Het is nog maar de vraag of de bouw van het nieuwe stadion voor Heracles doorgaat nu er een oplossing is voor de omliggende voetbalclubs. Heracles  en de Stichting Stadion Heracles willen niet meewerken aan de voorwaarden die de gemeente stelt bij de lening.  Het gaat om een lening van 15 miljoen, zijnde de helft van de bouwkosten.

Heracles-voorzitter Jan Smit zei de afgelopen week al „geen zin meer te hebben om aan een dood paard te trekken”. Hij stapt op als het nieuwe stadion er niet komt. Ook de afgezanten die namens de Stichting Stadion Heracles Almelo met de gemeente overleggen zijn zeer teleurgesteld over ‘het gebrek aan vertrouwen bij de gemeente en het ontbreken van flexibiliteit in de voorstellen.’ Accountant André Oude Weernink: „Er is onvoldoende basis voor vertrouwen bij de gemeente. Ze gooien de boel met niet werkbare voorstellen op slot. Zo kunnen we niet verder.”

De grootste knelpunten zitten in de leningsvoorwaarden die de gemeente stelt: extra rente ter afdekking van het risico, het niet verstrekken van een voorschot voor aanloopkosten en het uitsluiten van flexibiliteit in de onderhandelingen met particuliere investeerders. Bovendien wil de stichting liever zelf geld lenen, gekoppeld aan een gemeentelijke garantie. Daarnaast weigeren Heracles en de stichting mee te betalen aan de infrastructuur en willen ze liever de benodigde grond in erfpacht nemen dan het aankoopbedrag van 8,2 miljoen euro neerleggen.

Bron: TC Tubantia

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!
rono 18:54 19 juni 2011

moet er geen handtekeningactie komen? kan mi ook digitaal? anders iemand even overleggen met andere sites (oa hart voor heracles). PSV heeft bijv. 16000 handtekeningen opgehaald.
00
Pepsels 19:53 18 juni 2011

Shit, ik lees net een tweet van Heracles Headlinez, Smit wil opstappen ?!?!?!? http://bit.ly/kQzFQG
00
Henkuh 16:55 18 juni 2011

Vandaag G-voetbal in ‘t Polmanstadion !! Veel deelnemers en belangstelling maaruh niemand van de Gemeente Almelo (hoezo sociaal/maatschappelijk betrokken !!).
00
Henkuh 07:59 16 juni 2011

@Robbert

Ben ‘t met je eens de opkomst was (zeer) mager !! Dit pleit ook niet echt maar goed voor de diehards die er wel waren heb ik respect. Robbert, ‘t is jammer dat we elkaar alleen via deze site kennen en niet weten van elkaar hoe we er uit zien anders hadden we na afloop nog even kennis kunnen maken want wij waren er nl wel bij en voor al die supporters die er niet bij waren zal wel gelden, “Uit ‘t oog is nog niet uit ‘t hart….!!” hopen op een positieve afloop.

Garoet’n,
Henkuh
00
Robbert 19:03 15 juni 2011

Ik wordt triest van de opkomst gisterenavond. Veel te weinig fans, waar was iedereen nu! Leggen we ons al neer bij de eisen van de gemeente, en mogelijk dat het hele plan niet doorgaat. Of schelden we alleen op dit forum en zijn er niet als we er moeten zijn!. Respect voor de 35 man die er wel waren, waar waren die andere 1465 mannen en vrouwen?
00
heinrich 15:04 15 juni 2011

Wat een slaapverwekkende site is dit geworden.
00
komdanjonge 15:49 15 juni 2011

Echt he!
Vooral als je het vergelijkt met andere suporters forums.
00
Matthijs 08:05 16 juni 2011

Er niks anders als voorheen. Op HAFC.nl maakten de reacties en discussies het tot een actuele boeiende site. Helaas is er blijkbaar weinig stof tot discussie.
00
luc 14:34 15 juni 2011

hey harde werker !! hahahaha.
stadion komt er wel moet ook kan beewee ook een seizoenkaart halen ! burp
00
Marvin 13:59 15 juni 2011

