Heracles Almelo heeft het trainingskamp in Billerbeck in mineur afgesloten. De oefenwedstrijd tegen Preussen Münster ging met 4-0 verloren. De formatie van Peter Bosz kwam er in het Preussenstadion niet aan te pas. Luis Pedro maakte in de tweede minuut nog een aardige actie en mikte over. Daarna nam de thuisclub langzaam maar zeker het initiatief. In de achttiende minuut had Remko Pasveer nog een antwoord op een kopbal van Daniel Chitsulo. Twee minuten later was het bij een hoekschop wel raak. Stefan Kühne kon bij de tweede paal simpel binnen tikken.

Heracles Almelo mocht daarna de handen dichtknijpen dat het bij de rust slechts 1-0 stond. Massimo Ornatelli knalde in de 23e minuut vol op de lat en acht minuten later moest Remko Pasveer redding brengen op een venijnig schot van Daniel Chitsulo. In de veertigste minuut kreeg Wojchiech Pollok de volgende kans. De spits omspeelde Remko Pasveer en mikte voorlangs. Vlak voor rust kreeg Everton Ramos da Silva nog een mogelijkheid. De aanvaller kopte uit een voorzet van Luis Pedro bij de tweede paal net naast.

De tweede helft verliep volgens een soortgelijk scenario. Heracles Almelo kroop al na twee minuten door het oog van de naald toen Wojciech Pollok snoeihard tegen de lat kopte. Darl Douglas zorgde in de 53e minuut nog voor enig gevaar door net naast te mikken.

Daarna ging het van kwaad tot erger en kon Preussen Münster, uitkomend in de derde Bundesliga, het duel helemaal naar zijn hand zetten. In de 75e minuut viel de 2-0 toen Massimo Ornatelli aan de linkerkant er vandoor ging en de bal in korte hoek achter Remko Pasveer prikte. Een minuut later ging Julian Loose er eveneens aan de linkerkant vandoor. De invaller stuitte op Remko Pasveer en zag vervolgens de bal via de inglijdende Leon van Dijk in het doel verdwijnen.

In de slotfase werd nog een buitenspeldoelpunt van Sergan Guvenesik afgekeurd maar de invaller zou twee minuten voor tijd voor de 4-0 tekenen. De voorzet was van Babacar N’Diaye. Guvenesik hoefde de bal alleen nog in het doel te glijden.

SC Preussen Münster – Heracles Almelo 4-0 (1-0)
20.Stefan Kühne 1-0, 75.Massimo Ornatelli 2-0, 76.Leon van Dijk (eigen doelpunt) 3-0, 88.Sergan Guvenesik 4-0.

Gele kaarten: Leon van Dijk en Anmar Almubaraki

SC Preussen Münster: Daniel Masuch, Jürgen Duah (86.Marco Riemer), Patrick Kirsch, Clement Halet, Philip Heise (46.Patrick Huckle), Benjamin Siegert (58.Julian Loose), Stefan Kühne (61.Jonathan Bourgault), Jens Tuckenbrock, Massimo Ornatelli (78.Babacar N’Diaye), Daniel Chitsulo (67.Jose Pierre Vunguidica) en Wojciech Pollok (67.Sergan Guvenesik).

Heracles Almelo: Remko Pasveer, Leon van Dijk, Mike te Wierik, Antoine van der Linden, Mark Looms, Kwame Quansah, Marko Vejinovic, Thomas Bruns, Darl Douglas, Everton Ramos da Silva (46.Anmar Almubaraki/67.Ben Rienstra) en Luis Pedro.

Afwezig: Glynor Plet (hamstring), Samuel Armenteros (bovenbeen) en Willie Overtoom (knie).

