De gemeenteraad heeft vanavond met een ruime meerderheid ingestemd met de bouw van het nieuwe stadion voor Heracles. Na veel discussies over de risico’s en voorwaarden kwam er uiteindelijk een ruime steun van de politieke partijen (23 voor en 8 tegen). De gemeente leent de helft van de grond- en bouwkosten aan de Stichting Stadion Heracles Almelo. Dat is 10,9 miljoen euro. Heracles en de stichting moeten zelf de andere 50 procent financieren. De nieuwe voetbalaccommodatie gaat plaats bieden aan 15.000 toeschouwers. Hij moet in 2013 klaar zijn.

De raadsvergadering werd buiten op een groot LED scherm gevolgd door zo’n 150 supporters, die ook trouw bleven nadat het begon te regenen. Tegen half 10 kwam dan eindelijk de beloning nadat veel mensen aan het woord waren geweest in de lange raadsvergadering. Met gejuich werd het besluit in ontvangst genomen door de supporters en het werd gevierd met fakkels en gezang.

Jan Smit reageerde na afloop als volgt: ,,Natuurlijk ben ik blij met de steun. Maar ik heb een gematigd optimistisch gevoel. Er moet namelijk nog heel veel gebeuren. Je zou kunnen zeggen: dit is het begin van de competitie. Er moeten nog zo veel wedstrijden gespeeld worden. Maar vanavond is er een belangrijke horde genomen.” Algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles was ook verheugd: ,,Ik ben blij en opgelucht. Er is vanavond een belangrijke stap gezet. Want zonder deze stap konden wij niet verder. Mooi ook dat er een ruime meerderheid was in de gemeenteraad. Het is belangrijk dat er draagvlak is in de samenleving. Maar er is nog veel werk aan de winkel. Nu zijn wij aan zet. Wij moeten nu met commerciele partijen om tafel om het andere deel van het geld bij elkaar te krijgen.”

Sponsoren

Reacties (31)

Reageer nu!