedereen blijft maar kakelen. Dan weer moet deze procedure aangevraagd worden, dan weer drie. En dan komt er weer een bijdehand uit de politiek die de noordkant van Almelo als locatie oppert, hetgeen ook weer onderzocht moet worden”, zei de preses destijds.

Kortom: Het stadion komt er nooit! TYFUS GEMEENTE.
00
Robbert 19:32 1 juni 2011

Het verhaal in Tubantia is zeer verwarrend. Eerst hebben ze het erover dat Heracles € 850.000 wil hebben en verderop praten ze dat DE STICHTING STADION HERACLES ALMELO het geld nodig heeft omdat ze al € 550.000 hebben uitgegeven. De stichting is wel wat anders dan Heracles Almelo. De Stichting wordt straks eigenaar van het stadion met Heracles Almelo als huurder. De Stichting staat dus helemaal los van de BVO Heracles Almelo. De kop ” dat de gemeente Heracles het bedrag weigert” is daarom helemaal verkeerd uitgelegd en is stemmingmakerij. Want volgens mij heeft DE STICHTING die 8,5 ton nodig en niet de BVO.

Verder is het volgens mij een storm in een glas water, want als die 15 miljoen er komt en 10 miljoen kan de club zelf binnen halen dan heb je met 25 miljoen genoeg om te gaan bouwen en kun je dan die 8,5 met de stichting alnog verrekenen.
00
heinrich 15:22 1 juni 2011

Volgens de Fc Tubantia heeft het college van B&W vorig jaar al voorgesteld aan de gemeenteraad om de lening van 15 miljoen euro te verstrekken.
Maar waar de Fc Tubantia nu over schrijft is dat Heracles al 550.000 euro in de voorbereiding heeft gestoken en nog eens 850.000 euro op korte termijn nodig heeft.
Dit wil de gemeente niet voorschieten en dat is nieuws wat ik alleen in de FC Tubantia lees
00
heinrich 14:08 1 juni 2011

Fc Tubantia heeft heel ander nieuws!!!
00
Robbert 15:07 1 juni 2011

Welk nieuws……….vertel!
00
Pin 13:32 1 juni 2011

Duurt allemaal veels te lang…. Eerst de eerste schop in de grond (bezwaren e.d. zullen ook vast wel komen) en dan gaan we juichen 🙂
00
Robbert 11:42 1 juni 2011

Goed bericht, maar we zijn er nog niet. Dit is een college besluit, nu moet de raad nog zijn mening geven en het nodige over zeggen. Dat is nog geen gelopen koers. Van de VVD, D66 en CDA verwacht ik een positief besluit. Van de PvdA en de overige partijen moet ik het nog zien. Het worden nog spannende maanden. Positief is natuurlijk ook dat ze er met de amateursclubs uit zijn.
00