Er lijkt na een verzoenend gesprek afgelopen week tussen de gemeente Almelo en Heracles Almelo een oplossing zijn gevonden voor het conflict over de bouw van het nieuwe stadion voor Heracles Almelo, aldus RTV Oost. Eerder stelde de gemeente Almelo onhaalbare voorwaarden voor de lening van 15 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe onderkomen voor Heracles Almelo.

Deze week zijn beide partijen om de tafel gaan zitten en de kou lijkt daarmee uit de lucht. Volgens de directie van Heracles is er nu alle vertrouwen dat de club en de gemeente samen tot een acceptabele oplossing kunnen komen. Struikelpunt was eerder nog een groot aantal extra voorwaarden dat de gemeente stelde. Volgens de voetbalclub waren sommige eisen onacceptabel. Voorzitter Smit dreigde zelfs met opstappen als het nieuwe stadion er niet zou komen.

Het nieuwe stadion is essentieel voor Heracles Almelo om verder te groeien tot een stabiele Eredivisieclub. De club zit nu met een begroting van 8,5 miljoen euro aan zijn plafond in het huidige Polman Stadion en wil met het nieuwe stadion van een capaciteit van minimaal 15.000 toeschouwers verder groeien als club.

Sponsoren

Reacties (22)

Reageer nu!