Ben Rienstra was in het verleden een groot talent bij Ajax, op zestienjarige leeftijd vertrok de middenvelder echter uit Amsterdam. Rienstra stopte met voetbal. Via Jong AZ en nu Heracles Almelo vecht de jongeling zich weer omhoog. Rienstra mag zich nu bewijzen centraal achterin bij Heracles na het wegvallen van Birger Maertens.

“Ik heb bij Ajax en AZ de cultuur van spelen om het kampioenschap meegemaakt”, zegt Rienstra in gesprek met Voetbal International. “Ooit hoop ik nog een keer op dat niveau te voetballen. En voor mijn ontwikkeling als mens lijkt het me ook mooi om in het buitenland te voetballen.”

“Nadat ik bij Ajax was gestopt kon ik ook naar buitenlandse clubs, maar dat zag ik helemaal niet zitten”, vervolgt de 21-jarige Rienstra zijn verhaal. “Ik kan me goed voorstellen dat jonge voetballers bezwijken voor een aanbieding van een buitenlandse club, want het lijkt de kortste weg naar de top. Maar dat is het vaak niet, want die clubs trekken zoveel talentjes aan dat de kans heel gering is dat uitgerekend jij doorbreekt.”

“Ik vond mezelf als mens en als voetballer destijds nog niet stabiel genoeg om die stap te maken. Voorlopig kijk ik niet verder dan Heracles Almelo, in de voetballerij valt toch niets te plannen. Kijk naar Birger Maertens die er ineens een half jaar uitligt met een gescheurde kruisband. Dit seizoen wil ik dichter in de richting van het basiselftal kruipen en meer een zekerheidje worden. Ik wil bewijzen dat ik mijn contract waard ben”, aldus Rienstra.

Sponsoren

Reacties (7)

Reageer nu!