Het concept van het competitieschema 2011/2012 is ook bekend. We spelen in de 1e speelronde uit tegen FC Groningen en in de 2e ronde thuis tegen Excelsior zoals het er nu voorstaat.
00
Romano 13:55 15 juni 2011

dit volgende staat de de site van de gem. almelo

College Almelo ondersteunt initiatief voor nieuw stadion Heracles
14 juni 2011 – Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om in te stemmen met het verlenen van een geldlening van maximaal €15 miljoen aan de Stichting Stadion Heracles Almelo voor het bouwen van een nieuw stadion aan de Weezebeeksingel (naast het huidige stadion). Op dinsdag 14 juni is er een informatieve raadsvergadering over het voorstel. Het voorstel staat voor besluitvorming geagendeerd op dinsdag 12 juli.

Geldlening
Het college heeft besloten in principe bereid te zijn medewerking te verlenen aan een geldlening van maximaal vijftig procent van de bouwkosten van het stadion, de grondkosten, de aan te leggen infrastructuur en het aanleggen van de parkeervoorzieningen, tot een maximum leningsbedrag van € 15 miljoen. Het college ondersteunt het initiatief tot bouw van een stadion voor Heracles Almelo vanwege de maatschappelijke en economische waarde die een betaald voetbalorganisatie heeft voor de gemeente.

Voorwaarden
Aan de geldlening worden voorwaarden verbonden om de risico’s voor de gemeente te beperken. Deze betreffen onder meer het recht van eerste hypotheek en een jaarlijks sluitende exploitatie van zowel de BVO als de Stichting Stadion. Inmiddels is overeenstemming bereikt met de amateursportverenigingen over de herinrichting van het sportpark Ossenkoppelerhoek. Ook dit was een voorwaarde.

Locatie
Uit onderzoek blijkt dat de locatie aan de Weezebeeksingel, waar ook het huidige stadion zich bevindt, de meest geschikte locatie is, onder andere vanwege de goede bereikbaarheid vanuit Almelo én omgeving.
00
henk n 13:05 15 juni 2011

Ben het eens met die topic , of anders een handtekening actie op de site.
Wil de gemeente dan nog niet normaal meewerken,dan volgend seizoen de naam “‘Almelo”‘ graag niet meer achter HERACLES zetten.
gr henkie n
00
sander1 10:48 15 juni 2011

@ arjans

inderdaad die bedoelde ik, bedankt!
00
Marko 10:47 15 juni 2011

Het stadion zal er niet komen vrees ik. Ik geef het op
00
arjans 22:10 14 juni 2011

@ sander1

Ik denk dat je dit bedoelt ( weet haast wel zeker )

Booker T & The Mgs – Time is tight
00
sander1 15:54 14 juni 2011

ik vind het een vorm van concurrentievervalsing dat de ene gemeente de betaald voetbalclubs wel steunt en de andere gemeente niet. heracles heeft nog nooit hoeven aankloppen bij de gemeente om geld, andere clubs zitten in de schulden en de gemeente pompt er weer geld in.

en wat is nog het ergste, de gemeente verdient hier gewoon geld aan en wil niet meewerken..

offtopic:
wie weet hoe het nummer heet dat elke wedstrijd gespeeld wordt bij het omroepen van de opstellingen?
00
HAFC-1903 15:44 14 juni 2011

Het zou wel handig zijn geweest als er een aparte topic was gemaakt met een oproep
voor vanavond. heb nu het idee dat maar weinigen het weten, en er zo dus ook niet veel
heen gaan!
00
luc 07:29 14 juni 2011

zou er graag bij zijn vanavond,maar zit in benidorm.
zet hem op vanavond !!
00
BeeWee72 20:39 14 juni 2011

