Heracles heeft zich op de laatste dag van de transferperiode niet meer geroerd om versterkingen aan te trekken. Eventuele clubloze spelers zouden nog aan de selectie kunnen worden toegevoegd.  Peter Bosz moet het dus doen met een selectie van 23 man, waarbij Birger Maertens (langdurig geblesseerd) niet is meegerekend.

Waar het in de rest van Europa en Nederland nog de nodige transfers werden beklonken, was het in Almelo heel rustig. Een vervanger voor Birger Maertens kwam er dus niet. Het goede nieuws is wel dat er niemand weg is gegaan bij Heracles. De begeerde aanvallers Samuel Armenteros en Everton Ramos da Silva blijven bij Heracles, maar een selectie van 24 man lijkt erg krap voor komend seizoen.

Voorzitter Jan Smit meldde op de slotdag het volgende tegenover de Tubantia: “We zijn blij dat we de selectie bij elkaar hebben gehouden. Er gaat niemand weg en er komt niemand bij. We gaan verder met deze selectie, waarin we alle posities dubbel bezet hebben.” Smit vertelde daarnaast dat er voor het Beloften-elftal ook spelers van Go Ahead Eagles dit seizoen mogen worden ingezet i.v.m. gezamenlijke jeugdopleiding.

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!
goos 17:51 2 september 2011

Wat kunnen sommigen toch negatief zijn. Het glas is bij hen altijd half leeg. Bekijk het eens positief, het glas is juist half vol:
We hebben geen spelers verkocht, dus kunnen we voorlopig geen winst maken. We hebben wel onze goede spelers behouden ( Overtoom, Armenteros, Everton, Vejnovic ). Daarnaast hebben we plet, dus aan kwaliteit hebben we dus niet verloren.
We hebben inderdaad een paar spelers in de achterhoede die moeite hebben het vereiste niveau en tempo te halen / behouden ( Breukers, v/d Linden, Looms). Maar wel hebben we voldoende jonge aanwas, geef hen regelmatig een kans ook al zijn ze nog jong. ( te Wierik, ter Horst, Rienstra, Bruns !!!
Verder zijn er al goede aankopen gedaan ( Duarte, Pedro, van Mieghem )
Als met al ben ik van mening dat we meer kwaliteit hebben dan vorig jaar. Smalle selectie, inderdaad, maar dan maar lenen bij A1. De beloften mogen best iets lager eindigen dan vorig jaar ( 2e). En wie weet wat er nog aan clubloze spelers wordt aangetrokken de komende weken.
Ik heb er alle vertrouwen in. Het spel zal gaandeweg beter worden.
Hulde aan Jan Smit. Geen geld uitgeven dat er niet is. Vroeg of laat wordt ook in de voetbalwereld de luchtballon doorgeprikt en komen de clubs die op te grote voet leven in de problemen.
00
Fiets 11:48 2 september 2011

@ A.Hesselink
Zo simpel ligt het niet. Smit zou zijn functie neerleggen wanneer de Gemeente Almelo het fiat niet zou geven voor het nieuwe stadion. Daarbij maakt Jan Smit ons wel vaker iets wijs.

Ik ben wel erg benieuwd waar jij de bedragen vandaan haalt. Ik geloof namelijk niet dat de grote sponsoren zo een groot bedrag bij elkaar sponsoren. Misschien bij de grote clubs van de Eredivisie of de grote clubs in het buitenland maar voor Heracles Almelo geldt dit zeker niet.

Ik begrijp al te goed dat er veel geld omgaat bij Heracles Almelo maar de salarissen moeten ook betaald worden van de spelers. Wat dacht je van de kosten van het stadion? Belastingen en verdere vaste lasten? Natuurlijk zijn ze nu bezig met de kosten van het nieuwe stadion maar dat komt ook neer op het lenen van de banken en hopen dat er investeerders zullen zijn die willen meebetalen.