Bron: Heracles.nl

Sponsoren

Reacties (19)

Reageer nu!
heinrich 14:39 19 juli 2011

Waren vanmiddag ook 2 jonge Belgische jongens aan het meetrainen een ervan was de zoon van Maertens.
Misschien dat zij zaterdag ingezet kunnen worden
00
komdanjonge 13:32 19 juli 2011

Precies en anders goeie ze er wel een heracles fan in die zin heeft in een potje voetbal!
00
Robbert 11:56 19 juli 2011

Heel simpel @ ietsema: Stegeman en Bosz jr. worden weer opgeroepen.
00
ietsema 11:04 19 juli 2011

zaterdag worden er 2 oefenwedstrijden gespeelt, om 14.00 uur en 19.00 uur. Waar halen ze de spelers vandaan om 2 wedstrijden te spelen op 1 dag. Zo krijg je juist kans op blessures.
00
komdanjonge 17:16 18 juli 2011

Ze zeuren ook altijd dat we 30 man nodig hebben voor 2 teams, maar maak er dan 1 van.
We kunnen best tot het nieuwe stadion uit de beloftencompetitie gaan. Dan houw je 23 man, en de echt grote talenten, die laat je dan inplaats van in de beloftencompetie een jaar in de jupiler leaque ballen, worden ze mentaal en fysiek ook veel sterker van. Dat doen wel meer eredivisie ploegen.
En zoals het er nu voor staat pleit ik ook voor een verkoop van bijvoorbeeld willie voor 3 miljoen. Haal je daar 3 talenten voor terug die er in de toekomst moeten staan.
00
Robbert 19:05 18 juli 2011

Op zich is dit helemaal niet verkeerd gedacht. Maar blijft wel het feit dat je grote talenten er niet beter van worden bij een eerstedivisie club. Ze trainen bij ons op een veel hoger nivo en worden daardoor ook beter. Dat geeft bv. Duarte ook toe. Nee het beloftenteam heeft wel degelijk een functie binnen de club, maar zorg dan ook dat je voldoende spelers tot je beschikking hebt, met 21 veldspelers kan dat gewoon niet voor twee teams. Ik blijf erbij dat er nog wel wat in de pocket zit bij ons clubje. Van de grote clubs zullen er nog genoeg spelers afvallen, als er echt niets meer te besteden is dan maar tijdelijk huren, lijkt me geen verkeerde optie, maar een noodverband.
00
Robbert 16:39 18 juli 2011

Je moet niet alles letterlijk nemen wat jan Smit roept. Daar hebben we zo langzamerhand toch wel genoeg ervaring mee! Als er 1 of 2 spelers verkocht worden, dat moeten er op zijn minst 5 of 6(ook als er 1 verkocht wordt) weer voor terug komen. Getalsmatig blijft alles zoals ze nu is. Je komt gewoon in aantal spelers tekort. Als je iemand verkoop zal het aanvullen tot ca. 28 tot 30 spelers niet anders worden. Het enige voordeel is dat je geld hebt, maar daarvan gaat een gedeelte naar de investeerders en een gedeelte kun je weer gebruiken. Maar of je daarvoor ruim 6 nieuwe spelers van enig nivo kunt aantrekken moet ik nog zien.
00
Henkuh 15:26 18 juli 2011

Wordt nog lachen a.s zaterdag 2 (!!!) oefenwedstrijden………………………
Schiet me toch het scenario van ADO van een paar jaar geleden door ‘t hoofd
00
ilonk35 14:44 18 juli 2011

Jongens er is geen geld voor nieuwe spelers. Tenzij je overtoom, everton of armenteros verkoopt. Daar kun je weer 3 spelers voor kopen. Bosz gaf het zelf aan. Hij wil wel versterken, maar zei hij we zullen het hier meer moeten doen waarschijnlijk. Dus verwacht nu niets. Hopen dat we geen blessures en teveel schorsingen krijgen is het enige wat we kunnen doen. Overleven tot het nieuwe stadion.
00
Pin 14:33 18 juli 2011

24 spelers, waarvan 3 keepers.

Dat maakt dus maar 21 spelers waar je er 10 van nodig hebt per wedstrijd en dan kan je eigenlijk gewoon niet wisselen. 1 wissel voor 2 wedstrijden……..tja….