Patser! 😉
00
komdanjonge 12:35 13 juni 2011

weet iemand hoelaat het is?
van begin tot het eind dan he, maar waar hebben ze het morgen dan precies over want de beslissing is toch pas op 2 juli!
00
bennie zwakenberg 13:31 13 juni 2011

de raadsvergadering begint morgenavond om 20.00uur. ik ben erbij.
00
dolfijnen 12:15 13 juni 2011

Ik vind dit grof schandalig van de gemeente. Het is juist een grote aanwinst als Heracles Almelo een nieuwe stadion krijgt. Ik snap soms echt de politiek niet sorry als ik nu iets zeg wat niet mag maar het zijn luie donders die mensen in de politiek bij de gemeente almelo. de gemeente almelo kan niet zonder Heracles Almelo.

stem gewoon in voor die stadion.
00
daanhafc 10:54 13 juni 2011

Hoelaat moet iedereen bij het gemeentehuis zijn dan?
Is er vanuit de supportersverenigingen iets georganiseerd?
00
Robbert 10:10 13 juni 2011

PS kom HAFC de beide supp verenigingen roepen hun leden en andere Heracles fans op om dinsdag a.s. naar het stadhuis te komen. Er mogen 150 man naar binnen, buiten moeten er op zijn minst 1500 staan om hun ongenoegen kenbaar te maken. De politieke druk moeten wij opvoeren, want uiteindelijk bepaald de gemeente raad.
00
Robbert 09:56 13 juni 2011

Vind ik ook Heinrich Dost is niet meer, er zijn veel belangrijkere zaken voor Heracles aan de orde. De groei en verdere ontwikkeling van onze club staat op het spel. Ik vind dat er maar mat gereageerd wordt hier. Blijkbaar vinden veel fans het wel best zo. Het maakt hun geen donder uit of we nu een eredivisie of eerste divisieclub zijn. Nauw ik wel, ik heb geen zin meer aan Top Oss en Veendam uit om eens wat te noemen. We zullen zien of onze gemeente het belangrijk vindt of ze in deze stad een gezonde eredivisieclub wil hebben, of dat ze er geen moeite mee heeft dat Heracles een klasse lager gaat spelen.
00
Robbert 11:30 12 juni 2011

Heracles zonder Almelo en Almelo zonder Heracles , dat is een twee-eenheid sinds 1903 en kun je niet los van elkaar koppelen en dat zal ook niet gebeuren. Zoals de zaken er nu voorstaan hebben beide kampen schuld vind ik. Aan de ene kant de gemeente door niet vanaf dag 1 dat ze steun aan de club gaf aan te geven wat de randvoorwaarden van de lening zou zijn. En dan heb je natuurlijk ook nog onze club en de stichting die (na het nu schijnt) ook niet vanaf dag 1 hebben aangegeven wat bij hen de financiele mogelijkheden zijn en hoe ze de exploitatie zien. De ene partij wordt verrast terwijl in deze fase van het proces er geen verrassingen hadden mogen komen. Al deze partijen zijn vanaf dag 1 van de onderhandelingen niet oprecht en open naar elkaar geweest en dan loop je tegen de huidige situatie aan.

Ik heb er echter wel vertrouwen in dat ze er alsnog uit komen, want de gemeenteraad beslist uiteindelijk en ik verwacht dat daar een meerderheid is die de club verder wil helpen en er vanuit de raad een oplossing komt. Wij als fans moeten er wel staan als het er op aankomt, massaal zodat die zeurpiet Bert Kuiper (oud wethouder die veel geld van de gemeenschap heeft verkwanseld samen met zijn maatje Sjoers) niet kan zeggen dat de opkomst toch maar “magertjes” was.
00
rono 09:29 12 juni 2011

skybox met de gemeente opzeggen en de naam ‘almelo” van de naam afhalen is dan het 1e wat je moet doen als het niet doorgaat, want die gratis promotie voor almelo hoeft dan ook niet meer. Zo’n bijzondere stad is het nou ook niet en ze worden elk weekend in positieve zin gratis genoemd. Misschien is een omliggende gemeente wel bereid om mee te werken en moeten we dan maar verhuizen, beter een stukje reizen voor de eredivisie van op de fiets naar de jupiler league. Kijk naar andere gemeentes als den bosch (scheldt 1,6 miljoen schuld weg), eindhoven of venlo die wel haar nek uisteken en arnhem in het verleden. wat zijn nu daadwerkelijk de kosten voor de gemeente almelo? stelletje losers.
00
Pepsels 08:58 12 juni 2011