Heracles heeft een verlies van televisiegelden te verwerken. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat er dit seizoen minder seizoenskaarten zijn verkocht. De crisis speelt ook Heracles parten. Jan Smit is juist erg content dat de bouw van het stadion voor de helft rond is. Nu moet de andere helft nog zien geregeld te worden. Daar zit ook druk achter.
00
A.Hesselink 09:36 2 september 2011

He robbert en ietsema denken jullie dat ik echt geen goeie oren heb denk eens naar wat smit gezegt heeft
als er geen nieuwe stadion komt dan zou hij stoppen ze denken alleen nog maar aan het nieuwe stadion
even wat anders als je naar de sponsoren kijkt die heracles heeft vooral de groten als je dat geld bij elkaar
op zou tellen dan zit je tussen de 500,000000/800,000000 en daar kon geen 1,000000 van af ze kunnen jullie ook van alles weismaken
00
Fiets 08:06 2 september 2011

Ik vraag mij af wat dwazer is, negatief het seizoen tegemoet te zien of om te denken dat collectief bidden helpt. Het is toch niet zo gek dat men nu met angst en beven de situatie aankijkt? Dat mag best gezien worden als zwartkijken, feit blijft dat Peter Bosz niet zomaar zijn selectie wilde uitbreiden. Ik neem toch aan dat hij dat niet zomaar wil? Het is een heel smalle selectie waarbij je ook nog rekening moet houden dat wij 3 keepers hebben en dus 21 veldspelers overhouden.

We zullen wel zien hoe dit zich zal gaan ontwikkelen. Overigens geloof ik niet dat de financiële situatie van Heracles veranderd binnen 5 maanden en dat er dus in februari ook niemand zal worden aangetrokken. Ik denk dat Smit het seizoen wil uitzitten met deze selectie.
00
robert 20:14 1 september 2011

Als het geld op is houdt het even op. Wat dat betreft is heeft het bestuur een prima keuze gemaakt om geen geld uit te geven wat er niet is. De beloften in stand houden is erg belangrijk. Zou krijgen de jonge talentvolle reservers speelritme en ervaring. Voorbeelden genoeg die zo beter zijn geworden Wuytens, Dost, etc.
00
Roy vak R 19:51 1 september 2011

Amateurisme ten top, als je financieel niet krachtig genoeg bent om 2 volwaardige elftallen te brengen, neem dan afscheid van de beloften…!!!!
Nu gaat het ten koste van de kwaliteit voor het 1e elftal, waar het uiteindelijk allemaal om draait, toch ?
Ik hoop voor de heren dat deze gok goed uitpakt, en hopelijk is dit niet het betreden van de neerwaartse spiraal met als gevolg dat we dan volgend seizoen met een nieuw stadion in aanbouw weer op vrijdagavond naar het stadion kunnen komen, om in de JL te gaan lopen ballen…!!?
00
cewi 18:54 1 september 2011

Zeeuwen bint zuunig mar
Twenten bint krenten…
Geld of geen geld, ik vind het risico dat Smit cs nemen te groot… En als het aantal sponsoren is afgenomen is dat dan geen fout commercieel beleid ? Ik hoop natuurlijk dat we ons handhaven, ik reken er zelfs een beetje op maar het kan ook maar zo mis gaan.
00
Robbert 20:21 1 september 2011

Zou de terugloop van, eventueel het aantal sponsoren (wat helemaal geen feit is maar zo door iemand hier geroepen wordt), niet te maken kunnen hebben met de economische crisis? Als het niet goed gaat met een bedrijf, dan is het toch eenvoudig om de business seats, á € 3200 per stuk, op te zeggen! Het is aan de commerciële afdeling om de openvallende plaatsen zsm weer te verkopen en dat betekend veel op de weg zitten, klanten bezoeken, contacten leggen etc.
00
Fiets 17:48 1 september 2011

Smit maakt toch nooit waar wat hij allemaal roept? Op de Opendag maakt hij ons van alles wijs en aan het eind kletst hij het wel weer recht. Zo gaat het toch al enige jaren?

