Ben Rienstra was in het verleden een groot talent bij Ajax, op zestienjarige leeftijd vertrok de middenvelder echter uit Amsterdam. Rienstra stopte met voetbal. Via Jong AZ en nu Heracles Almelo vecht de jongeling zich weer omhoog. Rienstra mag zich nu bewijzen centraal achterin bij Heracles na het wegvallen van Birger Maertens.

“Ik heb bij Ajax en AZ de cultuur van spelen om het kampioenschap meegemaakt”, zegt Rienstra in gesprek met Voetbal International. “Ooit hoop ik nog een keer op dat niveau te voetballen. En voor mijn ontwikkeling als mens lijkt het me ook mooi om in het buitenland te voetballen.”

“Nadat ik bij Ajax was gestopt kon ik ook naar buitenlandse clubs, maar dat zag ik helemaal niet zitten”, vervolgt de 21-jarige Rienstra zijn verhaal. “Ik kan me goed voorstellen dat jonge voetballers bezwijken voor een aanbieding van een buitenlandse club, want het lijkt de kortste weg naar de top. Maar dat is het vaak niet, want die clubs trekken zoveel talentjes aan dat de kans heel gering is dat uitgerekend jij doorbreekt.”

“Ik vond mezelf als mens en als voetballer destijds nog niet stabiel genoeg om die stap te maken. Voorlopig kijk ik niet verder dan Heracles Almelo, in de voetballerij valt toch niets te plannen. Kijk naar Birger Maertens die er ineens een half jaar uitligt met een gescheurde kruisband. Dit seizoen wil ik dichter in de richting van het basiselftal kruipen en meer een zekerheidje worden. Ik wil bewijzen dat ik mijn contract waard ben”, aldus Rienstra.

Sponsoren

Reacties (7)

Reageer nu!
Perry 23:30 9 september 2011

Ben doet het prima geen kapsones maar gewoon werken en je voeten laten spreken. Hij kwam voor het middenveld en werkt zich nu in de vaste 11 achterin niets dan respect hiervoor. Bosz kan nu al niet om hem heen bij het maken van de opstelling zal hij toch twijfelen ook als de gehele selectie fit is! Ben is goed bezig
00
Chay 13:11 5 september 2011

@remyvanderb

We moeten, als er versterking zou komen, toch echt denken aan de defensieve linie. Niet aan middenvelders en aanvallers. Dat is in de basis, zowel als in de breedte goed genoeg voor dit seizoen.
Vayrinen zou wat mij betreft dan ook geen optie zijn om naar te kijken.

Ik hoop dat Ben Rienstra zich verder zal gaan bewijzen en laat zien dat hij waardevol is centraal achterin. Een directe versterking op die positie lijkt me wel waardevol. Zowel rechtsback als in het centrum komen we tekort mocht zich daar uitdunning voor doen in de vorm van schorsing of blessure.

Grtz.,
Chay!
00
remyvanderb 12:49 5 september 2011

zag dat mika vayrinen nog transfervrij is…? misschien iets voor heracles?
heb je wel iets meer breedte in het elftal en hij kost niets….ja salaris.
00
Komdanjonge 14:58 5 september 2011

Vraagt denk ik erg veel salaris.
00
hsupportes 20:51 4 september 2011

De scouting levert goed werk af.
De zoveelste speler die uitgenodigd wordt.
Deze spelers moeten binnen 4 jaar geld opbrengen.
Heracles heeft zo toch als een niet al te grote club, toch aardig wat spelers onder contract staan.
Alleen jammer dat de selectie te smal is.
00
hafctom 19:31 4 september 2011

en duarte is opgeroepen voor jong oranje:)
00
JTD 16:44 4 september 2011

hij is goed op weg
00