De Twentsche Courant Tubantia weet te melden dat vanavond een meerderheid van de raad zal gaan instemmen met de lening voor de bouw van het nieuwe stadion voor Heracles.

Collegepartijen PvdA, VVD, CDA en oppositiepartij D66 bereikten maandagavond een akkoord over de laatste wijzigingen. De belangrijkste heeft te maken met de looptijd van de lening. Daarover is afgesproken dat die later pas wordt bepaald, afhankelijk van de looptijd van leningen van de externe financiers die Heracles zelf nog moet zoeken, aldus de Tubantia.

Naar verwachting is een enkele PvdA’er tegen het voorstel, maar dat brengt de lening niet in gevaar. Vanwege de afwezigheid van vijf raadsleden zijn dinsdagavond zestien stemmen voldoende om groen licht te geven aan de lening. VVD, CDA en D66 hebben er samen al veertien. Van de PvdA-fractie – mede-indiener van het laatste wijzigingsvoorstel – zijn dinsdagavond zes leden aanwezig.

De raadsvergadering zal vanavond om 19.00 uur plaatsvinden in het gemeente huis. Er zal buiten een groot LED scherm staan waar supporters het besluit kunnen volgen over het nieuwe stadion. Ook via Omroep Almelo en de Tubantia is de raadsvergadering live te volgen.

Sponsoren

Reacties (11)

Reageer nu!