Vannacht om exact 12 uur is de deadline van transfers gesloten. Dat betekent dat er in ieder geval tot de winter geen transfers meer kunnen plaatsvinden bij de clubs. Dat betekent wel dat er spelers aangetrokken mogen worden die momenteel geen club bezitten.

Of Heracles blij mag zijn met de huidige selectie, daar zijn de meningen over verdeeld. Geen van de spitsen zjin weggegaan en dat betekent dat Heracles de doelpuntenmachine van vorig seizoen heeft weten te behouden. Dat zijn Everton, Armenteros en Overtoom, vorig seizoen alle drie goed voor 37 goals(!) De voorhoede zit dus prima in elkaar en met Plet in vorm lijkt die alleen maar beter te zijn geworden.

Het middenveld zit ook weer uitstekend in elkaar. Met Overtoom, Quansah en Vejinovic beschikt Heracles stuk voor stuk over creatieve middenvelders. Bovendien hebben met name Marko en Overtoom de kwaliteiten om een wedstrijd te doen kantelen met hun spel en beschikken beide heren over een goede trap, wat nog wel eens handig kan zijn bij vrije ballen rond de zestien.

De supporters zijn meer bezorgd over de verdediging. Omdat Birger Maertens lange tijd uit de roulatie is, lijkt de verdediging kwetsbaar. Dit bleek vooral in de wedstrijd tegen NEC, waarin binnen acht minuten twee goals werden weggegeven. Rienstra blijkt over een flinke dosis talent te beschikken, maar of hij dat een heel seizoen volhoudt, is en blijft natuurlijk een gok. Dat geldt ook voor zijn vervanger Mike te Wierik. Vanwege de smalle selectie hebben de backs Looms en Breukers weinig concurrentie, dus die hoeven voorlopig niet te vrezen voor hun basisplaats. Laat dat niet ten koste gaan van de prestaties!

Kortom: het zal een zwaar seizoen worden. Wij zijn nog steeds van mening dat Heracles een veel betere selectie heeft dan Excelsior, RKC, VVV en De Graafschap. Het linkerrijtje wordt dit seizoen wel iets teveel gevraagd, dus de prognose van ons luidt: Heracles eindigt tussen plek 10 en 14. Met de middelen die Heracles heeft, nog steeds een prima prestatie. De groei (met name financieel en dus kwalitatief) hangt compleet af van hoe snel het nieuwe stadion er komt. Als dat er snel gaat komen, kan Heracles zich structureel richten op de plekken 5 t/m 8.

Wat verwacht jij van het huidige eleftal?

Bekijk resultaten

Sponsoren

Reacties (13)

Reageer nu!
marvin grastra 10:12 9 september 2011

Kwam dit tegen op youtube. Toch nog een 24ste man op de teamfoto. http://www.youtube.com/watch?v=lMTQVLknl4Y&feature=youtu.be
00
Henk TS 14:36 7 september 2011

Heracles Almelo en Go Ahead mogen elkaar helpen

Bron: http://www.VI.NL

Heracles Almelo mag voortaan spelers van Go Ahead Eagles opstellen in het beloftenelftal. Trainer Joop Gall had daar bij de KNVB op aangedrongen en zijn verzoek is gehonoreerd.

‘Zowel Heracles als Go Ahead is daar ongelooflijk blij mee’, aldus de coach van Go Ahead Eagles. ‘Heracles heeft een te smalle selectie en wij hebben geen beloftenelftal. Mijn reservespelers komen dus amper aan voetballen toe.’

‘Dus moet ik oefenwedstrijden voor ze regelen en daarmee moet ik dan ook weer een deel van de basisspelers belasten’, vervolgt Gall. ‘Nu kunnen ze in principe iedere maandag bij Heracles spelen en dan worden ze ook nog eens goed belast met wedstrijden tegen sterke teams als Ajax, FC Twente en PSV.’

Gall is de KNVB dankbaar voor de reglementswijziging. ‘Ik heb mijn zorgen geuit bij competitieplanner Heinrich Welling van de KNVB en hij heeft zich er sterk voor gemaakt. En het mes snijdt aan twee kanten, want Heracles kan op deze manier toch hun eigen spelers wedstrijden laten voetballen. Ze hoeven nu niet heel geforceerd spelers aan te trekken.’

Dit is voor nu een prima oplossing, waar beide partijen wat aan hebben. Er hoeven nu niet extra salariskosten betaald te worden om maar een tweede elftal te laten draaien. Daarnaast heb je de zekerheid van dat er altijd voldoende spelers zijn, en kan er direct bij de jeugd van de Eagles gescout worden. In mijn ogen momenteel een prima oplossing voor het huidige spelersprobleem.
00
MisterOvertoom 13:03 5 september 2011

Toth vind ik ook erg sterk. Persoonlijk vond ik m één van de betere bij Venlo vorig seizoen. Levert strijd en kan aardig voetballen. Ik zeg doen. Lasnik (van Willem II) is ook transfervrij. Schoot er nog wel eens een vrije trap in vorig seizoen. Wat denken jullie. Overigens kwam ik een leuk spel op internet tegen. http://www.play7.nl. Heb zin in volgende week. Gelijkspel moet lukken tegen Ajax
00
Jroen1991 17:43 2 september 2011

Ik las eergister dat ook Toth zijn contract ontbonden is bij Genk..
Vond ik vorig jaar wel een sterke middenvelder bij VVV.
Transfervrij dus alleen salaris hoeft betaalt te worden..
Maargoed.. Ik denk dat er helemaal niets meer in het vat zit.. Dus met deze selectie moet Bosz het doen!