Je zou bijna beginnen te denken dat er alleen maar Twente supporters in ons gemeentehuis rondlopen. Sabotage van binnenuit. Alles wat ook maar een beetje te veel naar Almelo verwijst het stadion uit. Weg Sky-box, weg ruitjes, weg “dat kan allemaal in almelo”. Kost ook niet te veel. Er is vast wel een ander voor de sky-box te krijgen, stoeltjes herlokeren en “een gouden hart” uit de speakers tijdens rust.
Gemeente Almelo, u wordt bedankt….. (NOT)
00
willemvakc 01:01 12 juni 2011

ik heb het helemal gehad met die verraders van de gemeente.kuyk Andela en de grootste verrader woudenberg. voor de verkiezingen de grootste praatjes alleen maar om stemmen te trekken met zijn vvd.En ik ben er ook nog ingetrapt.Nou dat is 1 keer maar nooit meer.Ik ben het er ook roerend mee eens dat er vanuit de supporters actie moet worden gevoerd.Niet alleen door de supportersverenigingen maar ook de supporters die niet bij een supporters vereniging zijn aangesloten.Wat Heracles nu bereikt heeft mag absoluut niet verloren gaan.massaal optrekken naar het stadhuis en onze stem laten horen.Gem Almelo heeft geen hart voor Heracles.Dat is nu volkomen duidelijk.Heracles moet zich niet in de schulden steken daar heeft de stichting en Heracles zelf helemaal gelijk aan Ik kan nog wel even doorgaan maar eindig dit bericht.Gemeente Almelo schaam je diep om een club te laten vallen als een baksteen.In 1 woord bah.
00
RoyHafc 23:30 11 juni 2011

Wat een ongelooflijk KUT volk zit daar in de politiek, een stadhuis van vele miljoenen kan blijkbaar wel, maar het enigste dat Almelo op de kaart zet, namelijk Heracles, kan geen hulp gebruiken!! Ze verdienen er nota bene nog geld aan, wat een DIEP TRIEST zaakje zit daar in de politiek!
00
Robbert 23:22 11 juni 2011

Het wordt nu echt tijd dat wij ons als supporters laten horen, dat wij ons niet laten piepelen door de politiek. Te beginnen a.s. dinsdag. Ik verwacht actie vanuit de supportersverenigingen. Onder de leus ” geen stadion, geen stadhuis” kunnen we een statement maken. Of “het stadhuis betalen wij, ons stadion de club” zou ook een leuke kunnen zijn. Mogelijk zij er fans hier die andere opties hebben. Dat wij in beweging moet komen staat als een paal boven water.
00
FELIX Hengelo 22:36 11 juni 2011

Het zou diep triest zijn als de gemeente weer terugkrabbelt.
De resultaten van,met name, de laatste twee seizoenen zijn bizar goed geweest. Ik heb sinds de promotie elk jaar gehoopt op de vijftiende plaats en alles daar boven als bonus gezien.
Als het nieuwe stadion er niet komt is het wachten op degradatie en wat dat betekend kun je aan, pakweg Sparta, Volendam of RBC zien.

Mocht het echt niet doorgaan, dan ook maar gelijk de naam S.C.Heracles, zonder almelo terug en ook dat achterlijke logo (gebroken hart in drie ruitjes van het gemeentewapen) weer terugveranderen in Hart voor heracles.

Zullen wel veel “Born,live & die in Almelo-gasten oneens met me zijn, maargoed, ik ben geen Almelo-supporter; Ik ben een Heracles-supporter.
00