Onze selectie was nog niet eerder zo smal. We hebben wel goede spelers maar het totaal aantal is gewoon te weinig en dat kan ons nog eens gaan opbreken.

Hopelijk betekent dit niet dat wij gaan degraderen.
00
Robbert 20:31 1 september 2011

Ook al zo’n zwartkijker, ” Hopelijk betekent dit niet dat wij gaan degraderen” Man wat lul je nu toch, als we dat allemaal gaan roepen, gaat het zijn eigen leven leiden en gaan we er ook nog in geloven! Hou op met dat geneuzel. Deadline is voorbij, met deze 23 man moet het voorlopig gebeuren, vijf maanden veel schietgebedjes opzeggen met zijn allen en hopen dat onze lieve heer ons goed gezind is. In februari is er eventueel een escape en kan er alsnog worden ingegrepen als het nodig is. Nu allemaal focussen op onze club, 100% blijven steunen ook als het tegen zit. Als iedereen heel blijft en onze schietgebedjes worden gehoord, dan is een 15e plaats meer dan haalbaar. Voetballend hebben we goede spelers, zo goed dat ze zeker 3 clubs onder zich kunnen houden.
00
Chay 14:54 1 september 2011

En dan toch, al met al is wel uitgesproken dat er een back bij zou komen, en een aanvallende speler.
Duarte is er in de plaats van Fledderus, en Luis Pedro is er bijgekomen. Waar is dan de defensieve versterking?

Tuurlijk kan het zo zijn dat de middelen uitgeput zijn, maar dit wist je ook op he moment dat er gesteld werd wat er aan versterkingen bij zou moeten komen!

Any way,…we moeten ons erbij neerleggen. Hoe de zaken ook liggen, en hoe de besluiten ook zijn genomen.
Het is zoals het is, en iedereen, dus niet alleen de supporters maar ook de spelers zelf, zullen het ermee moeten doen.

Daarnaast heb ik voldoende vertrouwen in deze groep dat het ze gaat lukken om rechtstreeks te handhaven.
Daar zijn ze goed genoeg voor. Het enige wat er een beetje wankel uitziet is de kracht naast de basis.
Krijg je dus te maken met nog meer personele problemen, dan gaat de kwaliteit snel achteruit en zal het zeker moeilijker gaan worden.

We gaan het zien, maar ik heb hoop en vertrouwen en zal ze steunen dit seizoen.

Grtz.,
Chay!
00
AlbergenHAFC 13:37 1 september 2011

Jammer dat er geen defensieve versterking is gekomen. Dit hadden we echter wel een beetje verwacht gezien Smit en consorten er een sluitende begroting op willen nahouden en dus niet kunnen investeren. Dat is natuurlijk ook meer dan logisch aangezien de club waar wij voor supporteren helaas niet zo kapitaalkrachtig is als clubs uit de (sub)top van de eredivisie. We zullen het dit seizoen dus met die krappe selectie moeten doen.
00
Marko 12:28 1 september 2011

De afgelopen jaren waren niet anders, en toen eindigde Heracles in het linker rijtje! Dus nee wij mogen niet klagen 🙂

We zullen ons gewoon handhaven, zoals vorige jaren
00
ietsema 11:39 1 september 2011

@ A.Hesselink / Je hebt niet echt goeie oren. Ze kunnen geen miljoen op tafel leggen, er zijn ook sponsoren die hun contract niet hebben verlengt, er zijn er meer weg dan erbij zijn gekomen, dus minder geld in het laatje.
Tv inkomsten zijn gedaald en de salarissen zijn gestegen. Als je geen geld hebt kun je ook niets uitgeven.
Natuurlijk is het zwaar kloten dat er geen versterking bij is gekomen maar als er geen geld is houdt het op.
Het zal dit seizoen met hangen en wurgen net goed komen denk ik.
00
A.Hesselink 11:04 1 september 2011

atte
Beste Heraclesfan
hier bij deel ik jullie mee dat dit de afgrond van Heracles betekent wand dit zijn geen beslissingen die ze hebben genomen.
Het betuur is alleen maar bezich met het nieuwe stadion .
Het stadion kost a30 miljoen dat bedrag krijgen ze ook bij elkaar ze kunnen mij niet wijs maken als je dan geen 1miljoen bij mekaar kun krijgen voor verterking voor dit jaar wand het zijn allemaal de zelfde geldschieters ik loop overal en heb hele goeie oren aan mijn hooft
00
Robbert 12:01 1 september 2011

