Zaterdagavond is het zover. Na drie lange maanden gaat dan eindelijk het seizoen 2011-2012 van start! Heracles mag de spits gaan afbijten met een uitwedstrijd in Waalwijk tegen promovendus RKC.

Na een dramatische (zo mag je het toch eigenlijk wel noemen) voorbereiding, moeten de manschappen van Peter Bosz proberen om de punten naar Almelo mee te nemen. Een hele zware opgave, aangezien de steunpilaren Mark Looms, Birger Maertens en Willie Overtoom allemaal ontbreken vanwege blessures. Opmerkelijk is dat ze allemaal last van de knie hebben. Mike te Wierik, Olivier ter Horst en Lerin Duarte zijn hoogstwaarschijnlijk hun vervangers.

RKC, onder leiding van trainer Ruud Brood heeft flink geshopt de afgelopen zomer. Zij zagen hun belangrijkste speler  Boerrigter vertrekken naar Ajax, maar kochten en huurden daar een groot aantal spelers voor terug. Adil Auassar, Furkan Alakmak, Cuco Martina, Jeroen Zoet, Karim Fachtali, Rick ten Voorde en Geoffrey Castillion maakten allemaal de overstap naar Waalwijk. Velen hiervan hebben nog niet heel veel ervaring in de Eredivisie, maar dat ze allemaal talent hebben is één ding wat zeker is.

De Waalwijkers kennen een wisselvallige voorbereiding. Zo werd er minimaal gewonnen van FC Lienden (1-2), FC Den Bosch (1-2) en Helmond Sport (0-1). Daarnaast werd er gelijk gespeeld tegen Topklasser Excelsior’31 uit Rijssen met 1-1 en verloor de ploeg van Ruud Brood zijn laatste oefenwedstrijd tegen Sparta met 2-0.

De verwachte opstellingen:

RKC Waalwijk: Arjan van Dijk; Sigourney Bandjar, Henrico Drost, Guy Ramos, Ard van Peppen; Adil Auassar, Karim Bridji, Sander Duits; Rick ten Voorde, Geoffrey Castillion, Karim Fachtali.

Heracles Almelo: Remko Pasveer; Tim Breukers, Mike te Wierik, Antoine van der Linden, Olivier ter Horst; Kwame Quansah, Lerin Duarte, Marko Vejinovic; Darl Douglas, Samuel Armenteros, Everton Ramos da Silva.

RKC Waalwijk – Heracles Almelo
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: P. Janssen
Stadion: Mandemakers Stadion

Sponsoren

Reacties (5)

Reageer nu!