Succes!!!
00
Henkuh 21:27 1 september 2011

Je hebt wel gelijk maar ik heb in tegenstelling tot vorig seizoen heb ik niemand van de staf of wie dan ook van Heracles voor dit sizoen horen zeggen dat “handhaving” de doelstelling is. Sterker nog “men” verwacht de prestatie van vorig seizoen te kunnen evenaren en als dit vooraf al gesteld wordt dan leg je de lat wel erg hoog. Met een (te) krappe selectie als de onze zou Maxima zeggen, “Een beetje dom” !! wellicht.
00
Robbert 22:20 1 september 2011

Henkuh laat ze in het Polman stadion maar roepen wat hun doelstelling is. We weten toch wel beter! Als Heracles 15e wordt dan heeft ze het weer uitstekend gedaan. Als de technische staf vind dat ons team veel hoger kan komen, dan neem ik dit voor kennisgeving aan en is dat voor mij geen verwachtingen.

Kijk op de site van Hart voor Heracles, daar geeft Jan antwoord op enkele vragen over ons transfer beleid.
00
Jan 09:40 2 september 2011

Er is wel degelijk gezegd wat de doelstelling is dit seizoen en dat is gewoon handhaving
00
Robbert 20:42 1 september 2011

Laten we nu maar even ophouden over het beleid van onze club. Ik vind ook dat ze veel risico neemt door niet de selectie aan te vullen. Als het onverhoopt niet goed gaat dan weten we ook wie daaraan debet is.

Nu naar de realiteit. Steun onze club 100% ook als het eens tegen zal zitten. We moeten nu 5 maanden onze club tussen hoop en vrees volledig blijven steunen. Als iedereen heel blijft moet een plaats tussen nr. 10 t/m 15 er in zitten. Lukt het onverhoop niet dan zou je in de winterstop alsnog kunnen ingrijpen. Dus rust bewaren, blijven ademen en vooral niet in paniek raken. We hebben goede spelers, spelers die beter zijn dan van clubs zoals RKC, VVV, Excelsior, NAC en De Graafschap.Helaas hebben we niet teveel van deze toppers, maar het zij zo.
00
Mark 17:42 1 september 2011

Ja dat snap ik maar heb toch meer vertrouwen in seip dan in ter horst. Zag net dat de Graaf ook vrij was! Misschien optie voor op middenveld?
00
remyvanderb 17:25 2 september 2011

op het middenveld zijn we wel goed bezet. Ik bedoel…. we hebben thomas bruns, duarte en rienstra(mits of maertens of te wierik speelt). Ik hoorde laatst nog dat er ook al een oplossing was voor het geval quansah geschorst/geblesseerd zou zijn namelijk breukers doorschuiven naar rechtshalf en te wierik op de back….
lijkt me niets maargoed.de graaf is geen speler voor heracles. Hij heeft bij hibernian “gespeelt” en werd uitgeleend aan excelsior…nouja zegt genoeg. Excelsior is echt zijn top. Daarbij als je iemand van 31 binnenhaalt heb je ook weer te maken met (redelijk) hoge salaris eissen én dan die jongens het liefste een langdurig conctract willen. Daarbij zou je dan nog een traag handelende speler binnenhalen. EN als je hem voor van der linden zet…. worden we compleet overlopen.
In dag geval is het helemaal niet erg dat er geen versterkingen zijn gekomen…nu gaan ze kijken naar transfervrije spelers. niets mis mee, die willen zich weer op de kaart zetten dus is de kans groter dan een iets betere spelen zich graag voor een/half jaar verbind aan heracles. Blijf scouten heracles!
00
Mart Oude Nijeweeme 14:41 1 september 2011

@remyvanderb

Zoiets had ik ook begrepen dat Bosz met een links- en rechtsbenige speler in het centrum wou fungeren. Dit houdt dus in dat Ter Horst hier niet kan staan aangezien Ter Horst ook linksbenig is, net als Van der Linden. Ik verwacht dat Van der Linden komend seizoen met Rienstra in het centrum zal spelen, al moet ik zeggen dat ik stiekem denk./hoop dat er nog een transfervrije centrumverdediger komt (Keller)
00
remyvanderb 10:51 1 september 2011

@ mark

ik denk dat heracles er vanuit gaat dat de salaris eissen van Marcel Seip te gortig is. Hij heeft namelijk(teminste daar ga ik vanuit) in engeland flink verdient(zoals bijna iedere voetballer die daar speelt).
is seip daarbij niet toevallig een linkspoot? In dat geval heeft heracles al geen interesse mee want bosz wil graag met een rechts- en linksbeinge centrale verdediger spelen. En in dat geval zou ter horst gewoon in het centrum kunnen staan.
00
Mark 10:25 1 september 2011

Waarom halen ze Marcel seip niet? Hij traint weer mee bij sc Heerenveen en heeft toch aardig wat ervaring?! Is hij niet goed genoeg of heeft Heracles hem gewoon niet in de gaten???
00