Zondagmiddag speelt Heracles zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen. In het Polman Stadion is het ongeslagen Feyenoord te gast. Vorig seizoen werd het 1-1 in Almelo. Mark Looms zette destijds Heracles in de eerste helft op een 1-0 voorsprong, waarna Georginio Wijnaldum in de tweede helft de eindstand bepaalde. De wedstrijd begint zondag om 12:30 uur.

Heracles speelt zondag zijn tweede thuiswedstrijd op rij. Afgelopen zondag werd een zwaarbevochten overwinning geboekt op NAC Breda. Na een 0-1 achterstand won Heracles uiteindelijk wel verdiend met 2-1 van de ploeg uit Breda. Heracles begon erg gehavend aan de wedstrijd en miste Antoine van der Linden en Mark Looms. Beiden zijn komende zondag wel weer van de partij en starten in de basis. Daarnaast zal ook Ben Rienstra weer centraal achterin spelen. De van origine middenvelder vulde de positie tegen NAC Breda prima in. ,,We zien in hem een centrale verdediger. Die kwaliteiten heeft hij. Hij heeft het tegen NAC goed gedaan. Ben raakt niet snel in de war, blijft rustig, voetbalt intelligent en speelt goed van achteruit. Met hem op deze plek zit ik niet onrustig op de bank.” Peter Bosz zit nu wat ruimer in de mogelijkheden. De oefenmeester hoopt nog voor het sluiten van de transfermarkt nog een aantal versterkingen te verwelkomen.

Feyenoord is goed gestart aan het seizoen 2011-2012. De ploeg van de nieuwe trainer Ronald Koeman won bij Excelsior (0-2) en won afgelopen weekend met 3-0 in de eigen Kuip van Roda JC. De Rotterdammers haalden afgelopen zomer een aantal spelers van Excelsior. Zo werden Guyon Fernandez, Jordy Clasie, Kaj Ramsteijn en Miquel Nelom terug naar de Kuip gehaald. Daarnaast vertrok Georginio Wijnaldum naar PSV en Rob van Dijk naar FC Utrecht. Koeman kent in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles weinig problemen. Alleen Diego Biseswar is niet inzetbaar vanwege een langdurige buikblessure. Daarnaast kan de oefenmeester niet beschikken over de langdurig geblesseerden Gill Swerts, Darley en Bart Schenkeveld. Ronald Koeman wil net als Peter Bosz graag de goede lijn van de afgelopen week doortrekken. Over Heracles is de trainer van Feyenoord ook positief gestemd: ‘Ik zie Heracles zeker als één van de elftallen die voor de vijfde tot de tiende plaats zullen strijden’, zei Koeman op de officiële website. ‘Het is een goed voetballende ploeg, die vooral in thuiswedstrijden veel punten pakt. Dat is bekend bij ons.’

Voorafgaand aan de wedstrijd zal er één minuut stilte in acht worden genomen voor de overleden oud-trainer van o.a. Heracles, Fritz Korbach. Korbach overleed afgelopen zondag op 66-jarige leeftijd. De markante oefenmeester was van 1999 tot 2001 trainer van Heracles.

Voor de mensen die mee doen aan de HAFC.nl Manager, vergeet niet je voorspelling in te vullen!

Heracles Almelo – Feyenoord
Aanvang: 12:30 uur
Arbiter: R. Wiedemeijer
Stadion: Polman Stadion
Sponsoren

Reacties (23)

Reageer nu!