Vannacht om exact 12 uur is de deadline van transfers gesloten. Dat betekent dat er in ieder geval tot de winter geen transfers meer kunnen plaatsvinden bij de clubs. Dat betekent wel dat er spelers aangetrokken mogen worden die momenteel geen club bezitten.

Of Heracles blij mag zijn met de huidige selectie, daar zijn de meningen over verdeeld. Geen van de spitsen zjin weggegaan en dat betekent dat Heracles de doelpuntenmachine van vorig seizoen heeft weten te behouden. Dat zijn Everton, Armenteros en Overtoom, vorig seizoen alle drie goed voor 37 goals(!) De voorhoede zit dus prima in elkaar en met Plet in vorm lijkt die alleen maar beter te zijn geworden.

Het middenveld zit ook weer uitstekend in elkaar. Met Overtoom, Quansah en Vejinovic beschikt Heracles stuk voor stuk over creatieve middenvelders. Bovendien hebben met name Marko en Overtoom de kwaliteiten om een wedstrijd te doen kantelen met hun spel en beschikken beide heren over een goede trap, wat nog wel eens handig kan zijn bij vrije ballen rond de zestien.

De supporters zijn meer bezorgd over de verdediging. Omdat Birger Maertens lange tijd uit de roulatie is, lijkt de verdediging kwetsbaar. Dit bleek vooral in de wedstrijd tegen NEC, waarin binnen acht minuten twee goals werden weggegeven. Rienstra blijkt over een flinke dosis talent te beschikken, maar of hij dat een heel seizoen volhoudt, is en blijft natuurlijk een gok. Dat geldt ook voor zijn vervanger Mike te Wierik. Vanwege de smalle selectie hebben de backs Looms en Breukers weinig concurrentie, dus die hoeven voorlopig niet te vrezen voor hun basisplaats. Laat dat niet ten koste gaan van de prestaties!

Kortom: het zal een zwaar seizoen worden. Wij zijn nog steeds van mening dat Heracles een veel betere selectie heeft dan Excelsior, RKC, VVV en De Graafschap. Het linkerrijtje wordt dit seizoen wel iets teveel gevraagd, dus de prognose van ons luidt: Heracles eindigt tussen plek 10 en 14. Met de middelen die Heracles heeft, nog steeds een prima prestatie. De groei (met name financieel en dus kwalitatief) hangt compleet af van hoe snel het nieuwe stadion er komt. Als dat er snel gaat komen, kan Heracles zich structureel richten op de plekken 5 t/m 8.

Wat verwacht jij van het huidige eleftal?

Bekijk resultaten

Sponsoren

Reacties (13)

Reageer nu!