Ach A Hesselink, u schrijft hier alsof u Heracles ter grave hebt gebracht. U moet niet overdrijven, onze club bestaat al 108 jaar en zal na deze transfer periode nog wel 108 jaar verder gaan. Dat maken wij niet meer mee, dat is een feit. Maar laten we niet overdrijven hier.

Heracles heeft voor het 1e team een uitstekende selectie. De eerst 16 spelers zijn beter als die van RKC, VVV, NAC, Excelsior en De Graafschap. Ze doen zeker niet onder tov die van NEC, Feyenoord en Ado. In theorie moeten we ons op plaats 15 kunnen nestelen en met heel weinig blessures, schorsingen en een beetje geluk zit er nog wel iets meer in. Niet meer niet minder.

Ik blijf echter wel op het standpunt dat de club nu een groot risico neemt. Verder heb ik ook wel begrip voor het feit dat de club niet meer gaat uitgeven dan dat er in kas is. Het zou van de club gewoon beter zijn om eens clip en klaar tekst en uitleg te geven wat nu de status is van onze club. Dan zijn ze van het gezeur af en kunnen wij ons focussen op het steunen van de club, want dat is de komende maanden hard nodig.
00
Martijn 10:04 1 september 2011

@Robbert,

Ik ben het met je eens, als het mis gaat, wat goed zou kunnen met schorsingen blessures etc. Heeft het bestuur wat uit te leggen. Daarnaast vind ik het schandalig dat ze nu spelers moeten gaan lenen van Go ahead. Dit kan zelfs dit seizoen fout gaan, als we te maken krijgen met veel blessures en schorsingen. Dan heb je ook niets meer aan het nieuwe stadion. En wat ik eerder al aangaf. De beloften hebben een heel vervelend seizoen. Ze spelen straks elke week met een andere samenstelling. Wat niet erg voordelig is voor bepaalde automatismen.
00
Robbert 09:43 1 september 2011

Zo de feiten zijn nu bekend. Er is geen geld omdat er niemand verkocht is, dus moeten we het met 23 man doen. Simpel gedacht van Jan en NicoJan “dan trekken we voor ons beloften team maar een blik A1 spelers, of spelers die net buiten de boot vallen bij Go Ahead, uit de kast indien nodig”. Met andere woorden, ons gebrek aan geld moet worden afgedekt met onze bijdrage (ca. € 300.000) aan de voetbalacademie. Wat zouden de twee andere clubs hier van denken? Duidelijk is in elk geval dat we de komende maanden met angst en beven de wedstrijden zullen moeten aanschouwen, het is voor ons, en vooral ons bestuur te hopen, dat iedereen heel blijft en schorsingen beperkt blijven. Als het echt tegen zit hebben de heren heel wat uit te leggen. Laten we hopen dat het niet zo ver mag komen.
00
Hany 09:36 1 september 2011

haha speelt Houtkoop nog in de beloften van Heracles. Wel inventief bedacht, die back-up uit Deventer. Alleen maar winst voor iedereen.
00
Pin 00:46 1 september 2011

Tja…. blij dat er niemand weg gaat

niet blij dat er echt niemand bij komt

beetje blij cq beetje positief dat er met de beloften geen problemen komen

NU ER VOOR GAAN ! EN KNALLEN !
00
Sander 00:17 1 september 2011

oleeeee, was te verwachten!

maargoed als looms geblesseerd raakt scheelt dat we nog een goede vervanger achter de hand hebben “jallo”
-__________-
00