Het is nog maar de vraag of de bouw van het nieuwe stadion voor Heracles doorgaat nu er een oplossing is voor de omliggende voetbalclubs. Heracles  en de Stichting Stadion Heracles willen niet meewerken aan de voorwaarden die de gemeente stelt bij de lening.  Het gaat om een lening van 15 miljoen, zijnde de helft van de bouwkosten.

Heracles-voorzitter Jan Smit zei de afgelopen week al „geen zin meer te hebben om aan een dood paard te trekken”. Hij stapt op als het nieuwe stadion er niet komt. Ook de afgezanten die namens de Stichting Stadion Heracles Almelo met de gemeente overleggen zijn zeer teleurgesteld over ‘het gebrek aan vertrouwen bij de gemeente en het ontbreken van flexibiliteit in de voorstellen.’ Accountant André Oude Weernink: „Er is onvoldoende basis voor vertrouwen bij de gemeente. Ze gooien de boel met niet werkbare voorstellen op slot. Zo kunnen we niet verder.”

De grootste knelpunten zitten in de leningsvoorwaarden die de gemeente stelt: extra rente ter afdekking van het risico, het niet verstrekken van een voorschot voor aanloopkosten en het uitsluiten van flexibiliteit in de onderhandelingen met particuliere investeerders. Bovendien wil de stichting liever zelf geld lenen, gekoppeld aan een gemeentelijke garantie. Daarnaast weigeren Heracles en de stichting mee te betalen aan de infrastructuur en willen ze liever de benodigde grond in erfpacht nemen dan het aankoopbedrag van 8,2 miljoen euro neerleggen.

Bron: TC Tubantia

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!