Minimaal 4 spelers moeten er gewoon bij (is naar mijn mening nog te weinig), maar dat maakt het enigzins draagbaar. Maar dan moet je ook nog geen blessures krijgen…. achja…. We hebben nog 5 en een halve week.
00
Robbert 11:56 18 juli 2011

Deze situatie wordt zo lachwekkend, dat cynisme de overhand gaat krijgen. Ambitie is goed, vooruitstrevend zijn is zeer goed, maar verkeerde zuinigheid is fataal.
00
ietsema 11:28 18 juli 2011

Waarom niet beginnen met Hendrie in de basis i.p.v John Stegeman.
00
Henkuh 11:02 18 juli 2011

@Robbert

Helemaal mee eens !!
Zie je ‘t ook voor je een stabiele middenmoter met JS en SB in de basis………………..
00
heinrich 09:53 18 juli 2011

@ Henkuh

De Fc Tubantia is al jaren bezig om nagatieve zaken ontzettend uit te vergroten en de positieve zaken zoveel mogelijk te bagatalliseren .
Vandaar dat Dhr Van Schuppen bij Gert-Jan Verbeek niet meer welkom was en het zo goed zijn om deze man voorgoed de deur te wijzen
00
Robbert 10:58 18 juli 2011

Er is niets mis met het commentaar van Van Schuppen. Begrijp me goed, ik ben geen warm pleitbezorger van deze krant, maar de realiteit mag best geschreven worden ook al is die zeer pijnlijk voor onze club. Ik vind het een grote schande dat je als eredivisieclub je ass. trainen (die 10 kilo te zwaar is) en de zoon van de trainer (die op eerste klasse nivo speelt) moet inzetten omdat je onvoldoende spelers hebt! Voor twee teams heb je op zijn minst 30 spelers nodig en niet 24 zoals nu! Ons bestuur neemt een veel te groot risico en al die cliché verhalen van “beter kwaliteit dan kwantiteit” “we hebben geld geinvesteerd in contactverleningen” is allemaal waar, maar daarmee overzien je niet de risico’s die we lopen met een selectie van 24 man voor twee teams.
00
Henkuh 08:30 18 juli 2011

Pittig stukje in Dagblad Tubantia ………………..
00
FELIX Hengelo 23:17 17 juli 2011

Slechte uitslag & slechte prestatie.
Maar beter dat het nu gebeurt dan over drie of vier weken.
Bosz heeft nog het een en ander te doen op weg naar de zes-punten-wedstrijd tegen RKC.

En toch mis ik soms die idioten die hier tot een jaar geleden naar hartelust reageerden.
Dan waren er nu al tientallen comments in de richting van:

“DIE VUILE BOS MOET TRUG NAAR FEYENOORT!”
“KNIEPERT SMIT MOET ZIG DOODSKAAM! ENDE KNIP TREKN; GELT ZAT!”
“IEDEREEN DIE DIT NOG PIKT MOET MAAR NAAR DIE VUILE PONIES VAN 053”
“DIE GALGENBELT HADDEN WE NOOIT WEG MOETEN DOEN!!!!”

Ik maak me voor komend seizoen niet meer zorgen dan de laatste jaren. Het kan mis gaan maar normaal houden we van RKC, Excelsior, VVV, Graafschap en NEC wel drie ploegen onder ons.
Dat zeggen ook de bookmakers, en die hebben over het algemeen gelijk.
00
kieft8 10:13 17 juli 2011

Zoals vorig jaar in de Beker, dit jaar mag die zeker niet weer gebeuren…
00
Robbert 20:29 16 juli 2011

Even de samenvatting op Oost bekeken. Ik zie daar Quansah bellen afgeven die ik hem nooit heb zien doen. Te Wierik (ons grote talent) staat te verdedigen als een F pupil. Het is dat Pasveer wat ballen eruit kan houden, anders was de schade nog groter geweest.

Het is een oefenpot, maar laten de heren hiervan geleerd hebben. Het is al jaren bekend dat als er geen strijd, passie en de wil om te winnen aanwezig is, dan kan Heracles ook van clubs uit het 3e nivo verliezen!
00